Рішення
від 22.02.2018 по справі 480/2104/17
МИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Справа № 480/2104/17

Провадження № 2-о/480/14/18

РІШЕННЯ

Іменем України

19 лютого 2018 року м.Миколаїв

Миколаївський районний суд Миколаївської області, в складі головуючого судді Войнарівського М.М., за участю секретаря судового засідання Трифонової І.О., заявника ОСОБА_1, представника заявника ОСОБА_2, розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин, заінтересована особа Кіровська сільська рада Миколаївського району Миколаївської області,

встановив:

У жовтні 2017 року ОСОБА_1 (далі - заявник) звернулася до Миколаївського районного суду Миколаївської області із заявою про встановлення факту родинних відносин.

Обґрунтовуючи заявлені вимоги, заявник посилається на наступне. ІНФОРМАЦІЯ_2 вона народилася в місті Каменка Черкаської області. Її батьками були ОСОБА_3 та ОСОБА_4. Проте, через той факт, що батьки не перебували в офіційно зареєстрованому шлюбі, в її свідоцтві про народження в графі "батько" відсутній запис. ІНФОРМАЦІЯ_3 батько заявника ОСОБА_1 - ОСОБА_4 помер. Після його смерті відкрилася спадщина, яка складається із земельної ділянки, розташованої в межах Кіровської сільської ради Миколаївського району Миколаївської області. З метою оформлення свого спадкового права, заявник ОСОБА_1 просить суд встановити факт родинних відносин, а саме: встановити факт, що ОСОБА_4 був її батьком.

У судовому засіданні заявник ОСОБА_1 підтримала заявлені вимоги та просила суд встановити факт, що ОСОБА_4, який помер ІНФОРМАЦІЯ_3, був її батьком.

Представник заявника ОСОБА_1 - ОСОБА_2, який діє на підставі довіреності від 18 жовтня 2017 року, у судовому засіданні підтримав заяву та просив суд задовольнити її у повному обсязі.

Представник заінтересованої особи Кіровської сільської ради Миколаївського району Миколаївської області в судове засідання не з'явився. При цьому 18.01.2018 року та 06.02.2018 року надав заяви про розгляд заяви без представника сільської ради.

Заслухавши заявника, її представника, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заява підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Заявник ОСОБА_1 (дошлюбне прізвище - ОСОБА_1) народилася ІНФОРМАЦІЯ_2 в місті Каменка Черкаської області (а.с.5,6).

Її батьками були ОСОБА_3 та ОСОБА_4. У зв'язку із тим, що батьки ОСОБА_1 не перебували в офіційно зареєстрованому шлюбі, в її свідоцтві про народження в графі "батько" відсутній запис (а.с.5).

ІНФОРМАЦІЯ_3 батько заявника ОСОБА_1 - ОСОБА_4 помер в с.Кірове Миколаївського району Миколаївської області у віці 79 років (а.с.11).

Допитані у судовому засіданні свідки ОСОБА_6 та ОСОБА_7 підтвердили викладені у заяві обставини, зазначивши, що померлий ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_4 дійсно був батьком заявника ОСОБА_1.

Встановлення факту родинних відносин із ОСОБА_4 необхідно заявнику ОСОБА_1 для оформлення спадщини, яка складається із земельної ділянки, розташованої в межах Кіровської сільської ради Миколаївського району Миколаївської області.

Згідно з положеннями п.1 ч.1 ст.315 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України) суд розглядає справи про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами.

У пункті 7 постанови Пленуму Верховного Суду України "Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення" №5 від 31 березня 1995 року роз'яснено, що суд вправі розглядати справи про встановлення факту родинних відносин, коли цей факт безпосередньо породжує юридичні наслідки, наприклад, якщо підтвердження такого факту необхідне заявникові для одержання в органах, що вчиняють нотаріальні дії, свідоцтва про право на спадщину.

З огляду на викладене, вимоги заявника ОСОБА_1 є обґрунтованими і такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст. 12, 13, ч.1 ст. 81, ст.ст. 258,259, ст.ст. 264-265, п.1 ч.1 ст. 315, ст. 319 Цивільного процесуального кодексу України, суд,

вирішив:

Заяву ОСОБА_1 (ІНФОРМАЦІЯ_2 народження;уродженка м.Каменка Черкаської області; зареєстрована та проживає за адресою: АДРЕСА_1; паспорт Серії НОМЕР_2; РНОКПП НОМЕР_1) про встановлення факту родинних відносин, заінтересована особа Кіровська сільська рада Миколаївського району Миколаївської області (юридична адреса: вул.Шкільна,1, с.Зарічне Миколаївського району Миколаївської області, 57164; ЄДРПОУ 02125970) - задовольнити.

Встановити факт, що ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_2, уродженка м.Каменка Черкаської області є рідною дочкою ОСОБА_4, який помер ІНФОРМАЦІЯ_3.

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст. 273 ЦПК України рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Відповідно до ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п'ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: 1) на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду; 2) на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Згідно з положеннями ст. 355 ЦПК України апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Суддя М.М.Войнарівський

Повне судове рішення складене 22 лютого 2018 року

22.02.2018

Дата ухвалення рішення22.02.2018
Оприлюднено27.02.2018
Номер документу72419729
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —480/2104/17

Рішення від 22.02.2018

Цивільне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Войнарівський М. М.

Рішення від 19.02.2018

Цивільне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Войнарівський М. М.

Ухвала від 17.11.2017

Цивільне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Войнарівський М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні