Ухвала
від 14.02.2018 по справі 761/5055/18
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/5055/18

Провадження № 1-кс/761/3576/2018

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 лютого 2018 року Шевченківський районний суд м. Києва у складі:

слідчого судді: ОСОБА_1

при секретарі: ОСОБА_2

розглянувши клопотання слідчого СВ ВП № 2 Шевченківського УП ГУНП у м. Києві старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні № 12018100100001679 від 13.02.2018 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ ВП № 2 Шевченківського УП ГУНП у м. Києві старший лейтенант поліції ОСОБА_3 , звернувся до Шевченківського районного суду м. Києва з клопотанням, погодженим з прокурором Київської місцевої прокуратури №10 ОСОБА_4 , по кримінальному провадженню № 12018100100001679 від 13.02.2018 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України, про надання дозволу на проведення обшуку в автомобілі марки «Mercedes-Benz» моделі «200D», типу легковий сідан-В з номером шасі (кузова рами) НОМЕР_1 з реєстраційними номерами автомобіля « НОМЕР_2 », який належить ОСОБА_5 .

Клопотання мотивовано тим, що 13 лютого 2018 року в ході відпрацювання мікро-району «Сирець», а саме «ДЖД» парку оперуповноваженими СКП ВП № 2 Шевченківського ГУНП у м. Києві. Проходячи повз лікарні КМКЛ № 9 за адресою: м. Київ, вул. Ризька, 1 приблизно о 14 годині 00 хвилин працівники поліції почули звук розбивання скла. Даний звук привернув увагу після чого вони побачили, що на території лікарні, раніше невідомого чоловіка який в автомобілі марки «Toyota» моделі «Corolla», сірого кольору з реєстраційними номерами « НОМЕР_3 », розбиває ліве заднє скло пасажирських дверцят та виймає з відти куртку та чемодан, після чого направляється до автомобіля марки «Mercedes-Benz» зеленого кольору. В подальшому дана особа сіла до автотранспорту та поїхали. В ході переслідування автомобіля марки «Mercedes-Benz» зеленого кольору за адресою: м. Київ, вул. Білоруська, 10 даних осіб було затримано та викликано слідчо-оперативну групу Шевченківського УП ГУНП у м. Києві.

У зв`язку з цим, 13 лютого 2018 року у органу досудового розслідування виник невідкладний випадок, пов`язаний із переслідуванням осіб, які можливо бути причетними до вчинення вище вказаного злочину, що стало передумовою проникнення слідчого до іншого володіння особи автомобіль марки «Mercedes-Benz» моделі «200D», типу легковий сідан-В з номером шасі (кузова рами) НОМЕР_1 з реєстраційними номерами автомобіля « НОМЕР_2 » який розміщений за адресою: м. Київ, вул. Білоруська, 10, та проведення огляду, в ході якого виявлено та вилучено наступні речі: автомобільна зарядка для мобільного телефону «Nokia», червоні навушники, паспорт громадянина України НОМЕР_4 на ім`я ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , автомобільний перехідник, рушник зеленого кольору, сонцезахисні окуляри, чохол з металевими стопками, чохол для окулярів в якому знаходиться автомобільний прикурювач, розмежовувач для замків, чохол для окулярів сірого кольору, блокнот, білий USB провід, медична пов`язка, поліетиленовий пакет з різними документами, автомобільний прикурював, чеки для видачі, магніт, папка зеленого кольору з паперами, пакет білого кольору з документами, рюкзак чорного кольору з червоною емблемою у вигляді хреста, файл з договором оренди нежитлових приміщень, файл з реєстраційною заявою платника податків релігійної організації, сім слідів папілярних узорів, які були виявлені та вилучені з поверхонь двох файлів, одна пара шкіряних рукавиці чорного кольору, паперовий згорток із подрібненою речовиною рослинного походження, зеленого кольору, дерев`яний пристрій (наперсток) з сіточкою на якій знаходиться нашарування речовини із специфічним запахом, мобільний телефон марки «Nokia», білого кольору з номерами ІМЕІ 1: НОМЕР_5 та ІМЕІ 2: НОМЕР_6 з сім-картками мобільних операторів «Київстар» з номером НОМЕР_7 та «Лайфселл» з номером НОМЕР_8 , мобільний телефон марки «Флай» чорного кольору, з номерами ІМІЕ 1: НОМЕР_9 . та ІМЕІ 2: НОМЕР_10 з сім-карткою та флеш картою на 8 ГБ, куртка, жіноча темно-зеленого кольору марки «VO-TARUN», портфель чорного кольору марки «Jack Wohfs Kin Berkeley», рюкзак марки Deuter, портфель чорного кольору, наперсток із нашаруваннями невідомої речовини, три зарядні пристрої, навушники чорного кольору, тримач, сумка марки «Ейвон», штани чорного кольору, машинка для стрижки марки «Вітек», гребінець, таблетки, пакетик з шурупами, колонка із зарядним пристроєм до неї, МР-3 плеєр з навушниками, гаманець чорний, грошові кошти у розмірі 40 (сорок) гривень номіналом по 1 (одній) гривні, косметичка, дві пари окуляр, дерев`яна бита, відео реєстратор з флеш накопичувачем.

У судовому засіданні старший слідчий СВ ВП № 2 Шевченківського УП ГУНП у м. Києві ОСОБА_7 просила клопотання задовольнити та надати дозвіл на проведення обшуку в автомобілі марки «Mercedes-Benz» моделі «200D», типу легковий сідан-В з номером шасі (кузова рами) НОМЕР_1 з реєстраційними номерами автомобіля « НОМЕР_2 », який належить ОСОБА_5 .

Слідчий суддя, дослідивши надані документи та матеріали, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання з огляду на таке.

Згідно з ч. 2 ст. 30 Конституції України, не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

За ч. 1 та ч. 2 ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якої метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 3 ст. 233 слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно вимогами статті 234 КПК України.

Крім того, заслухавши пояснення старшого слідчого ОСОБА_7 та оцінивши в сукупності доводи клопотання з долученими до нього документами, слідчий суддя вважає, що на даний час слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні приміщенні.

Так, слідчий суддя вважає, що на даний час доданими слідчим до клопотання документами, підтверджується наявність підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення за ч. 2 ст. 185 КК України, а відшукувані речі, про які слідчий зазначив у клопотанні, можуть знаходитись в автомобілі марки «Mercedes-Benz» моделі «200D», типу легковий сідан-В з номером шасі (кузова рами) НОМЕР_1 з реєстраційними номерами автомобіля « НОМЕР_2 », який належить ОСОБА_5 , та можуть бути доказами під час судового розгляду, а тому надається дозвіл на проведення обшуку з метою виявлення та вилучення речей, що мають значення для досудового розслідування.

Враховуючи викладене, а також те, що проникнення до володіння особи до постановлення ухвали слідчого судді у даному провадженні є невідкладним випадком, яке пов`язане з врятуванням майна та безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину, матеріали даного кримінального провадження дають достатні підстави вважати, що проведення обшуку автомобіля було необхідним, тому клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 233, 234, 237, 309 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СВ ВП № 2 Шевченківського УП ГУНП у м. Києві старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні № 12018100100001679 від 13.02.2018 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України - задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СВ ВП № 2 Шевченківського УП ГУНП у м. Києві старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 або іншим слідчим, прокурорам, які входять в групу по даному кримінальному провадженню, на проведення обшуку автомобіля марки «Mercedes-Benz» моделі «200D», типу легковий сідан-В з номером шасі (кузова рами) НОМЕР_1 з реєстраційними номерами автомобіля « НОМЕР_2 », який належить ОСОБА_5 .

Обшук вказаного автомобіля провести з метою виявлення та вилучення речей, що мають значення для досудового розслідування: автомобільної зарядки для мобільного телефону «Nokia»; червоних навушників; паспорту громадянина України НОМЕР_4 на ім`я ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ; автомобільного перехідника; рушника зеленого кольору; сонцезахисних окулярів; чохла з металевими стопками; чохла для окулярів в якому знаходиться автомобільний прикурювач, розмежовувач для замків; чохла для окулярів сірого кольору; блокноту; білого USB провода; медичної пов`язки; поліетиленового пакету з різними документами в якому містяться: п`ять порожніх паперових конвертів коричневого кольору для отримання бандеролей із пошкодженими краями, шість конвертів білого кольору із прикріпленою довідкою про повернення поштового досилання, листи адресовані адресатам, назва нерозбірлива, запит про отримання витягу з реєстру платників податків на додану вартість ПП «Совертек», бланк форми № 1-ОПП Інформації про засновників, акт про надання послуг згідно Договору № ВП-240717 від 24.07.2017 щодо переказу грошових коштів, укладений між ТОВ «Фінансова компанія «Вей Фор Пей» та ТОВ «Фіндопомога»; автомобільного прикурювача; чеку видачі готівки на суму 37771 гривень 00 копійок банку «Райффайзен Банк Аваль»; чеку видачі готівки на суму 70000 гривень 00 копійок банку «Райффайзен Банк Аваль»; чеку видачі готівки на суму 47366 гривень 00 копійок банку «Райффайзен Банк Аваль»; чеку видачі готівки на суму 59520 гривень 00 копійок банку «Райффайзен Банк Аваль»; магніту; папки зеленого кольору, в якій містяться: акт надання послуг № 221 від 28.02.2017 щодо оренди нежитлового приміщення на загальну суму 300,00 гривень, акт прийому передачі приміщення площею 5 кв.м. від 31.12.2016 за адресою: м. Київ, вул. Будіндустрії 5, акт надання послуг № 495 від 31.08.2017 щодо оренди нежитлового приміщення за адресою: м. Київ, вул. Будіндустрії 5 на загальну суму 30,00 гривень у двох копіях, акт надання послуг № 479 від 31.08.2017 щодо оренди нежитлового приміщення за адресою: м. Київ, вул. Будіндустрії 5 на загальну суму 30,00 гривень у двох копіях, двадцять два аркуші папери, формату А4, на яких роздруковані таблиці, у графах таблиці наявний рукописний текст кульковою ручкою чорного кольору із обчисленнями та буквеними скороченнями; пакету білого кольору, в якому містяться: сорок п`ять формату А4, на яких роздруковані таблиці, у графах таблиці наявний рукописний текст на іноземній мові кульковою ручкою чорного кольору із обчисленнями та буквеними скороченнями, заявка на доставку № 1349 на суму 14299, 06 гривень на ім`я ОСОБА_6 із прикріпленою квитанцією, заявка на доставку № 2945 на суму 16791, 51 гривень на ім`я ОСОБА_6 із прикріпленою квитанцією, договір № 040917-01 від 04.09.2017 про надання послуг, укладений між ТОВ «МОБІЗОН» та ТОВ «Фіндопомога», реєстраційна картка про підтвердження відомостей про юридичну особу ТОВ «НОБЛ РЕСОРСІЗ Україна», додаткова угода до договору оренди нежилих приміщень № 71 від 01.01.2017, укладений між ПрАТ «ЕПКТБ «БУДПЛАСТИК» та ТОВ «ЮО «Віртус» у трьох копіях, акт надання послуг № 522 від 31.10.2017 щодо оренди нежитлового приміщення на загальну суму 300,00 гривень у двох копіях, акт надання послуг № 534 від 30.11.2017 щодо оренди нежитлового приміщення на загальну суму 300,00 гривень у двох копіях, акт надання послуг № 544 від 31.10.2017 щодо оренди нежитлового приміщення на загальну суму 300,00 гривень у двох копіях, повідомлення про припинення дії договору оренди за підписом директора ТОВ «ЮК «ВІРТУС», акт прийому передачі приміщення площею 5 кв.м. від 31.12.2017 за адресою: м. Київ, вул. Будіндустрії, 5 у двох копіях, рахунок на оплату № 3 від 01.01.2018 оренди нежитлового приміщення за адресою: м. Київ, вул. Будіндустрії, 5 на загальну суму 5040,00 гривень, договір оренди нежитлових приміщень № 71 від 01.01.2018, укладений між ТОВ «ГЛОБАЛ ДЕВЕЛОПМЕНТ» та ТОВ «ЮО «Віртус» у трьох копіях, договір про надання консультативних послуг від 19.12.2017, укладений між ТОВ «ГЛОБАЛ ДЕВЕЛОПМЕНТ» та СПД ОСОБА_6 , заява про застосування позовної давності та відмову у позові за підписом представника ТОВ «Ремспецбуд-КС», акт надання послуг № 482 від 31.07.2017 щодо оренди нежитлового приміщення на загальну суму 300,00 гривень, акт надання послуг № 498 від 31.08.2017 щодо оренди нежитлового приміщення на загальну суму 300,00 гривень, акт надання послуг № 511 від 30.09.2017 щодо оренди нежитлового приміщення на загальну суму 300,00 гривень, копія виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців ТОВ «ВЛАДІКОМ», ідентифікаційний код 30437105, квитанція № 932030037 від 20.12.2013 на суму 1421,20 гривень, платник ОСОБА_6 ,науковий висновок щодо стилістичних та аналітичних досліджень пам`ятки культури від 01.02.2016 № 00088 із прикріпленими фотозображеннями, одинадцять порожніх паперових конвертів коричневого кольору, копія дозволу на застосування праці іноземці та осіб без громадянства на ім`я ОСОБА_8 ; рюкзака чорного кольору з червоною емблемою у вигляді хреста; файлу з договором оренди нежитлових приміщень, в якому містяться: договір оренди нежитлових приміщень № 13 від 01.01.2017, укладений між ПрАТ «ЕПКТБ «БУДПЛАСТИК» та ТОВ «ЛІГАЛАРТ», акт приймання передачі приміщень від 01.01.2017; Файл з реєстраційною заявою платника податків релігійної організації, я кому містяться: реєстраційна заява платника податку «Релігійного управління армії спасіння в Україні», опис документів, що надаються юридичною особою «Християнською релігійною громадою «Корпус Маяк Армії Спасіння» державному реєстратору, опис документів, що надаються юридичною особою Релігійне управління Армія Спасіння в Україні державному реєстратору, рішення Генерала Армії Спасіння щодо затвердження нової редакції статуту релігійної організації, довіреність щодо надання повноважень переліку осіб від імені Християнської релігійної громади «Корпус Маяк Армії Спасіння»; семи слідів папілярних узорів, які були виявлені та вилучені з поверхонь двох файлів; одної пара шкіряних рукавиць чорного кольору; паперового згортку із подрібненою речовиною рослинного походження, зеленого кольору; дерев`яного пристрій (наперстка) з сіточкою на якій знаходиться нашарування речовини із специфічним запахом; мобільного телефону марки «Nokia», білого кольору з номерами ІМЕІ 1: НОМЕР_5 та ІМЕІ 2: НОМЕР_6 з сім-картками мобільних операторів «Київстар» з номером НОМЕР_7 та «Лайфселл» з номером НОМЕР_8 ; мобільного телефону марки «Флай» чорного кольору, з номерами ІМІЕ 1: НОМЕР_9 . та ІМЕІ 2: НОМЕР_10 з сім-карткою та флеш картою на 8 ГБ; куртки жіночої темно-зеленого кольору марки «VO-TARUN»; портфелю чорного кольору марки «Jack Wohfs Kin Berkeley»; рюкзака марки Deuter; портфелю чорного кольору; наперстку із нашаруваннями невідомої речовини; трьох зарядних пристрїв; навушників чорного кольору; тримач; сумки марки «Ейвон»; штанів чорного кольору; машинки для стрижки марки «Вітек»; гребінця; таблеток; пакетика з шурупами; колонки із зарядним пристроєм до неї; МР-3 плеєра з навушниками; гаманця чорного; грошових коштів у розмірі 40 (сорок) гривень номіналом по 1 (одній) гривні; косметички; двох пар окуляр; дерев`яної бити; відео реєстратора з флеш накопичувачем.

Строк дії ухвали - 1 місяць з дня її постановлення та надає право на проникнення до приміщення лише один раз.

При виконанні даної ухвали відповідно до ч. 2, ч. 3, ч. 9 ст. 236 КПК України, обшук житла чи іншого володіння особи на підставі ухвали слідчого судді повинен відбуватися в час, коли завдається найменша шкода звичайним заняттям особи, яка ними володіє, якщо тільки слідчий, прокурор не вважатиме, що виконання такої умови може суттєво зашкодити меті обшуку.

Перед початком виконання ухвали слідчого судді особі, яка володіє житлом чи іншим володінням, а за її відсутності - іншій присутній особі повинна бути пред`явлена ухвала і надана її копія.

Другий примірник протоколу обшуку разом із доданим до нього описом вилучених документів та тимчасово вилучених речей (за наявності) вручається особі, у якої проведено обшук, а в разі її відсутності - повнолітньому членові її сім`ї або його представникові/ керівнику або представникові підприємства, установи або організації.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

СудШевченківський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення14.02.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу72268695
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —761/5055/18

Ухвала від 14.02.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Піхур О. В.

Ухвала від 14.02.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Піхур О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні