Ухвала
від 20.02.2018 по справі 172/398/17
ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 172/398/17

Провадження № 1-кп/172/10/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20.02.2018 року Васильківський районний суд Дніпропетровської області в складі головуючого судді - ОСОБА_1

за участі:

секретаря судового засідання - ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

обвинуваченого ОСОБА_4

захисника ОСОБА_5 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у сел. Васильківка обвинувальний акт у кримінальному провадженні № 12017040420000025 від 17 січня 2017 року за обвинуваченням ОСОБА_4 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 198 КК України та клопотання захисника про закриття кримінального провадження у зв`язку зі зміною обстановки та втратою особою суспільної небезпеки, -

В С Т А Н О В И В

Васильківським районним судом Дніпропетровської області здійснюється розгляд кримінального провадження за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчинені злочину, передбаченого

ст. 198 КК України.

Встановлено, що ОСОБА_4 у січні 2017 року (більш точного часу не встановлено) за місцем проживання по АДРЕСА_1 завідомо та достовірно знаючи, що майно було викраденим, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, придбав для подальшого збуту у невстановленої особи майно, що перебувало на балансі КЗ «Васильківський районний краєзнавчий музей», а саме музейні експонати у кількості 25 штук.

Після цього ОСОБА_4 діючи умисно, у мережі Інтернет розмістив оголошення про продаж викраденого майна, яке належить КЗ «Васильківський краєзнавчий музей», а саме: ствола гвинтівки системи Мосіна СРСР 1938 року та ствола гвинтівки системи Токарєва СТ-40 СРСР 1941 року та інших експонатів, які працівниками поліції вилучені 18.01.2017 року за місцем його мешкання.

Дії обвинуваченого кваліфіковані за ст. 198 КК України як заздалегідь не обіцяне придбання майна, завідомо одержаного злочинним шляхом за відсутності ознак легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом.

У судовому засіданні захисник обвинуваченого клопотав про звільнення останнього від кримінальної відповідальності на підставі ст. 48 КК України у зв`язку зі зміною обстановки та втратою особою суспільної небезпеки. Клопотання обґрунтував тим, що ОСОБА_4 раніше не притягувався до кримінальної відповідальності, після початку кримінального провадження не скоював кримінальні чи адміністративні правопорушення, позитивно характеризується за місцем проживання, працює неофіційно, збирається влаштуватись на роботу і єдиною перешкодою до цього є наявність кримінального обвинувачення, повністю відшкодував заподіяну музею шкоду хоча і не мав до цього відношення, добровільно видав речові докази під час обшуку.

Обвинувачений підтримав думку захисника та просив задовольнити клопотання.

Прокурор не заперечував проти задоволення клопотання та закриття провадження відносно ОСОБА_4 .

Вислухавши учасників справи та вивчивши матеріали провадження суд вважає, що ОСОБА_4 може бути звільнено від кримінальної відповідальності у зв`язку з втратою особою суспільної небезпеки.

Так, ОСОБА_4 вчинив злочин середньої тяжкості вперше, раніше та після вчинення злочину, тобто більше ніж протягом року, до адміністративної чи кримінальної відповідальності не притягувався, за місцем проживання характеризується позитивно, повністю відшкодував заподіяну КЗ «Васильківський краєзнавчий музей» матеріальну шкоду та добровільно видав працівникам поліції наявні у нього викрадені експонати. Матеріальних претензій з боку потерпілого до обвинуваченого немає.

Зазначені обставини свідчать про те, що на час розгляду кримінального провадження судом ОСОБА_4 втратив суспільну небезпечність.

Відповідно до ст. 48 КК України особу, яка вперше вчинила злочин невеликої або середньої тяжкості, крім корупційних злочинів, може бути звільнено від кримінальної відповідальності, якщо буде визнано, що на час кримінального провадження внаслідок зміни обстановки вчинене нею діяння втратило суспільну небезпечність або ця особа перестала бути суспільно небезпечною.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 44, 48 КК України, 284, 369-372 КПК України, суд,

П О С Т А Н О В И В

Звільнити ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 від кримінальної відповідальності за фактом скоєння злочину, передбаченого ст. 198 КК України на підставі ст. 48 КК України у зв`язку зі втратою особою суспільної небезпеки.

Кримінальне провадження за обвинуваченням ОСОБА_4 за ст. 198 КК України закрити.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Дніпропетровської області через Васильківський районний суд протягом 7 діб з моменту проголошення.

Суддя ОСОБА_1

СудВасильківський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення20.02.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу72353998
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —172/398/17

Ухвала від 20.02.2018

Кримінальне

Васильківський районний суд Дніпропетровської області

Битяк І. Г.

Ухвала від 31.10.2017

Кримінальне

Васильківський районний суд Дніпропетровської області

Битяк І. Г.

Ухвала від 05.05.2017

Кримінальне

Васильківський районний суд Дніпропетровської області

Битяк І. Г.

Ухвала від 19.04.2017

Кримінальне

Васильківський районний суд Дніпропетровської області

Битяк І. Г.

Ухвала від 19.04.2017

Кримінальне

Васильківський районний суд Дніпропетровської області

Битяк І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні