Постанова
від 21.12.2009 по справі 2а-27238/09
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

Іменем України

21 грудня 2009 року Справа № 2а-27238/09 Категорія 6.14

Луганський окружний адм іністративний суд у складі:

судді: Пляшкової К .О.,

при секретарі: Любімов ій Г.Ю.,

за участю представників:

позивача: Сороки Є.Ф . (довіреність від 12.01.2009 р. № 07-10-59),

відповідача: не з' яв ився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адмініст ративну справу за позовом Ви конавчої дирекції Лугансько го обласного відділення Фонд у соціального страхування з тимчасової втрати працездат ності Луганської області до комунального підприємства « Житлово-експлуатаційна конт ора №13 м. Краснодону» про стяг нення простроченої заборгов аності по сплаті страхових в несків, -

ВСТАНОВИВ:

30 жовтня 2009 року до Лугансь кого окружного адміністрати вного суду надійшов адмініст ративний позов Виконавчої ди рекції Луганського обласног о відділення Фонду соціально го страхування з тимчасової втрати працездатності Луган ської області до комунальног о підприємства «Житлово-експ луатаційна контора № 13» про ст ягнення простроченої забор гованості по сплаті страхови х внесків у сумі 416,14 грн. за пері од з 01.01.2009 року по 01.07.2009 року.

У обґрунтування позовних в имог позивач зазначив, що від повідач зареєстрований як пл атник збору на обов' язкове соціальне страхування, що ма є найману робочу силу в Красн одонській міській виконавчі й дирекції Луганського облас ного відділення Фонду соціал ьного страхування з тимчасов ої втрати працездатності під № 440250000613.

Згідно фінансового звіту п ро нараховані внески, перера хування та витрати, пов' яза ні з загальнообов' язковим д ержавним соціальним страхув анням у зв' язку з тимчасово ю втратою працездатності, фо рми 4-ФСС, станом на 01.07.2009р. за КП « ЖЕК № 13» рахується прострочен а заборгованість у сумі 416,14 грн .

У зв' язку з чим позивач про сить суд стягнути з відповід ача прострочену заборговані сть у сумі 416,14 грн. за період з 01. 01.2009 року по 01.07.2009 року.

Представник позивача у суд овому засіданні позов підтри мав у повному обсязі, уточнив найменування відповідача, з амість комунальне підприємс тво «Житлово-експлуатаційна контора №13» зазначив комунал ьне підприємство «Житлово-ек сплуатаційна контора № 13 м. Кр аснодону».

Представник відповідача у судове засідання не з' явив ся, про час, місце та дату судо вого засідання повідомлявся належним чином, причини не яв ки суду не відомі.

Суд вважає за можливе розгл янути справу за відсутності представника відповідача, на підставі наявних матеріалів , які містять достатньо даних про права та обов' язки стор ін.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, перевірив ши матеріали справи, розглян увши справу в межах заявлени х позовних вимог і наданих ст оронами доказів, оцінивши до кази відповідно до вимог ст.с т.69-72 КАС України, суд встановив таке.

У судовому засіданні встан овлено, що комунальне підпри ємство «Житлово-експлуатаці йна контора № 13 м. Краснодону» зареєстроване виконавчим ко мітетом Краснодонської міс ької ради Луганської області 18.05.2007р., і.к.32363444 (а.с.12, 13).

Як платник страхових внеск ів комунальне підприємство « Житлово-експлуатаційна конт ора № 13 м. Краснодону» зареєст роване в Краснодонській місь кій виконавчій дирекції Луга нського обласного відділенн я Фонду соціального страхува ння з тимчасової втрати прац ездатності під № 440250000613, що підтв ерджується повідомленням п ро взяття на облік страхувал ьника (а.с.11).

Відповідач за змістом ст.ст .9, 13 Закону України «Про загаль нообов' язкове державне соц іальне страхування у зв' язк у з тимчасовою втратою праце здатності та витратами, зумо вленими народженням та похов анням» від 18.01.2001р. № 2240-111 є органом , який здійснює керівництво т а управління загальнообов'яз ковим державним соціальним с трахуванням у зв'язку з тимча совою втратою працездатност і, забезпечує збір і акумуляц ію страхових внесків на зага льнообов'язкове державне соц іальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працез датності.

Відповідно до ст.1 Закону Ук раїни «Про розмір внесків на деякі види загальнообов' яз кового державного соціально го страхування» від 11.01.2001р. та п .3.1.1 Інструкції «Про порядок на дходження, обліку та витрача ння коштів Фонду соціального страхування з тимчасової вт рати працездатності», затвер дженої постановою Правління фонду соціального страхуван ня з тимчасової втрати праце здатності від 26.06.2001р. суб' єкти підприємницької діяльності , що має найману робочу силу по винна нараховувати 2,9 % суми фа ктичних витрат на оплату пра ці найманих працівників та 0,5 % - 1,0 % від суми фактичних витрат на оплату праці найманих пра цівників.

Частиною 2 статті 27 Закону Ук раїни «Про загальнообов' яз кове державне соціальне стра хування у зв' язку з тимчасо вою втратою працездатності т а витратами, зумовленими нар одженням та похованням» вста новлено, що роботодавець як с трахувальник зобов' язаний нараховувати і сплачувати в установлені строки та в повн ому обсязі страхові внески д о Фонду соціального страхува ння з тимчасової втрати прац ездатності.

Згідно абз.2, 5 п.1 ст.23 Закону Ук раїни «Про загальнообов' яз кове державне соціальне стра хування у зв' язку з тимчасо вою втратою працездатності т а витратами, зумовленими нар одженням та похованням», зді йснюється страхувальниками -роботодавцями один раз на мі сяць - у день, встановлений д ля одержання в установах бан ку коштів на оплату праці за в ідповідний період.

Якщо страхувальники несво єчасно чи не в повному обсязі сплачують страхові внески, д о них застосовуються фінансо ві санкції, передбачені стат тею 30 цього Закону.

Згідно фінансового звіту п ро нараховані внески, перера хування та витрати, пов' яза ні з загальнообов' язковим д ержавним соціальним страхув анням у зв' язку з тимчасово ю втратою працездатності, фо рми 4-ФСС (а.с.6), розрахунком заб оргованості (а.с.8) станом на 01.07.2 009р. за відповідачем існує про строчена заборгованість зі с плати страхових внесків у су мі 416,14 грн.

Розмір простроченої забор гованості підтверджується т акож актом звірки взаємних р озрахунків від 15 липня 2009 року. Зазначений акт підписаний п редставником комунального п ідприємства «Житлово-експлу атаційна контора № 13 м. Красно дону», що безпосередньо свід чить про визнання суми боргу відповідачем.

Відповідно до ст.8 вищезазна ченого Закону спори, що виник ають з правовідносин за цим З аконом, вирішуються органами Фонду соціального страхуван ня з тимчасової втрати праце здатності в порядку, встанов леному статутом Фонду соціал ьного страхування з тимчасов ої втрати працездатності, та в судовому порядку.

Сума простроченої заборго ваності зі сплати страхових внесків на час розгляду спра ви відповідачем не перерахо вана.

З урахуванням викладеного , суд вважає позовні вимоги об грунтованими та такими, що пі длягають задоволенню в повно му обсязі.

Питання про розподіл судов их витрат не вирішується, так як позивач звільнений від сп лати судового збору відповід но до ст.4 Декрету Кабінета Мін істрів України «Про державне мито» від 21.01.1993 року.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст.1, 9, 13, 27 Законом Укр аїни «Про загальнообов' язк ове державне соціальне страх ування у зв' язку з тимчасов ою втратою працездатності та витратами, зумовленими наро дженням та похованням» від 18.0 1.2001р. № 2240-ІІІ, ст.ст.2, 17, 87, 94, 98, 158 - 163 Код ексу адміністративного судо чинства України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Виконавчої дирекції Лугансь кого обласного відділення Фо нду соціального страхування з тимчасової втрати працезд атності Луганської області д о комунального підприємства «Житлово-експлуатаційна кон тора №13 м. Краснодону» про стя гнення простроченої заборг ованості по сплаті страхових внесків задовольнити.

Стягнути з комунального пі дприємства «Житлово-експлуа таційна контора № 13 м. Краснод ону» на користь Виконавчої д ирекції Луганського обласно го відділення Фонду соціальн ого страхування з тимчасової втрати працездатності (р/р 371725 00100001 в УДК Луганської області, М ФО 804013, код ЄДРПОУ 21785643) простроче ну заборгованість зі сплати страхових внесків за період з 01.01.2009р. по 01.07.2009р. у сумі 416,14 грн. (чот ириста шістнадцять гривень ч отирнадцять копійок).

Постанова суду може бути ос каржена до Донецького апеляц ійного адміністративного су ду. Заява про апеляційне оска рження постанови суду першої інстанції подається протяг ом десяти днів з дня її прог олошення, а в разі складення постанови у повному обсязі в ідповідно до ст.160 цього Кодек су - з дня складення в повном у обсязі. Апеляційна скарга н а постанову суду першої інст анції подається протягом дв адцяти днів після подання з аяви про апеляційне оскарже ння. Апеляційна скарга може б ути подана без попереднього подання заяви про апеляційн е оскарження, якщо скарга под ається у строк, встановлений для подання заяви про апеляц ійне оскарження.

Постанова суду першої інст анції набирає законної сили після закінчення строку пода ння заяви про апеляційне оск арження, встановленого Кодек сом адміністративного судоч инства України, якщо таку зая ву не було подано. Якщо було п одано заяву про апеляційне о скарження, але апеляційна ск арга не була подана в строк, вс тановлений цим Кодексом, пос танова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку.

Повний текст постанови скл адено та підписано 25 грудня 2009 року.

Суддя К.О.Пляшкова

Дата ухвалення рішення21.12.2009
Оприлюднено31.03.2010
Номер документу7241241
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-27238/09

Постанова від 21.12.2009

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Пляшкова Катерина Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні