Ухвала
від 20.02.2018 по справі 910/22943/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

20.02.2018Справа № 910/22943/17

Господарський суд міста Києва у складі судді Маринченка Я.В., за участі секретаря судового засідання Рижонкова С.В., розглянувши матеріали справи № 910/22943/17

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Тессела Ассет Фінанс"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Форум-ДС і Ко", Товариства з обмеженою відповідальністю "Вібропрес-ДС", Товариства з обмеженою відповідальністю "Газобетон-ДС"

треті особи , які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, - Товариство з обмеженою відповідальністю Форум-ДС , Закрите акціонерне товариство Форум-ДС

про звернення стягнення на предмет іпотеки,

за участі представників:

від позивача - не з'явився;

від відповідачів 1-3 - Передня І.В. (представник за довіреністю).

від третьої особи 1 - Передня І.В. (представник за довіреністю);

від третьої особи 2 - не з'явився.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду міста Києва від 29.12.2017 відкрито провадження у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Тессела Ассет Фінанс" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Форум-ДС і Ко", Товариства з обмеженою відповідальністю "Вібропрес-ДС", Товариства з обмеженою відповідальністю "Газобетон-ДС" за участі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, - Товариства з обмеженою відповідальністю Форум-ДС , Закритого акціонерного товариства Форум-ДС , про звернення стягнення на предмет іпотеки. Розгляд справи в підготовчому провадженні призначений у підготовчому засіданні на 20.02.2018.

У судове засідання 20.02.2018 представник позивача не з'явився, причини неявки суду не повідомив, проте про дату, час та місце проведення судового засідання був повідомлений належним чином.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 226 Господарського процесуального кодексу України суд залишає позов без розгляду, якщо позивач без поважних причин не подав витребувані судом докази, необхідні для вирішення спору, або позивач (його представник) не з'явився у судове засідання або не повідомив про причини неявки, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його нез'явлення не перешкоджає вирішенню спору.

За таких обставин, враховуючи відсутність повідомлень зі сторони позивача щодо причин неявки в судове засідання 20.02.2018, суд дійшов висновку залишити позов без розгляду.

Також, суд зауважує, що з огляду на залишення позову без розгляду, правові підстави для закриття провадження у справі за поданими відповідачами через загальний відділ діловодства та документообігу суду заявами відсутні.

Одночасно, згідно з ч. 2 ст. 226 ГПК України про залишення позову без розгляду постановляється ухвала, в якій вирішуються питання про розподіл між сторонами судових витрат, про повернення судового збору з бюджету.

Підпунктом 4 п. 1 ст. 7 Закону України "Про судовий збір" визначено, що сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі, зокрема, залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв'язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, або за його заявою (клопотанням).

З огляду на викладене, оскільки в матеріалах справи відсутнє відповідне клопотання позивача, судовий збір, сплачений за звернення до суду із цим позовом, не підлягає поверненню.

Керуючись п. 4 ч. 1 ст. 226, п. 2 ст. 232, 233, 240 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

Залишити без розгляду позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Тессела Ассет Фінанс" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Форум-ДС і Ко", Товариства з обмеженою відповідальністю "Вібропрес-ДС", Товариства з обмеженою відповідальністю "Газобетон-ДС" за участі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, - Товариства з обмеженою відповідальністю Форум-ДС , Закритого акціонерного товариства Форум-ДС , про звернення стягнення на предмет іпотеки.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та підлягає оскарженню в передбаченому законом порядку.

Дата підписання: 20.02.2018.

Суддя Я.В. Маринченко

Дата ухвалення рішення20.02.2018
Оприлюднено21.02.2018
Номер документу72291870
СудочинствоГосподарське
Сутьзвернення стягнення на предмет іпотеки,

Судовий реєстр по справі —910/22943/17

Ухвала від 26.02.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Маринченко Я.В.

Ухвала від 21.02.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Маринченко Я.В.

Ухвала від 20.02.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Маринченко Я.В.

Ухвала від 29.12.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Маринченко Я.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні