Ухвала
від 08.02.2018 по справі 826/11683/13-а
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

08 лютого 2018 року м. Київ № 826/11683/13-а

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Амельохіна В.В., при секретарі судового засідання Грабовському В.А. розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Правобережного об'єднаного Управління Пенсійного фонду України в м. Києві про заміну сторони у справі

за позовомУправління Пенсійного фонду України в Голосіївському районі міста Києва доТовариства з обмеженою відповідальністю "Південно-Західний Альянс простягнення заборгованості, за участі:

представника податкового органу - ОСОБА_1

В С Т А Н О В И В:

Постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 23.08.2013р. у справі №826/11683/13-а, позов задоволено, стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю Південно-Західний Альянс (місцезнаходження: 03026, м. Київ, вул. Академіка Заболотного, буд. 33/162, літ. А , ідентифікаційний код 34180625) на користь Управління Пенсійного фонду України в Голосіївському районі міста Києва (місцезнаходження: 03680, м. Київ, вул. Горького, буд. 70, ідентифікаційний код 22869454) суму заборгованості по єдиному внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в розмірі 4 837 (чотири тисячі вісімсот тридцять сім) грн. 52 коп.

15 жовтня 2013 року судом видано виконавчий лист.

Постановою Голосіївського районного відділу державної виконавчої служби міста Києва Головного територіального управління юстиції у місті Києві від 03.05.2017р. відкрито виконавче провадження №53751189 з виконання виконавчого листа Окружного адміністративного суду міста Києва від 15.10.2013р.

29 листопада 2017 року Правобережним об'єднаним Управлінням Пенсійного фонду України в м. Києві подано заяву про заміну сторони - Управління Пенсійного фонду України в Голосіївському районі міста Києва у виконавчому провадженні №53751189 на - Державну податкову інспекцію у Голосіївському районі Головного управління ДФС у м. Києві.

В обґрунтування поданої заяви заявник зазначає, що функції з адміністрування єдиного соціального внеску передано від Пенсійного фонду України до Міністерства доходів і зборів.

Відповідно до Розпорядження Окружного адміністративного суду міста Києва від 22.01.2018р. №206 "Щодо призначення повторного автоматизованого розподілу судових справ" заяву про заміну сторони повторно розподілено на суддю Амельохіна В.В.

В судовому засіданні представник податкового органу заперечив проти задоволення клопотання про заміну сторони.

Представник заявника та представник відповідача в судове засідання не прибули, жодних пояснень до суду не надали.

Розглянувши заяву про заміну сторони та заслухавши пояснення представника податкової інспекції, суд зазначає наступне.

Відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з проведенням адміністративної реформи" №406-18 від 04.07.2013 року внесено зміни до деяких законодавчих актів, зокрема, до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", в якому замінено слова "територіальними органами Пенсійного фонду України" словами "органом доходів і зборів".

У той же час, відповідно до Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з проведенням адміністративної реформи" цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, але не раніше дня набрання чинності Законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв'язку з проведенням адміністративної реформи".

Процедури адміністрування, які здійснюють органи доходів і зборів, встановлені цим Законом, поширюються на періоди до набрання чинності цим Законом.

Заходи адміністрування органами доходів і зборів здійснюються не раніше дня набрання чинності Законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв'язку з проведенням адміністративної реформи".

Органи Пенсійного фонду України продовжують адмініструвати єдиний внесок у частині завершення процедур такого адміністрування.

Договори про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування, укладені з органами Пенсійного фонду України до дня набрання чинності цим Законом, діють до закінчення строку дії таких договорів.

Пенсійний фонд України протягом десяти днів з дня набрання чинності цим Законом передає центральному органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, реєстр страхувальників станом на дату набрання чинності цим Законом.

Центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, формує новий реєстр страхувальників на підставі даних, отриманих із Пенсійного фонду України, відомостей, отриманих із Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, а також інформаційного фонду єдиного банку даних про платників податків - юридичних осіб та Державного реєстру фізичних осіб - платників податків.

Встановити, що суми єдиного внеску, які надійшли на рахунки територіальних органів Пенсійного фонду України, відкриті в центральному органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, та його територіальних органах для зарахування таких сум, підлягають перерахуванню на відповідні рахунки органів доходів і зборів, відкриті в центральному органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, та його територіальних органах.

Копії виписок про надходження таких коштів, надані органами Пенсійного фонду України відповідним органам доходів і зборів, є підставою для здійснення ними обліку в картках особових рахунків платників єдиного внеску.

Відповідно до статті 52 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

З даної норми вбачається, що всі дії, вчинені в процесі правопопередником, обов'язкові для правонаступника в такій самій мірі, в якій вони були обов'язкові для правопопередника. Правонаступник продовжує брати участь у справі правопопередника, а тому процес продовжується.

Однак, в даному випадку постановою Голосіївського районного відділу державної виконавчої служби міста Києва Головного територіального управління юстиції у місті Києві від 03.05.2017р. вже відкрито виконавче провадження №53751189 з виконання виконавчого листа Окружного адміністративного суду міста Києва від 15.10.2013р.

Крім того, з заявою про заміну сторони звернулась неналежна особа, оскільки у даній адміністративній справі не було встановлено правонаступництва Управління Пенсійного фонду України в Голосіївському районі міста Києва на Правобережне об'єднане Управлінням Пенсійного фонду України в м. Києві.

Отже, в задоволенні заяви про заміну сторони Правобережному об'єднаному Управлінню Пенсійного фонду України в м. Києві має бути відмовлено.

Керуючись ст.ст. 52, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Відмовити Правобережному об'єднаному управлінню Пенсійного фонду України в місті Києві в задоволенні заяви про заміну сторони Управління Пенсійного фонду України в Голосіївському районі міста Києва у виконавчому провадженні №53751189 на - Державну податкову інспекцію у Голосіївському районі Головного управління ДФС у м. Києві.

Ухвала, відповідно до змісту ч. 2 ст. 256 КАС України, набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Амельохін

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення08.02.2018
Оприлюднено21.02.2018
Номер документу72323220
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/11683/13-а

Ухвала від 08.02.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Амельохін В.В.

Постанова від 23.08.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Дегтярьова О.В.

Ухвала від 25.07.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Дегтярьова О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні