Ухвала
від 15.02.2018 по справі 819/1968/17
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

Справа № 819/1968/17

15 лютого 2018 рокум.Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Баранюка А.З., розглянувши заяву про примирення у справі за позовом Управління ДСНС України в Тернопільській області до Дошкільного навчального закладу м. Почаїв, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача ОСОБА_1 міська рада про застосування заходу реагування у сфері державного нагляду (контролю),

ВСТАНОВИВ:

17 листопада 2017 року до Тернопільського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Управління ДСНС України в Тернопільській області до Дошкільного навчального закладу м. Почаїв, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача ОСОБА_1 міська рада про застосування заходу реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення роботи дошкільного навчального закладу по вул.Липова,4 у м.Почаїв Кременецького району Тернопільської області шляхом знеструмлення.

Ухвалою Тернопільського окружного адміністративного суду від 01.12.2017 року відкрито скорочене провадження по справі.

Ухвалою суду від 12 грудня 2017 року розгляд призначено на 20.12.2017 року.

Ухвалою суду від 20.12.2017 року відкладено розгляд справи для залучення третьої особи.

Ухвалою суду від 03.01.2018 року, за клопотанням представника відповідача, відкладено розгляд справи.

Ухвалою суду від 10.01.2018 року, за клопотанням представника позивача та представника відповідача, відкладено розгляд справи.

Ухвалою суду від 22.01.2018 року зупинено провадження у адміністративній справі та надано учасникам справи час для примирення до 30 січня 2018 року.

23 січня 2018 року сторони подали до суду спільний договір про примирення сторін від 19.01.2018 року, в якій останні погодились врегулювати існуючий спір шляхом використання права на примирення на основі взаємних поступок.

Ухвалою суду від 26.01.2018 року поновлено провадження у справі та призначено справу до судового розгляду.

Представник позивача в судове засідання не прибув, проте подав до суду заяву, в якій просить проводити розгляд заяви про примирення у письмовому провадженні.

Представник відповідача в судове засідання також не прибула, проте подала до суду заяву, в які просить проводити розгляд заяви про примирення у письмовому провадженні.

Представник третьої особи в судове засідання не прибув, причин неприбуття суд не повідомив, про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином.

Відповідно до частини першої статті 205 КАС України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи, за умови що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Відповідно до частини четвертої статті 229 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, проаналізувавши подані докази, встановив наступне.

Згідно вказаної заяви (угоди) про примирення сторони домовились про те, що:

- позивач зобов'язується надати час до 15 серпня 2018 року для остаточного виконання вимог вказаних у позовній заяві Управління від 15.11.2017 № 3-1/5305. Позивач після виконання заявлених вимог має прийняти їх виконання. У разі невиконання відповідачем зобов'язань зазначених у договорі про примирення від19.01.2018 року, застосувати захід реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення роботи дошкільного навчального закладу по вул.Липова,4 у м.Почаїв Кременецького району Тернопільської області шляхом знеструмлення.

- відповідач зобов'язується:

1.приміщення дошкільного навчального закладу м.Почаїв обладнати системою автоматичної пожежної сигналізації та оповіщення людей про пожежу.

2. вихід на горище будівлі обладнати протипожежним люком другого типу з межею вогнестійкості ЕІ 30.

3. дерев'яні конструкції горищного покриття будівлі дощкільного навчального закладу обробити вогнезахисними засобами (провести вогнезахисну обробку).

4. будівлю закладу обладнати пристроями захисту будівель та споруд від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів (блискавкозахистом).

5. провести випробування пожежних водоймищ розміщених на території закладу на втрату води.

Відповідно до умов цієї угоди про примирення сторони дійшли згоди щодо повного та остаточного врегулювання претензій, які були предметом судового розгляду у справі №819/1968/17.

Також, у вказаній заяві зазначено, що сторони погоджуються з тим, що відповідно до умов цієї заяви вони дійшли згоди щодо повного та остаточного врегулювання спору, та не мають жодних вимог щодо один одного; умови примирення, дії позивача та відповідача не суперечать закону і не порушують чиїх-небудь прав, свобод та інтересів; сторони мають належне уявлення про сутність цієї заяви і всіх її елементів; сторони підтверджують, що вищевикладені умови відповідають їх волевиявленню і зумовлюють настання бажаних наслідків, які відповідають їхнім дійсним інтересам.

Згідно з ч. 5 ст. 47 КАС України сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії судового процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

Відповідно до ч.ч. 1, 3, 4, 5 ст. 190 КАС України, сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов'язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб'єкта владних повноважень.

Умови примирення сторони викладають у заяві про примирення сторін. Заява про примирення сторін може бути викладена у формі єдиного документа, підписаного сторонами, або у формі окремих документів: заяви однієї сторони про умови примирення та письмової згоди іншої сторони з умовами примирення.

До ухвалення судового рішення у зв'язку з примиренням сторін суд роз'яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін у праві вчинити відповідні дії.

Умови примирення сторін затверджуються ухвалою суду. Затверджуючи умови примирення сторін, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Заяву про примирення сторін підписано 08.02.2018 року уповноваженими представниками сторін - начальником Управління ДСНС України у Тернопільській області ОСОБА_2, завідувачем дошкільного навчального закладу ОСОБА_3 та ОСОБА_1 міським головою ОСОБА_4, які наділені відповідними повноваженнями.

Дослідивши умови примирення сторін, суд встановив, що умови примирення не суперечать чинному законодавству та не порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси, а відтак, суд вважає за можливе затвердити умови примирення.

Згідно п. 3 ч. 1 ст. 238 КАС України, суд закриває провадження у справі якщо сторони досягли примирення.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку про наявність підстав для закриття провадження у справі у зв'язку з примиренням сторін на умовах, визначених в заяві про примирення по адміністративній праві №819/1968/17.

Керуючись статтями ст.190, ст.191, п.3 ч.1 ст. 238, ст.ст. 239, 243, 256, 293 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Затвердити умови примирення сторін по справі за адміністративним позовом Управління ДСНС України в Тернопільській області (46011, вул. Л.Українки, 6, м. Тернопіль, ідентифікаційний код юридичної особи 38535547) до Дошкільного навчального закладу м.Почаїв (47025, вул. Липова, 4, м.Почаїв, Кременецький р-н., Тернопільська обл., ідентифікаційний код юридичної особи 23590984), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_1 міська рада (47025, вул.Воз'єднання, 16, м.Почаїв, Кременецький р-н., Тернопільська обл., ідентифікаційний код юридичної особи 14052785) про застосування заходу реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення роботи дошкільного навчального закладу по вул.Липова,4 у м.Почаїв Кременецького району Тернопільської області шляхом знеструмлення, викладені у заяві про примирення сторін від 19.01.2018 року, а саме:

1. Відповідач - Дошкільного навчального закладу м.Почаїв (47025, вул. Липова, 4, м.Почаїв, Кременецький р-н., Тернопільська обл., ідентифікаційний код юридичної особи 23590984) зобов'язується:

1.1.приміщення дошкільного навчального закладу м.Почаїв обладнати системою автоматичної пожежної сигналізації та оповіщення людей про пожежу.

1.2. вихід на горище будівлі обладнати протипожежним люком другого типу з межею вогнестійкості ЕІ 30.

1.3. дерев'яні конструкції горищного покриття будівлі дощкільного навчального закладу обробити вогнезахисними засобами (провести вогнезахисну обробку).

1.4. будівлю закладу обладнати пристроями захисту будівель та споруд від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів (блискавкозахистом).

1.5. провести випробування пожежних водоймищ розміщених на території закладу на втрату води.

2. Позивач - Управління ДСНС України в Тернопільській області (46011, вул.Л.Українки, 6, м. Тернопіль, код ЄДРПОУ 38535547) зобов'язується:

2.1. Надати час до 15 серпня 2018 року для остаточного виконання вимог вказаних у позовній заяві Управління від 15.11.2017 № 3-1/5305.

2.2. Позивач після виконання заявлених вимог має прийняти їх виконання.

2.3. У разі невиконання відповідачем зобов'язань зазначених цією ухвалою до 15 серпня 2018 року, застосувати захід реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення роботи дошкільного навчального закладу по вул.Липова,4 у м.Почаїв Кременецького району Тернопільської області шляхом знеструмлення.

Провадження у справі за позовом Управління ДСНС України в Тернопільській області (46011, вул. Л.Українки, 6, м. Тернопіль, ідентифікаційний код юридичної особи 38535547) до Дошкільного навчального закладу м.Почаїв (47025, вул. Липова, 4, м.Почаїв, Кременецький р-н., Тернопільська обл., ідентифікаційний код юридичної особи 23590984), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_1 міська рада (47025, вул.Воз'єднання, 16, м.Почаїв, Кременецький р-н., Тернопільська обл., ідентифікаційний код юридичної особи 14052785) про застосування заходу реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення роботи дошкільного навчального закладу по вул.Липова,4 у м.Почаїв Кременецького району Тернопільської області шляхом знеструмлення - закрити.

Роз'яснити сторонам, що ухвала про затвердження умов примирення виконується сторонами в порядку і строки, які нею визначені. Ухвала про затвердження умов примирення є виконавчим документом. У разі невиконання ухвали суду про затвердження умов примирення вона може бути подана для її примусового виконання в порядку, визначеному законодавством для виконання судових рішень.

Повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Львівського апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення.

Копію ухвали надіслати учасникам у справі.

Головуючий суддя Баранюк А.З.

Копія вірна

Суддя Баранюк А.З.

Дата ухвалення рішення15.02.2018
Оприлюднено20.02.2018
Номер документу72277530
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходу реагування у сфері державного нагляду (контролю

Судовий реєстр по справі —819/1968/17

Ухвала від 28.05.2019

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баранюк Андрій Зіновійович

Ухвала від 08.05.2019

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баранюк Андрій Зіновійович

Ухвала від 15.02.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баранюк Андрій Зіновійович

Ухвала від 26.01.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баранюк Андрій Зіновійович

Ухвала від 22.01.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баранюк Андрій Зіновійович

Ухвала від 12.12.2017

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баранюк Андрій Зіновійович

Ухвала від 01.12.2017

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баранюк Андрій Зіновійович

Ухвала від 20.11.2017

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баранюк Андрій Зіновійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні