Ухвала
від 23.01.2018 по справі 804/8541/16
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

23 січня 2018 р. Справа №804/8541/16

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Олійника В.М. розглянувши у письмовому провадженні заяву представника Державної податкової інспекції у Чечелівському районі м. Дніпра Головного управління ДФС у Дніпропетровській області про поновлення строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання в адміністративній справі за позовом Державної податкової інспекції у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Головного управління ДФС у Дніпропетровській області до товариства з обмеженою відповідальністю Фістінг Груп про стягнення заборгованості,-

ВСТАНОВИВ:

Постановою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 26 січня 2017 року позовні вимоги Державної податкової інспекції у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Головного управління ДФС у Дніпропетровській області були задоволені та вирішено стягнути з рахунків у банках, обслуговуючих товариство з обмеженою відповідальністю Фістінг Груп (ЄДРПОУ 38902791), суму боргу з податку на додану вартість у розмірі 4 250,00 грн. (чотири тисячі двісті п'ятдесят гривень нуль копійок) за кодом бюджетної класифікації 14010100, на рахунок №31114029700008 отримувач: УДКС у Чечелівському районі м. Дніпра, код 37989253, ГУ ДКСУ у Дніпропетровській області м. Дніпро, МФО 805012.

04 січня 2018 року представник Державної податкової інспекції у Чечелівському районі м. Дніпра звернувся до суду із заявою в якій просить поновити строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання.

В обгрунтування заяви зазначено, що виконавчий лист по справі №804/8541/16 виданий позивачу 20.12.2017 року. Однак строк пред'явлення виконавчого листа до виконання до 12.07.2017 року.

Крім того, представник заявника зазначив, що відповідно до Закону України Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки від 09.04.2015 року №317, Постанови Кабінету Міністрів України від 14.12.2016 року №941 Про перейменування деяких територіальних органів Державної фіскальної служби , ДПІ у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська перейменовано на ДПІ у Чечелівському районі м. Дніпра.

Представник заявника та представник відповідача в судове засідання не прибули, про дату, час і місце його проведення повідомлялися відповідно до ст. 126 КАС України.

Відповідно до ч. 9 ст. 205 Кодексу адміністративного судочинства України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з'явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Враховуючи вищевказане, суд ухвалив розглянути заяву в порядку письмового провадження.

Відповідно до ст. 376 КАС України стягувачам, які пропустили строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Заява про поновлення пропущеного строку подається до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Суд розглядає заяву про поновлення пропущеного строку в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Відповідно до ст. 52 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Враховуючи вищезазначене, суд приходить до висновку, що заява представника Державної податкової інспекції у Чечелівському районі м. Дніпра Головного управління ДФС у Дніпропетровській області про поновлення строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання підлягає задоволенню.

Крім того суд допустив процесуальне правонаступництво у справі та замінив позивача ОСОБА_1 податкову інспекцію у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Головного управління ДФС у Дніпропетровській області на ОСОБА_1 податкову інспекцію у Чечелівському районі м. Дніпра Головного управління ДФС у Дніпропетровській області.

Керуючись ст. ст. 241, 243, 248 376 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву представника Державної податкової інспекції у Чечелівському районі м. Дніпра Головного управління ДФС у Дніпропетровській області задовольнити.

Поновити строк пред'явлення виконавчого листа №804/8541/16 до виконання.

Замінити позивача - ОСОБА_1 податкову інспекцію у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Головного управління ДФС у Дніпропетровській області на правонаступника - ОСОБА_1 податкову інспекцію у Чечелівському районі м. Дніпра Головного управління ДФС у Дніпропетровській області.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили відповідно до вимог ст. 256 КАС України та може бути оскаржена в порядку та строки, передбачені ст. ст. 293, 295 КАС України, до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи ухвала суду оскаржується до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд відповідно до підпункту 15.5 пункту 15 Розділу VII Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя (підпис) ОСОБА_2 Ухвала не набрала законної сили 23 січня 2018 року Суддя З оригіналом згідно Суддя ОСОБА_2 ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення23.01.2018
Оприлюднено20.02.2018
Номер документу72270653
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —804/8541/16

Ухвала від 23.01.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

Постанова від 26.01.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

Ухвала від 05.12.2016

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні