Ухвала
від 20.02.2018 по справі 805/4253/17-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залучення третьої особи

20 лютого 2018 р.                                         Справа №805/4253/17-а

          приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Михайлик А.С., розглянувши в порядку письмового провадження питання про виключення Селидівської міської ради зі складу відповідачів та залучення в якості третьої особи до участі у справі за позовом керівника Красноармійської місцевої прокуратури Донецької області в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Української загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 12 Селидівської міської ради Донецької області, Селидівської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача – відділ освіти і науки Селидівської міської ради про визнання незаконною бездіяльності та зобов'язання вчинити певній дії, застосування заходів реагування, -

В С Т А Н О В И В:

Керівник Красноармійської місцевої прокуратури Донецької області звернувся до Донецького окружного адміністративного суду із позовом в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Української загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 12 Селидівської міської ради Донецької області, Селидівської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача – відділ освіти і науки Селидівської міської ради про визнання незаконною бездіяльності та зобов'язання вчинити певній дії, застосування заходів реагування.

20 лютого 2018 року представником Селидівської міської ради до канцелярії суду надано клопотання про виключення Селидівської міської ради зі складу відповідачів та залучення до участі у справі в якості третьої особи. У наданій заяві також зазначено, що вказане питання представник Селидівської міської ради просить суд розглянути в порядку письмового провадження.

Особи, які беруть участь у справі, не заперечували проти задоволення клопотання Селидівської міської ради, про що письмово зазначили у відповідній заяві, також наданій до канцелярії суду.

Відповідно до пунктів 4, 13 частини другої статті 180 Кодексу адміністративного судочинства України у підготовчому засіданні суд вирішує питання про заміну неналежної сторони, вступ у справу інших осіб, встановлює строк для подання пояснень третіми особами.

Згідно з пункту 9 частини першої 1 статті 4 цього Кодексу відповідачем є суб'єкт владних повноважень, а у випадках, визначених законом, й інші особи, до яких звернена вимога позивача.

В наданому позові позивач визначив Селидівську міську раду відповідачем, втім жодних вимог до цієї особи позов не містить, отже, така особа має бути виключена зі складу відповідачів.

Разом із цим, як закріплено в частині другій статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Спірним питанням в цій справі є наявність підстав для застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації об'єкту - Української загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 12 Селидівської міської ради Донецької області через допущення останнім порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, що закріплені у акті перевірки вказаного об'єкту № 72 від 17 листопада 2017 року.

В наданих в ході підготовчого провадження у справі поясненнях представник відповідача зазначив, що виявлені при перевірці порушення допущені ним у зв'язку з відсутністю достатнього фінансування.

Положенням про загальноосвітній навчальний заклад, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2010 року № 778, визначено основні засади діяльності загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів і форм власності. Згідно з пункту 105 цього Положення фінансування закладу здійснюється його засновником (власником) або уповноваженим ним органом відповідно до законодавства.

З відомостей у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань вбачається, що Українська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 12 Селидівської міської ради Донецької області (код ЄДРПОУ 21984064) є комунальною організацією (установою, закладом), засновником якої є Селидівська міська рада.

Враховуючи наведене, суд дійшов висновку, що рішення у справі може мати вплив на права, інтереси та обов'язки Селидівської міської ради Донецької області, а отже необхідно залучити її до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

Керуючись ст.ст. 49, 180, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Виключити Селидівську міської ради Донецької області зі складу відповідачів та залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

Встановити Селидівській міській раді Донецької області строк протягом п'яти днів з дня отримання цієї ухвали для подання пояснень з приводу заявлених позовних вимог.

Повний текст ухвали складено та підписано 20 лютого 2018 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя                                                             Михайлик А.С.

Дата ухвалення рішення20.02.2018
Оприлюднено23.02.2018
Номер документу72324580
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/4253/17-а

Постанова від 19.11.2018

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Ястребова Любов Вікторівна

Постанова від 19.11.2018

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Ястребова Любов Вікторівна

Ухвала від 11.10.2018

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Ястребова Любов Вікторівна

Ухвала від 11.10.2018

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Ястребова Любов Вікторівна

Ухвала від 11.10.2018

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Ястребова Любов Вікторівна

Ухвала від 27.09.2018

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Блохін Анатолій Андрійович

Ухвала від 27.09.2018

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Блохін Анатолій Андрійович

Ухвала від 05.09.2018

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Блохін Анатолій Андрійович

Рішення від 26.07.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Ушенко С.В.

Ухвала від 21.06.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Ушенко С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні