Постанова
від 20.02.2018 по справі 820/6287/17
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд

61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 лютого 2018 р.                                                                                 № 820/6287/17

Харківський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Рубан В.В., розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження адміністративну справу за позовом Шевченківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Харкова до Приватного підприємства сервісне підприємство «Харків-Камазтехобслуговування» про стягнення заборгованості,-                    

В С Т А Н О В И В :

Позивач, Шевченківське об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Харкова ( майдан Свободи, буд. 5, 4 під.,м. Харків,61022) звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Приватного підприємства сервісне підприємство "Харків-Камазтехобслуговування" (в'їзд Плодовий, буд. 1,м. Харків,61019), в якому просить суд стягнути з Приватного підприємства сервісне підприємство "Харків-Камазтехобслуговування" на користь Шевченківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України м.Харкова на р/р 25603312672587 в філії ХОУ АТ "Ощадбанк", МФО 351823, код ЄДРПОУ 41248278 заборгованість по сплаті фінансової санкції в сумі 510,00 грн.

В обґрунтування заявлених вимог позивач зазначив, що відповідач має заборгованість по сплаті фінансової санкції, яка підлягає стягненню в примусовому порядку.

Ухвалою Харківського окружного адміністративного суду від 19 грудня 2017 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито спрощене провадження у справі.

Відповідно до ч.5 ст.262 КАС України, Суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Дослідивши матеріали справи, приходить до висновку про задоволення позову, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що відповідач, Приватне підприємство сервісне підприємство «Харків-Камазтехобслуговування» перебуває на обліку в Шевченківському об`єднаному управлінні Пенсійного фонду України м.Харкова та має заборгованість по сплаті фінансової санкції в сумі 510 грн.

Відповідно до абзацу 6 пункту 7 розділу VIII “Прикінцевих та перехідних положень” Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування” на період до повного стягнення заборгованості із сплати страхових внесків за діючими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування та сум штрафних санкцій, нарахованих та/або не сплачених у період до 1 січня 2011 року, в тому числі нарахованих внесків, строк сплати яких на 1 січня 2011 року не настав, та відповідних штрафних санкцій за фондами загальнообов'язкового державного соціального страхування зберігаються повноваження щодо контролю за правильністю нарахування, своєчасністю сплати страхових внесків, застосування фінансових санкцій, якими вони були наділені до набрання чинності цим Законом.

Відносини у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування в період після 01.01.2004 регулюються Законом України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Згідно п.1 ст.14 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" підприємства, установи і організації, створені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством є страхувальниками.

Страхувальники зобов'язані нараховувати, обчислювати та сплачувати у встановлені строки та в повному обсязі страхові внески (п.6 ч.2 ст.17 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування"). Відповідно до частини 6 ст. 20 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду. Базовим звітним періодом для відповідача є місяць.

На підставі п.6 ст.64 Закону України «Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування» територіальні органи Пенсійного фонду мАють право застосовувати до платників страхових внесків (підприємств, установ, організацій) фінансові санкції, передбачені цим Законом.

Відповідно до п.5 ч.9 ст. 106 Закону України «Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування» за подання недостовірних відомостей, що використовуються в системі персоніфікованого обліку та іншої звітності, передбаченої законодавством, до територіальних органів Пенсійного фонду накладається штраф у розмірі 10 відсотків суми страхових внесків, які були сплачені або підлягали сплаті за відповідний звітний період, за кожний повний або неповний місяць затримки подання відомостей, звітності, але не менше десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а в разі повторного протягом року такого порушення – у розмірі 20 відсотків зазначених сум та не менше 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

          Судом з розрахунку суми боргу встановлено, що внаслідок невиконання вимог діючого законодавства щодо сплати страхових внесків на загальнобов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України у відповідача склалась заборгованість по фінансовій санкції на суму 510 грн.

          Відповідачу відповідно до ст. 106 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" та на підставі картки особового рахунку страхувальника управлінням Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м.Харкова було виставлено вимогу про сплату боргу № Ю-30 від 01.06.2014 року, яку було направлено відповідачу.

Шевченківське об`єднане управління Пенсійного фонду України м.Харкова є правонаступником управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м.Харкова, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.12.2016 року № 988 «Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України» управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м.Харкова було реорганізовано шляхом злиття з управлінням Пенсійного фонду України в Шевченківському районі м.Харкова в Шевченківське об`єднань управління Пенсійного фонду України м.Харкова.

          Таким чином, за відповідачем рахується заборгованість по сплаті фінансової санкції у розмірі 510,00 грн. та яка підлягає примусовому стягненню.

          Враховуючи, що відповідач доказів погашення заборгованості по сплаті фінансової санкції у розмірі 510,00 грн. не надав, суд приходить до висновку про обґрунтованість позовних вимог Шевченківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Харкова, та вважає їх такими, що підлягають задоволенню у повному обсязі.          

Керуючись ст.ст. 72, 73, 242-246, 250, 257-263 КАС України, суд –

В И Р І Ш И В :

Адміністративний позов Шевченківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Харкова до Приватного підприємства сервісне підприємство «Харків-Камазтехобслуговування» про стягнення заборгованості - задовольнити.

Стягнути з Приватного підприємства сервісне підприємство «Харків-Камазтехобслуговування» (код ЄДРПОУ 31886868, адреса: в`їзд Плодовий, 1 м. Харків, 61019) на користь Шевченківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Харкова (код ЄДРПОУ 41248578, адреса: м-н Свободи, 5, під. 4 м. Харків, 61022) заборгованість по сплаті фінансової санкції в розмірі 510,00 грн. (п`ятсот десять гривень) на р/р 25603312672587 в філії ХОУ АТ «Ощадбанк», МФО 351823.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення суду не були вручені у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Строк на апеляційне оскарження також може бути поновлений в разі його пропуску з інших поважних причин, крім випадків, визначених частиною другою статті 299 цього Кодексу.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

                    

          Суддя                               Рубан В.В.

Дата ухвалення рішення20.02.2018
Оприлюднено23.02.2018
Номер документу72317849
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/6287/17

Ухвала від 21.10.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Рубан В.В.

Постанова від 20.02.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Рубан В.В.

Ухвала від 19.12.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Рубан В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні