Рішення
від 23.01.2018 по справі 819/2232/17
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 819/2232/17

23 січня 2018 р.м.Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Шульгача М. П., розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) адміністративну справу за позовом Чортківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області до публічного акціонерного товариства "Скала - Подільська сільськогосподарська машинно - технологічна станція" про стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат по виплаті та доставці пенсій в сумі 7873,53 грн. за період з жовтня по листопад 2017 року, -

ВСТАНОВИВ:

Чортківське об'єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області звернулось до суду з позовом до публічного акціонерного товариства “Скала-Подільська сільськогосподарська машинно-технологічна станція” про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій в сумі 7873,53 грн.

Ухвалою судді від 19 грудня 2017 року відкрито провадження в адміністративній справі та призначено дану справу до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) та встановлено відповідачу п'ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву та роз'яснено учасникам справи про можливість подання до суду клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін.

Копія даної ухвали була надіслана відповідачу рекомендованим листом з повідомленням про вручення поштового відправлення, проте повернулася до суду як невручена з незалежних від суду причин.

Відповідно до ч.1 ст.174 КАС України ухвала про відкриття провадження у справі надсилається учасникам справи, а також іншим особам, якщо від них витребовуються докази, в порядку, встановленому статтею 251 цього Кодексу.

Відповідно до п.4 ч.6 ст.251 КАС України днем вручення судового рішення є день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати копію судового рішення чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, повідомленою цією особою суду.

Враховуючи вищезазначені положення норм права вважається, що копію ухвали відповідачу вручено належним чином.

Відзиву на позовну заяву та клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін до суду не надійшло.

Відповідно до ч.6 ст.162 Кодексу адміністративного судочинства України (надалі КАС України), у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Суд дослідивши матеріали справи, встанови наступні факти:

Публічне акціонерне товариство “Скала-Подільська сільськогосподарська машинно-технологічна станція” зареєстроване як юридична особа.

У відповідності до вимог ст.1 Закону України “Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування” відповідач є платником збору на державне пенсійне страхування і зобов'язаний сплачувати цей збір на рахунок Пенсійного фонду у розмірі та строки, визначені чинним законодавством. Згідно ст. 2 вказаного Закону, оплаті підлягають фактичні витрати на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до п.п. “б”-“з” ст. 13 Закону України “Про пенсійне забезпечення” до досягнення працівниками пенсійного віку.

Відповідно до ч. 2 Прикінцевих положень Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” № 1058 від 09.07.2003 року, пенсійне забезпечення застрахованих осіб, які працювали або працюють на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за списком N 1 та на інших роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком N 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України, та за результатами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах або за вислугу років, які відповідно до законодавства, що діяло раніше, мали право на пенсію на пільгових умовах або за вислугою років, здійснюється згідно з окремим законодавчим актом через професійні та корпоративні фонди.

Згідно п. 3 ст. 20 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” обчислення страхових внесків територіальними відділеннями Пенсійного фонду України здійснюється на підставі складених актів перевірки правильності нарахування та сплати страхових внесків, звітності, що подається страхувальником, бухгалтерських та інших документів, що підтверджують суму заробітної плати (доходу), на які відповідно до цього Закону нараховуються страхові внески.

Згідно п. 6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої Постановою правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 р. № 21-1, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16.01.2004 р. за № 64/8663 підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду України зазначену в повідомлені місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, а саме відповідно до п.п. “б” - “з” ст. 13 Закону України “Про пенсійне забезпечення”.

Судом встановлено, що у відповідача існує заборгованість перед Пенсійним фондом України по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгових пенсій в сумі 7873,53 грн. Дана заборгованість підтверджується розрахунком суми заборгованості, розрахунком фактичних витрат на виплату та доставку пенсій з червня 2017 року, з листопада 2017 року.

Доказів добровільного погашення вказаної заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгових пенсій відповідачем не надано.

Виходячи з вищенаведеного, суд приходить до висновку, що вимоги позивача є обґрунтованими, а тому позов слід задовольнити.

Керуючись статтями 139, 241-246, 250 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити.

Стягнути з публічного акціонерного товариства “Скала-Подільська сільськогосподарська машинно-технологічна станція” (вул. Купчинського, 12, смт. Скала-Подільська, Борщівського району, Тернопільської області, 48720, код 00907444) на користь Чортківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області (вул. Шевченка, 34, м. Чортків, Чортківський район, Тернопільська область, 48500, код 41248539) заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій за віком, призначених на пільгових умовах, у сумі 7873 (сім тисяч вісімсот сімдесят три) гривні 53 (п'ятдесят три) копійки, які перерахувати на р/р № 25605302656803 в ВАТ «Державний Ощадний банк» м. Чортків, МФО – 338545, код – 41248539.

Рішення набирає законної сили в порядку встановленому ст.255 КАС України і може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду в порядку і строки, передбачені ст.295 КАС України.

Головуючий суддя                                                                      Шульгач М.П.

копія вірна

Суддя                                                                                          Шульгач М.П.

Дата ухвалення рішення23.01.2018
Оприлюднено26.02.2018
Номер документу72350773
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості по відшкодуванню витрат по виплаті та доставці пенсій в сумі 7873,53 грн. за період з жовтня по листопад 2017 року

Судовий реєстр по справі —819/2232/17

Рішення від 23.01.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Шульгач Микола Петрович

Ухвала від 19.12.2017

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Шульгач Микола Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні