Рішення
від 14.02.2018 по справі 822/3497/17
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 822/3497/17

РІШЕННЯ

іменем України

14 лютого 2018 рокум. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі головуючого-судді Майстера П.М. розглянувши в письмовому провадженні адміністративну справу за позовом Старокостянтинівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Хмельницької області до Сільськогосподарського кооперативу "Мартинівський" про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом до Сільськогосподарського кооперативу "Мартинівський" про відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списком № 2.

В обґрунтування позовних вимог зазначає, що за відповідачем наявна заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за Списком № 2 в сумі 1530,51 грн. за листопад 2017 року. Просить суд задовольнити позов та стягнути з Сільськогосподарського кооперативу "Мартинівський" зазначену заборгованість.

Позивач надав суду заяву про розгляд справи без участі представника Старокостянтинівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Хмельницької області. Позов підтримує в повному обсязі.

Відповідач у судове засідання повторно не з'явився, про причини неявки не повідомив, письмових заперечень щодо позовних вимог не надіслав. Про дату, час і місце розгляду справи повідомлявся за юридичною адресою зазначеною в ЄДР.

Відповідно до ч. 11 ст. 126 КАС України, розписку про одержання повістки (повістку у разі неможливості вручити її адресату чи відмови адресата її одержати) належить негайно повернути до адміністративного суду. У разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Суд вважає за можливе розглянути справу в письмовому провадженні відповідно до вимог ч. 9 ст. 205 КАС України.

Дослідивши матеріали справи, оцінивши докази в їх сукупності, суд дійшов висновку, що позовна заява обґрунтована та підлягає задоволенню в повному обсязі з наступних підстав.

Згідно Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань Сільськогосподарський кооператив "Мартинівський" зареєстроване як юридична особа, код ЄДРПОУ - 21315340.

У відповідача перед позивачем склалась заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за Списком №2 відповідно до пунктів "б" - "з" ст.13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" в сумі 1530,51 грн. за листопад 2017 року. Відповідно до ст. 58 Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" Пенсійний фонд є органом, який провадить збір, акумуляцію та облік страхових внесків, призначає пенсії та підготовляє документи для її виплати, забезпечує своєчасне і в повному обсязі фінансування та виплату пенсій.

Відповідно до ч.2 Прикінцевих положень Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" від 09.07.2003 року, абзацу 4 п.1 ст.2 Закону України „ Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування", п.п.6.1 п.6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої Постановою правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 року №21-1, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16.01.2004 року за №64/8663, відшкодуванню підлягають фактичні витрати ПФ України на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах працівникам, зайнятим повний робочий день на роботах із шкідливими і важкими умовами праці за Списком №2 у розмірі 100 % від фактичних витрат на виплату та доставку цих пенсій.

Згідно абзацу 4 п. 1 ст. 2 Закону України „ Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування", об'єктом оподаткування для суб'єктів підприємницької діяльності незалежно від форм власності, є фактичні витрати на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до пунктів "б" - "з" ст.13 Закону України „Про пенсійне забезпечення".

У відповідності до п.п.6.7 п.6 Інструкції, підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в розрахунку місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Статтею 13 Закону України „Про пенсійне забезпечення" визначено категорії працівників, які на пільгових умовах мають право на пенсію за віком, незалежно від останнього місця роботи.

У відповідності зі статтею 124 Конституції України, юрисдикція судів поширюється на будь-який юридичний спір, водночас частиною 2 статті 19 Конституції України визначено, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Згідно ч.1 ст.77 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 78 цього Кодексу. Суд оцінює докази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об'єктивному дослідженні (ч.1 ст.90 КАС України).

Згідно наданих позивачем розрахунку фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до ч.2 Прикінцевих положень Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", в частині пенсій, призначених відповідно до пунктів "б" - "з" ст. 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" та картки особового рахунку по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за Сільськогосподарським кооперативом "Мартинівський" наявна заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за Списком № 2 в сумі 1530,51 грн.

Таким чином, позовні вимоги Старокостянтинівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Хмельницької області є обґрунтованими, відповідають дійсним обставинам та матеріалам справи, а тому наявні підстави для задоволення позову в повному обсязі.

Керуючись статтями 6, 72-77, 139, 244, 246, 250, 255, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

ВИРІШИВ:

Позов Старокостянтинівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Хмельницької області (31001, Хмельницька область, м.Старокостянтинів, вул. М.Красовського, 4 код ЄДРПОУ - 40356300) до Сільськогосподарського кооперативу "Мартинівський" (31142, Хмельницька область, Старокостянтинівський район, с. Мартинівка, код ЄДРПОУ - 21315340) про стягнення заборгованості - задовольнити.

Стягнути з Сільськогосподарського кооперативу "Мартинівський" (код ЄДРПОУ - 21315340) заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за Списком № 2 за листопад 2017 року в сумі 1530,51 грн. (одна тисяча п'ятсот тридцять гривень 51 коп.) на користь Старокостянтинівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Хмельницької області.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до Вінницького апеляційного адміністративного суду протягом тридцяти днів з його підписання.

Головуючий суддя /підпис/ "Згідно з оригіналом" Суддя П.М. Майстер

Дата ухвалення рішення14.02.2018
Оприлюднено20.02.2018
Номер документу72278800
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —822/3497/17

Ухвала від 01.06.2018

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Майстер П.М.

Ухвала від 22.05.2018

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Майстер П.М.

Рішення від 14.02.2018

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Майстер П.М.

Ухвала від 26.12.2017

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Майстер П.М.

Ухвала від 14.12.2017

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Майстер П.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні