Ухвала
від 22.02.2018 по справі 128/860/17
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

22 лютого 2018 р. м. Вінниця Справа № 128/860/17

Вінницький окружний адміністративний суд у складі колегії суддів:

головуючого судді: Воробйової Інни Анатоліївни,

суддів Альчука Максима Петровича

Мультян Марини Бондівни

за участю:

секретаря судового засідання: Фурмана В.В.

представника позивача: Залюбовської І.К., Томляк Т.С.

представників відповідача: Максимчука А.І., Шевчук О.В., Шулікіна О.М.

представника 3-ої особи (ДП "Науковий інноваційний технологічний центр інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН України") Антощука В.Д.

представника 3-ої особи (Донецький нац. університет ім. В.Стуса) Шевчук К.Ю.

розглянувши у підготочому судовому засіданні клопотання про витребування додаткових доказів у справі

за позовом: Вінницького національного аграрного університету, треті особи, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Міністерство освіти і науки, Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області

до: Агрономічної сільської ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Донецький національний університет ім. В.Стуса, Державне підприємство "Науковий інноваційний технологічний центр інституту кормів та сільського господарства Поділля Національної академії аграрних наук України"

про: визнання протиправним та скасування рішення

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом Вінницького національного аграрного університету, треті особи, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача- Міністерство освіти і науки, ГУ Держгеокадастру до Агрономічної сільської ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Донецький національний університет ім. В.Стуса, ДП "Науковий інноваційний технологічний центр інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН України" про визнання протиправним та скасування рішення.

У підготовчому судовому засіданні судом поставлені на розгляд клопотання, підтримані представниками відповідача та третіх осіб, про витребування додаткових доказів у Вінницької міської ради та Вінницької районної державної адміністрації Вінницької області.

Представники позивача заперечили проти задоволенння клопотання.

Розглянувши клопотання про витребування доказів, суд зазначає про наступне.

Предметом розгляду у даній справі є вимога про визнання протиправним та скасування в частині п.п.1, 3 рішення Агрономічної сільської ради Вінницького району Вінницької області від 02.12.2016 року №195 " Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації частини земель, які включені в межу населеного пункту села Агрономічне Вінницького району Вінницької області".

Пояснюючи необхідність витребування додаткових доказів представник відповідача вказує на те, що обгрунтовуючи позовні вимоги позивач стверджує, що право постійного користування земельними ділянками площею 474,6783 перейшло до останнього, як до правонаступника Державного підприємства "Агрономічне", Вінницької державної сільськогосподарської дослідної станції. Разом з тим, дана інформація щодо такого правонаступництва Вінницького національного аграрного університету відсутня в Єдиному державному реєстрі юридичних, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань. Відтак з метою спростування чи підтвердження позиції позивача необхідно витребувати реєстраційні справи щодо Вінницького національного аграрного університету, Державного підприємства "Агрономічне", Вінницької державної сільськогосподарської дослідної станції для встановлення обставин правонастпництва.

Оцінюючи подане клопотання, суд виходить з наступного.

Із положень статті 29 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" випливає, що реєстраційна справа формується в паперовій та електронній формі після внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію створення юридичної особи, громадського формування, що не має статусу юридичної особи, державну реєстрацію фізичної особи - підприємця і державну реєстрацію включення відомостей про юридичну особу та фізичну особу - підприємця.

Реєстраційна справа в паперовій формі зберігається у суб'єкта державної реєстрації за місцезнаходженням юридичної особи, громадського формування, фізичної особи - підприємця: щодо юридичної особи (крім громадського формування) та фізичної особи - підприємця - у виконавчих органах міської ради міст обласного та/або республіканського Автономної Республіки Крим значення, Київській, Севастопольській міських, районних, районних у містах Києві та Севастополі державних адміністраціях.

Суб'єкт державної реєстрації, який провів реєстраційну дію, протягом трьох робочих днів з дня її проведення надсилає документи, подані для проведення реєстрації, відповідному суб'єкту державної реєстрації, уповноваженому зберігати реєстраційні справи.

Відповідно до статті 30 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" витребування (вилучення) документів з реєстраційних справ здійснюється в порядку, визначеному законом. Суб'єкт державної реєстрації, у якого зберігається реєстраційна справа, зобов'язаний зробити копії документів, що вилучаються з реєстраційної справи, у паперовій та електронній формі у разі їх відсутності в Єдиному державному реєстрі. Копії документів у паперовій формі повинні бути пронумеровані, прошиті та завірені печаткою. До реєстраційної справи долучаються копія судового рішення про витребування документів, супровідний лист або документ, яким суд уповноважив особу на їх одержання, а також копія опису вилучених документів. Оригінали документів, вилучені з реєстраційної справи, надсилаються поштовим відправленням до суду або передаються безпосередньо особі, уповноваженій судом на їх одержання, і підлягають негайному поверненню суб'єкту державної реєстрації, у якого зберігаються реєстраційні справи, після проведення відповідних процесуальних дій.

Із наведеного видно, що реєстраційні справи щодо юридичних осіб зберігаються, серед іншого у виконавчих органах міської ради міст обласного значення та районних державних адміністраціях.

Визначаючись щодо процесуальних підстав для витребування доказів, суд виходить з наступного.

Відповідно до частини першої статті 72 КАС України, доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

За змістом статті 173 КАС України завданням підготовчого провадження є, зокрема, визначення обставин справи, які підлягають встановленю та зібрання відповідних доказів. Частиною другою статті 180 КАС України встановлено, що у підготовчому засіданні суд вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання.

Згідно частини третьої статті 80 КАС України, про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

За таких обставин, враховуючи, що обставини стосовно правонаступництва мають бути досліджені судом оскільки на це посилається сторона позивача, суд доходить висновку про необхідність витребування додаткових письмових доказів, зокрем,а у:

- Вінницької районної державної адміністрації Вінницької області:матеріали реєстраційної справи юридичної особи Вінницької державної сільськогосподарської дослідної станції (код ЄДРПОУ 00729267) - матеріали реєстраційної справи юридичної особи Державного підприємства "Агрономічне" (код ЄДРПОУ 00724749).

- Вінницької міської ради : матеріали реєстраційної справи Вінницького національного аграрного університету(код ЄДРПОУ 00497236).

Окремо суд вважає за необхідне звернути увагу учасників справи на наступне.

Згідно пунктів 6 -7 частини п'ятої статті 44 КАС України, учасники справи зобов'язані виконувати процесуальні дії у встановлені законом або судом строки; виконувати інші процесуальні обов'язки, визначені законом або судом.

Відповідно до частини шостої статті 80 КАС України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Частинами восьмою та дев'ятою статті 80 КАС України, у випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

Відповідно до пункту 4 частини шостої статті 181 КАС України, суд може оголосити перерву у випадку необхідності витребування нових (додаткових) доказів.

Враховуючи наявність підстави, встановленої статтею 181 КАС України, а саме, витребування доказів, в підготовчому судовому засіданні слід оголосити перерву.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 72, 80, 181, 173, 241, 248, 256 КАС України суд, -

УХВАЛИВ:

клопотання представників відповідача - задовольнити.

Витребувати у Вінницької районної державної адміністрації Вінницької області та зобов'язати надати суду до 12.03.2018 р.:

- матеріали реєстраційної справи юридичної особи Вінницької державної сільськогосподарської дослідної станції (код ЄДРПОУ 00729267);

- матеріали реєстраційної справи юридичної особи Державного підприємства "Агрономічне" (код ЄДРПОУ 00724749).

Витребувати у Вінницької міської ради та зобов'язати надати суду до 12.03.2018 р..: матеріали реєстраційної справи Вінницького національного аграрного університету(код ЄДРПОУ 00497236).

У випадку невиконання вимог ухвали повідомити суд про причини такого невиконання.

Оголосити в підготовчому судовому засіданні перерву до 15.03.2018 р. на 11:30.

Ухвала оскарженню не підлягає. Відповідно до ч. 6 ст. 254 КАС України ухвали суду, які не можуть бути оскаржені, набирають законної сили з моменту постановлення.

Головуючий суддя Воробйова Інна Анатоліївна

Судді Альчук Максим Петрович

Мультян Марина Бондівна

Дата ухвалення рішення22.02.2018
Оприлюднено25.02.2018
Номер документу72384026
СудочинствоАдміністративне
Суть: визнання протиправним та скасування рішення

Судовий реєстр по справі —128/860/17

Ухвала від 30.08.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Воробйова Інна Анатоліївна

Ухвала від 26.07.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Воробйова Інна Анатоліївна

Постанова від 18.09.2018

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Гонтарук В. М.

Постанова від 18.09.2018

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Гонтарук В. М.

Ухвала від 04.09.2018

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Гонтарук В. М.

Ухвала від 14.08.2018

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Гонтарук В. М.

Ухвала від 14.08.2018

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Гонтарук В. М.

Ухвала від 02.07.2018

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Гонтарук В. М.

Ухвала від 11.06.2018

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Гонтарук В. М.

Постанова від 17.05.2018

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Воробйова Інна Анатоліївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні