Ухвала
від 19.02.2018 по справі 5/149
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

10.2.2

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

19 лютого 2018 року СєвєродонецькСправа № 5/149

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Кисельова Є.О., перевіривши матеріали заяви Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 5/149, виданого Господарським судом Луганської області, про стягнення з Дочірнього підприємства Вуглебудінвест товариства з обмеженою відповідальністю Науково-виробниче підприємство Есло (код ЄДРПОУ 30642119) на користь виконавчої дирекції Луганського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (код ЄДРПОУ 21785643) суми заборгованості у розмірі 2134,52 грн,

ВСТАНОВИВ:

16 лютого 2018 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшла заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 5/149, в якій просить:

- замінити стягувана у виконавчому провадженні з примусового виконання виконавчого листа у справі № 5/149, виданого 30.05.2006р. Господарським судом Луганської області, замінивши виконавчу дирекцію Луганського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області (код ЄДРПОУ 41313100).

Перевіривши матеріали заяви про заміну сторони виконавчого провадження, суддя встановив таке.

Відповідно до частини 1 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду (частина 2стаття 379 Кодексу адміністративного судочинства України).

З аналізу наведеної норми слідує, що подання державного виконавця або заява заінтересованої особи, подається до суду, який розглядав справу, як суд першої інстанції.

Як вбачається зі змісту заяви, суддею встановлено, що на примусовому виконанні в Луганському (Ленінському) міському відділі державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області знаходиться судовий наказ від 30.05.2006р. у справі № 5/149, виданий Господарським судом Луганської області, про стягнення з Дочірнього підприємства Вуглебудінвест Товариства з обмеженою відповідальністю Науково-виробниче підприємство Есло (код ЄДРПОУ 30642119) на користь виконавчої дирекції Луганського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (код ЄДРПОУ 21785643) суми заборгованості у розмірі 2134,52 грн.

14 грудня 2017 року ухвалою Господарського суду Луганської області справу № 5/149 частково відновлено.

Отже, з огляду на вищевикладене та керуючись частиною 1 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України враховуючи, що рішення в даній справі було винесене Господарським судом Луганської області та частково його відновлено ухвалою від 14.12.2017, заява про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 1/149 повинна подаватися до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції, тобто до Господарського суду Луганської області, у зв'язку з тим, що саме цим судом розглянуто справу та видано виконавчий лист, а отже, суддя вважає за необхідне відмовити у відкритті та повернути заявнику - Управлінню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області.

Згідно з частиною 6 статті 7 КАС України у разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону), а за відсутності такого закону суд виходить із конституційних принципів і загальних засад права (аналогія права).

Відповідно до частини 1 статті 170 КАС України суддя відмовляє у відкритті провадження в адміністративній справі, якщо позов не належить розглядати за правилами адміністративного судочинства.

Відповідно до підпункту 18.2 пункту 18 Перехідних положень КАС України оформлення і видача судових рішень, якими вносяться зміни до виконавчих документів (у тому числі про виправлення помилки у виконавчому документі; визнання виконавчого документа таким, що не підлягає виконанню; стягнення на користь боржника безпідставно одержаного стягувачем за виконавчим документом; поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого документа до виконання; відстрочку чи розстрочку виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання; зупинення виконання судового рішення; заміну сторони виконавчого провадження), здійснюються в паперовій формі судом, який розглядав справу як суд першої інстанції, за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу;

Керуючись статтями 379, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Відмовити Управлінню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області у відкритті провадження з розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 5/149.

Роз'яснити заявнику право звернення з заявленою заявою до Господарського суду Луганської області.

Копію ухвали разом з заявою і доданими до неї документами невідкладно надіслати заявнику.

Відповідно до частин четвертої - п'ятої статті 170 Кодексу адміністративного судочинства України ухвалу про відмову у відкритті провадження в адміністративній справі може бути оскаржено. У разі скасування ухвали про відмову у відкритті провадження в адміністративній справі позовна заява вважається поданою в день первісного звернення до суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Апеляційна скарга подається до Донецького апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд.

Суддя ОСОБА_1

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.02.2018
Оприлюднено21.02.2018
Номер документу72316814
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —5/149

Ухвала від 10.04.2018

Господарське

Господарський суд Луганської області

Зюбанова Н.М.

Ухвала від 15.03.2018

Господарське

Господарський суд Луганської області

Зюбанова Н.М.

Ухвала від 06.03.2018

Господарське

Господарський суд Луганської області

Зюбанова Н.М.

Ухвала від 19.02.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 14.12.2017

Господарське

Господарський суд Луганської області

Зюбанова Н.М.

Ухвала від 29.09.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Брагіна Я.В.

Ухвала від 24.03.2011

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Могилєвкін Ю.О.

Судовий наказ від 11.10.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 14.09.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Судовий наказ від 11.10.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні