Рішення
від 21.02.2018 по справі 583/485/18
ОХТИРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 583/485/18

2-о/583/33/18

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 лютого 2018 року Охтирський міськрайонний суд Сумської області в складі:

головуючого-судді Ярошенко Т.О.

присяжних ОСОБА_1

ОСОБА_2

з участю секретаря судового засідання Безрядіної О.І.

прокурора Панченко В.А.

адвоката ОСОБА_3

представника КЗ СОР

ОСПЛ № 2 ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Охтирка цивільну справу за заявою представника Комунального закладу Сумської обласної ради Обласна спеціалізована психіатрична лікарня № 2 (місцезнаходження: вул. Охтирська, 1, с. Кудрявоє, Охтирського району Сумської області, 42766, ідентифікаційний код 02000346) про продовження примусової госпіталізації до психіатричного закладу ОСОБА_5 (проживаючої: ІНФОРМАЦІЯ_1),

ВСТАНОВИВ:

15 лютого 2018 року заявник (місцезнаходження: вул. Охтирська, 1, с. Кудрявоє, Охтирського району Сумської області, 42766, ідентифікаційний код 02000346) звернувся до суду з заявою про продовження госпіталізації до психіатричного закладу у примусовому порядку ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_2, мотивуючи свої вимоги тим, що ОСОБА_5 виявляє ознаки тяжкого психічного захворювання, внаслідок чого не спроможна самостійно задовольнити свої основні життєві потреби на рівні, який забезпечує її життєдіяльність, в зв'язку з чим за рішенням Охтирського міськрайонного суду Сумської області від 10.03.2017 року вона була госпіталізована до психіатричного закладу в примусовому порядку, з 09.03.2017 року перебуває на стаціонарному лікуванні в ОСПЛ №2. Рішенням Охтирського міськрайонного суду Сумської області від 30.08.2017 року їй була продовжена госпіталізація до психіатричного закладу в примусовому порядку. За час перебування в закладі вона отримувала необхідне медикаментозне лікування, проводилися заходи психосоціальної реабілітації, але її психічний стан не покращився. Згідно висновку комісії лікарів-психіатрів потребує продовження госпіталізації до психіатричного закладу в примусовому порядку. В зв'язку з цим просить продовжити госпіталізацію до психіатричного закладу ОСОБА_5 в примусовому порядку.

В судовому засіданні представник КЗ СОР ОСПЛ № 2 лікар-психіатр заяву підтримала та пояснила, що стосовно ОСОБА_5 проводилися заходи психосоціальної реабілітації, але психічний стан її не покращився, а тому вона потребує продовження госпіталізації до психіатричного закладу.

Адвокат ОСОБА_3 з заявою погодилася.

Прокурор Панченко В.А. вважає необхідним продовжити госпіталізацію ОСОБА_5 у примусовому порядку до психіатричного закладу.

Законний представник заяву підтримала.

Суд, проаналізувавши матеріали справи, вислухавши пояснення сторін, дослідивши письмові докази, дійшов висновку, що заява підлягає задоволенню з таких підстав.

Згідно ч.3 ст. 17 Закону України Про психіатричну допомогу , у разі необхідності продовження госпіталізації в примусовому порядку понад 6 місяців представник психіатричного закладу повинен направити до суду за місцем знаходження психіатричного закладу заяву про продовження такої госпіталізації. До заяви, в якій повинні бути викладені підстави госпіталізації особи до психіатричного закладу в примусовому порядку, передбачені статтею 14 цього Закону, додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який містить обґрунтування про необхідність продовження такої госпіталізації. В подальшому продовження госпіталізації особи в психіатричному закладі проводиться кожного разу на строк, який не може перевищувати 6 місяців.

Згідно висновку комісії лікарів-психіатрів від 15.02.2018 року за № 46 у зв'язку з тим, що ОСОБА_5 виявляє ознаки тяжкого психічного захворювання, внаслідок чого неспроможна самостійно задовольняти свої основні життєві потреби на рівні, який забезпечує її життєдіяльність, її обстеження та лікування можливі лише в стаціонарних умовах, потребує продовження госпіталізації до психіатричного закладу в примусовому порядку.

Таким чином, аналізуючи приведені докази та даючи їм оцінку в їх сукупності, суд вважає, що заява представника КЗ Сумської обласної ради Обласної спеціалізованої психіатричної лікарні №2 про продовження госпіталізації до психіатричного закладу у примусовому порядку ОСОБА_5 обґрунтована та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 10, 60, 212-215, 235, 279-282 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву представника Комунального закладу Сумської обласної ради Обласна спеціалізована психіатрична лікарня № 2 (місцезнаходження: вул. Охтирська, 1, с. Кудрявоє, Охтирського району Сумської області, 42766, ідентифікаційний код 02000346) - задовольнити.

Продовжити госпіталізацію до Комунального закладу Сумської обласної Ради Обласна спеціалізована психіатрична лікарня № 2 ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_3, яка проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_4, для надання психіатричної допомоги у примусовому порядку.

Рішення направити до негайного виконання.

Рішення суду може бути оскаржено безпосередньо до Судової палати у цивільних справах апеляційного суду Сумської області, шляхом подачі апеляційної скарги протягом 30 днів з дня проголошення.

До початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарги подаються учасниками справи через Охтирський міськрайонний суд Сумської області.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя Т.О. Ярошенко

ОСОБА_6ОСОБА_1

ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення21.02.2018
Оприлюднено22.02.2018
Номер документу72338350
СудочинствоЦивільне
Сутьпродовження примусової госпіталізації до психіатричного закладу ОСОБА_5 (проживаючої: ІНФОРМАЦІЯ_1

Судовий реєстр по справі —583/485/18

Рішення від 21.02.2018

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Ярошенко Т. О.

Ухвала від 21.02.2018

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Ярошенко Т. О.

Ухвала від 19.02.2018

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Ярошенко Т. О.

Ухвала від 16.02.2018

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Ярошенко Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні