Ухвала
від 23.02.2018 по справі 821/4340/14
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

23 лютого 2018 р. м. ХерсонСправа № 821/4340/14

Херсонський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Дмитрієвої О.О., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області про заміну сторони у виконавчому провадженні в адміністративній справі за позовом управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні до відкритого акціонерного товариства "Джерело" про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах,

встановив:

14 лютого 2018 року до Херсонського окружного адміністративного суду надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області (далі ГУ ПФУ в Херсонській області, заявник) про заміну сторони у виконавчому провадженні по справі №821/4340/14, відповідно до якої, заявник просить суд замінити сторону у виконавчому провадженні по справі №821/4340/14, а саме: з Херсонського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Херсонської області на Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області.

Свою заяву мотивує тим, що відповідно доПостанови Кабінету Міністрів України від 08.11.2017 року №821Херсонське об'єднане управління Пенсійного фонду України Херсонської області реорганізоване шляхом приєднання Генічеського об'єднаного управління Пенсійного фонду України, Бериславського об'єднаного управління Пенсійного фонду України, Каховського об'єднаного управління Пенсійного фонду України, Олешківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України, Скадовського об'єднаного управління Пенсійного фонду України, Управління Пенсійного фонду України в м. Нова Каховка та Херсонського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Херсонської області у головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області. Тому заборгованість відкритого акціонерного товариства «Джерело» обліковується та контролюється головним управлінням Пенсійного фонду України в Херсонській області.

В судове засідання щодо розгляду вказаної заяви сторони не прибули.

Представник головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області у своїй заяві про заміну сторони у виконавчому провадженні просив суд розглядати таку без участі свого представника.

Представник відкритого акціонерного товариства «Джерело» (ВАТ «Джерело», боржник) до суду не з'явися. Клопотань про відкладення розгляду заяви або про розгляд заяви в порядку письмового провадження, заперечень проти заяви суду не надавав.

Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду (частина 2стаття 379 Кодексу адміністративного судочинства України). Таким чином, суд розглядає заяву про заміну сторони у справі в порядку письмового провадження на підставі ч.9 ст. 205та ч. 2 ст.379 КАС України.

Вивчивши матеріали справи в частині питання щодо заміни сторони у виконавчому провадженні, суд дійшов до висновку, що вона підлягає задоволенню, шляхом заміни сторони, виходячи з наступного.

Постановою Херсонського окружного адміністративного суду від 01 грудня 2014 року адміністративний позов задоволено повністю. Стягнуто з відкритого акціонерного товариства "Джерело", ідентифікаційний код 05396669, на користь управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні, заборгованість з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, за жовтень 2014 року в розмірі 2315 (дві тисячі триста п'ятнадцять) грн. 28 коп.. Постанова суду від 01.12.2014 року набрала законної сили 19.12.2014 року, стягувачу видано виконавчий лист у вказаній справі.

За заявою стягувача ухвалою Херсонського окружного адміністративного суду від 15.08.2017 року заяву Херсонського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Херсонської області про заміну сторони задоволено. Замінено сторону виконавчого провадження, а саме стягувача, з управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні на його правонаступника - Херсонське об'єднане управління Пенсійного фонду України Херсонської області.

Відповідно доПостанови Кабінету Міністрів України від 08.11.2017 року №821 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного Фонду України"було реорганізовано деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом приєднання до окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком 2. Таким чином Генічеське об'єднане управління Пенсійного фонду України, Бериславське об'єднане управління Пенсійного фонду України, Каховське об'єднане управління Пенсійного фонду України, Олешківське об'єднане управління Пенсійного фонду України, Скадовське об'єднане управління Пенсійного фонду України, Управління Пенсійного фонду України в м. Нова Каховка та Херсонське об'єднане управління Пенсійного фонду України Херсонської області реорганізовані шляхом приєднання до головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області.

Відповідно до ч. 1ст. 379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження, зокрема за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Статтею 52 КАС Українивизначено що, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Враховуючи, що рішення суду від 01.12.2014 року у справі №821/4340/14 за позовом управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні до відкритого акціонерного товариства "Джерело" про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах не виконане, а реорганізація стягувача Херсонського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Херсонської області шляхом приєднання до окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком 2 в Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області унеможливило його виконання, суд вважає за необхідне заяву ГУ ПФУ в Херсонській області про заміну сторони у виконавчому провадженні задовольнити та замінити сторону у виконавчому провадженні №821/4340/14 з Херсонського об'єднаного управління Пенсійного фонду України на Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.52,205, 243, 248, 259, 294, 379 КАС України, суд

ухвалив:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області про заміну сторони у виконавчому провадженні №821/4340/14 - задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні № 821/4340/14 в адміністративній справі за позовом управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні до відкритого акціонерного товариства "Джерело" про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах з Херсонського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Херсонської області на правонаступника – Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Одеського апеляційного адміністративного суду в 15-денний строк з дня її проголошення, при цьому відповідно до п.п. 15.5 п. 15 розділу VII "Перехідні положення" КАС України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомукаційної системи апеляційні скарги подаються через суд першої інстанції, який ухвалив відповідне рішення.

Якщо ухвалу було постановлено поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, строк на апеляційне оскарження обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення (підписання) суддею.

Суддя Дмитрієва О.О.

Дата ухвалення рішення23.02.2018
Оприлюднено28.02.2018
Номер документу72391103
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах

Судовий реєстр по справі —821/4340/14

Ухвала від 23.02.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дмитрієва О.О.

Ухвала від 15.02.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дмитрієва О.О.

Ухвала від 15.08.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Бездрабко О.І.

Постанова від 01.12.2014

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Гомельчук С.В.

Ухвала від 04.11.2014

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Гомельчук С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні