Ухвала
від 21.02.2018 по справі 461/1163/18
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/1163/18

Провадження № 1-кс/461/1038/18

УХВАЛА

про тимчасовий доступ до речей і документів

21.02.2018 року слідчий суддя Галицького районного суду м.Львова ОСОБА_1 , розглянувши клопотання старшого слідчого в ОВС СУ ГУ НП у Львівській області ОСОБА_2 про надання тимчасового доступу до речей та документів,

в с т а н о в и в :

В провадженні СУ ГУ НП у Львівській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за номером 42017140000000302 від 14.09.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України.

Старший слідчий в ОВС СУ ГУ НП у Львівській області ОСОБА_2 , за погодженням із прокурором відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Львівської області ОСОБА_3 звернулася в суд з клопотанням про надання тимчасового доступу (із можливістю ознайомлення та вилучення) оригіналів установчих та реєстраційних документів, що містять інформацію щодо учасників, засновників, переліку майна, розміру і складу статутного капіталу ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ЄДРПОУ НОМЕР_1 (юридична адреса АДРЕСА_1 ) з часу реєстрації по даний час, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 , за адресою: АДРЕСА_2 .

В обґрунтування поданого клопотання покликається на те, що досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », отримавши у 2010 році від Міністерства аграрної політики 46 млн. грн. в рамках державної програми подання фінансової підтримки для створення оптових ринків сільськогосподарської продукції, в порушення Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки для створення оптових ринків сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою КМУ від 29.09.2010 №893, витратили дані державні кошти не за призначенням, зокрема спрямували їх не на викуп об`єктів виробничого та не виробничого призначення, як це вимагає вищевказаний Порядок, а придбали вже фактично належне товариству майно, що формально було оформлене на інших осіб. В такий спосіб, службові особи ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », шляхом зловживання своїм становищем, незаконно заволоділи держаними коштами в особливо великих розмірах та за попередньою змовою із службовими особами ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », обернули їх на користь реальних власників вищевказаних підприємств, що завдало істотної шкоди інтересам держави.

Крім того, слідча ОСОБА_2 просить суд проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться, оскільки існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, зазначених у клопотанні. Також, просить суд проводити розгляд клопотання без її участі.

Дослідивши матеріали клопотання, враховуючи, що вказані документи можуть мати істотне значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, зокрема можливість отримати важливий речовий доказ, мати постійний доступ до нього з метою використання його під час доказування вчинення кримінального правопорушення, а також унеможливлення його зміни, або знищення у зв`язку із збігом термінів зберігання вищезазначеної документації та інформації чи з інших причин, приходжу до висновку, що клопотання слід задовольнити.

У відповідності до вимог ч.2 ст.163 КПК України, розгляд клопотання проводити без виклику осіб, у володінні яких знаходяться документи, слідчого та прокурора.

Керуючись ст.ст. 159, 163, 164, 165 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в :

Клопотання задовольнити.

Надати старшій слідчій в ОВС СУ ГУ НП у Львівській області ОСОБА_2 тимчасовий доступ (із можливістю ознайомлення та вилучення) оригіналів установчих та реєстраційних документів, що містять інформацію щодо учасників, засновників, переліку майна, розміру і складу статутного капіталу ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ЄДРПОУ НОМЕР_1 (юридична адреса АДРЕСА_1 ) з часу реєстрації по даний час, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 , за адресою: АДРЕСА_2 .

Виконання ухвали суду покласти на старшого слідчого в ОВС СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_2 , або старшого слідчого СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_4 , або слідчого СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_5 , або старшого слідчого в ОВС СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_6 , або у відповідності до вимог ст.40 КПК України, за дорученням останніх на працівників Управління Служби безпеки України у Львівській області.

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення ухвали.

Роз`яснити наслідки невиконання ухвали, передбачені ст.166 Кримінального процесуального кодексу України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.02.2018
Оприлюднено01.03.2023

Судовий реєстр по справі —461/1163/18

Ухвала від 07.03.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 22.02.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 22.02.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 21.02.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 21.02.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 21.02.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 21.02.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні