Ухвала
від 26.02.2018 по справі 815/5943/17
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 815/5943/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 лютого 2018 року м.Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Цховребова М.Г., розглянувши в порядку письмового провадження у місті Одесі матеріали адміністративної справи за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Комунальної установи Одеський обласний госпіталь інвалідів Великої Вітчизняної війни про застосування заходів реагування, -

встановив:

До Одеського окружного адміністративного суду надійшов позов Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Комунальної установи Одеський обласний госпіталь інвалідів Великої Вітчизняної війни про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) до відповідача (ідентифікаційний код юридичної особи: 20992297), який розташований за адресою: 65038, Одеська область, м. Одеса, вул. Фонтанська дорога, 114, у вигляді повного зупинення роботи шляхом опечатування (опломбування) всіх дверей (воріт) будівель, приміщень, відключення джерел електропостачання (або інших електромереж, електроприладів, пристроїв, обладнання і установок) до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки та у сфері цивільного захисту, вказаних в акті перевірки № 166 від 24.10.2017 року.

В судовому засіданні 26.02.2018 року судом з'ясовано, що 23.02.2018 року через канцелярію суду представниками сторін подано письмову заву про примирення сторін від 20.02.2018 року, у якій сторони у справі, керуючись ст.ст. 44, 47, 55, 190 КАС України, просять затвердити умови примирення сторін і закрити провадження у справі № 815/5943/17.

Згідно змісту заяви про примирення сторін від 20.02.2018 року, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області, в особі заступника начальника Головного управління ДСНС України в Одеській області із запобігання надзвичайним ситуаціям Вовка Михайла Івановича, який відповідно до інформації з ЄДРПОУ має право вчиняти юридичні дії від імені ГУ ДСНС України в Одеській області без довіреності, з однієї сторони, та Комунальна установа Одеській обласний госпіталь інвалідів Великої Вітчизняної війни м. Одеси в особі представника за довіреністю Латипова Тимура Галійовича, який діє на підставі (Положення) з іншої сторони, які в подальшому разом іменуються - Сторони, досягли примирення та уклали відповідну угоду, в якій фіксують наступні умови примирення:

Відповідно до вимог Кодексу цивільного захисту України, Розпорядження КМ України від 20.09.2017 № 643-р Деякі питання державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки , наказу ГУ ДСНС України в Одеській області № 387 від 28.09.2017 Про здійснення позапланової перевірки у період з 18 жовтня 2017 року по 24 жовтня 2017 року на підставі Посвідчення на проведення перевірки від 18.10.2017 № 224 заступником начальника Київського РВ ГУ ДСНС України в Одеській області майором служби цивільного захисту Стерненко Ю.В., у присутності головного лікаря КУ ООГІВВВ Волкова П.Г., головного інженера КУ ООГІВВВ Матчіна В.О., завідуючого господарством КУ ООГІВВВ Дроздовим С.Г., начальника штабу медичної служби цивільного захисту Київського району м. Одеси Гончарова М.А. здійснено позапланову перевірку об'єкту Відповідача комунальної установи Одеський обласний госпіталь інвалідів Великої Вітчизняної війни , розташованого за адресою: м. Одеса, вул. Фонтанська дорога 114, під час якої перевірено: будівлі, споруди, приміщення, територію щодо додержання вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки. За результатами цієї перевірки складено Акт № 166 від 16.05.2013 (далі Акт № 166).

08 лютого 2018 року за зверненням Відповідача проведено позапланову перевірку додержання (виконання) вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту та стану виконання попередніх приписів комунальної установи Одеський обласний госпіталь інвалідів Великої Вітчизняної війни , розташованого за адресою: м. Одеса, вул. Фонтанська дорога 114.

За результатами позапланової перевірки складено Акт щодо додержання суб'єктом господарювання вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки № 7 від 08.02.2018, в якому зазначенні порушення вимог законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту, які залишились не усунутими…

Як свідчать результати позапланової перевірки комунальна установа Одеський обласний госпіталь інвалідів Великої Вітчизняної війни вживає заходи щодо усунення порушень, зазначених в Акті перевірки № 166 від 24.10.2017.

Враховуючи, що комунальна установа Одеській обласний госпіталь інвалідів Великої Вітчизняної війни фактично усунув всі порушення крім семи, які потребують виділення додаткових коштів та вживає належні заходи щодо забезпечення виділення коштів для повного усунення порушень, що створюють загрозу життю та здоров'ю людей, зазначених у Акті перевірки № 166 від 24.10.2017.

Сторони домовились про те, що:

Відповідач, Комунальна установа Одеський обласний госпіталь інвалідів Великої Вітчизняної війни ЄДРПОУ 20992297, розташований за адресою: 65038, м. Одеса, вул. Фонтанська дорога 114.

1.1 Зобов'язується повністю усунути порушення вимог законодавства у сфері техногенної, пожежної безпеки та цивільного захисту, які зазначені в Акті перевірки № 166 від 24.10.2017 до 30 травня 2018 року, а саме:

1.1.1 Приміщення комунальної установи обладнати системою пожежної сигналізації.

1.1.2 Сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації комунальної установи забезпечити евакуаційним освітленням.

1.1.3 Провести випробування на тиск та витрату води з оформленням акта для контролю працездатності мережі системи зовнішнього протипожежного водопроводу.

1.1.4 Забезпечити справність роботи пожежних насосів внутрішнього протипожежного водопроводу.

1.1.5 Забезпечити заклад ношами та засобами індивідуального захисту органів дихання для саморятування людей під час пожежі з розрахунку на максимальну кількість хворих (стаціонар) та окремо для обслуговуючого персоналу.

1.1.6 Провести замір опору ізоляції електромережі та електроустановок на діелектричну міцність.

1.1.7 Забезпечити справність системи вентиляційного обладнання комунальної установи.

1.2. Нести повну відповідальність за пожежну, техногенну безпеку та цивільний захист на час дії угоди про примирення на об'єкті комунальної установи Одеський обласний госпіталь інвалідів Великої Вітчизняної війни , розташований за адресою: 65038, м. Одеса, вул. Фонтанська дорога, 114.

1.3. До 30 травня 2018 року звернутись до Головного управління ДСНС України в Одеській області з клопотанням про проведення позапланової перевірки додержання (виконання) вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту та виконання вимог попередніх приписів Комунальної установи Одеський обласний госпіталь інвалідів Великої Вітчизняної війни розташований за адресою: 65038, м. Одеса, вул. Фонтанська дорога, 114.

2. Позивач - Головне управління ДСНС України в Одеській області зобов'язується на підставі клопотання Комунальної установи Одеський обласний госпіталь інвалідів Великої Вітчизняної війни , здійснити позапланову перевірку додержання (виконання) вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту та виконання вимог попередніх приписів на об'єкті комунальної установи Одеський обласний госпіталь інвалідів Великої Вітчизняної війни розташованого за адресою: м. Одеса, вул. Фонтанська дорога, 114 у продовж 10 робочих днів з дня надходження клопотання (заяви) на проведення позапланової перевірки.

3. Відповідно до умов цієї угоди про примирення сторони дійшли згоди щодо повного та остаточного врегулювання претензій, які були предметом судового розгляду у справі № 815/5943/17.

Також у заяві вказано, що сторони:

- мають належне уявлення про сутність цієї угоди про примирення сторін і всіх її елементів. Не існує ніяких факторів, які могли б вплинути на їх уявлення про мету цієї угоди про примирення;

- підтверджують, що вищевикладені умови відповідають їх волевиявленню і породжують настання бажаних наслідків, які відповідають їх дійсним інтересам;

- погоджуються, що їх волевиявлення, викладене в цій угоді про примирення сторін, є вільним та здійсненним без будь-якого примусу.

Заяву про примирення сторін від 20.02.2018 року підписано сторонами, які скріплено печатками відповідних юридичних осіб.

В судове засідання 26.02.2018 року представники не явилися, належним чином повідомлені про дату, час і місце судового засідання. 21.02.2018 року від представника позивача та 26.02.2018 року від представника відповідача до суду надійшли клопотання про розгляд заяви про примирення сторін у справі № 815/5943/17 без участі представників сторін у письмовому провадженні.

Виходячи з наведеного, керуючись положеннями ч. 3 ст. 194 КАС України, суд дійшов висновку про можливість розглянути заяву сторін про примирення від 20.02.2018 року в порядку письмового провадження на підставі наявних у суду матеріалів.

Згідно із ч. 5 ст. 47 КАС України сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії судового процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

Відповідно до ч.ч. 1, 5 ст. 190 КАС України, сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов'язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб'єкта владних повноважень.

Умови примирення сторін затверджуються ухвалою суду. Затверджуючи умови примирення сторін, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Також, відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 238 КАС України, суд закриває провадження у справі якщо сторони досягли примирення.

Враховуючи та на підставі наведених норм законодавства та наявних у справі матеріалів, суд вважає умови примирення між сторонами у цій справі такими, що не суперечать закону, не порушують права чи охоронювані законом інтереси інших осіб, та не є не виконуваними. Тому, суд вважає за можливе затвердити умови примирення сторін.

Керуючись ст.ст. 47, 190, 191, 194, 238, 243, 248, 256, 294, 295, Розділом VІІ Перехідних положень КАС України, суд -

ухвалив:

Затвердити умови примирення сторін у справі за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області (повне найменування: Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області, місцезнаходження: вул. Прохорівська, 6, м. Одеса, 65091, ідентифікаційний код юридичної особи: 38643633) до Комунальної установи Одеський обласний госпіталь інвалідів Великої Вітчизняної війни (повне найменування: Комунальна установа Одеський обласний госпіталь інвалідів Великої Вітчизняної війни , місцезнаходження: вул. Фонтанська дорога, 114, м. Одеса, 65038, ідентифікаційний код юридичної особи: 20992297) про застосування заходів реагування, викладені у заяві про примирення сторін від 20.02.2018 року, а саме:

1. Комунальна установа Одеський обласний госпіталь інвалідів Великої Вітчизняної війни ЄДРПОУ 20992297, розташований за адресою: 65038, м. Одеса, вул. Фонтанська дорога, 114:

1.1 Зобов'язується повністю усунути порушення вимог законодавства у сфері техногенної, пожежної безпеки та цивільного захисту, які зазначені в Акті перевірки № 166 від 24.10.2017 року, до 30 травня 2018 року, а саме:

1.1.1 Приміщення комунальної установи обладнати системою пожежної сигналізації.

1.1.2 Сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації комунальної установи забезпечити евакуаційним освітленням.

1.1.3 Провести випробування на тиск та витрату води з оформленням акта для контролю працездатності мережі системи зовнішнього протипожежного водопроводу.

1.1.4 Забезпечити справність роботи пожежних насосів внутрішнього протипожежного водопроводу.

1.1.5 Забезпечити заклад ношами та засобами індивідуального захисту органів дихання для саморятування людей під час пожежі з розрахунку на максимальну кількість хворих (стаціонар) та окремо для обслуговуючого персоналу.

1.1.6 Провести замір опору ізоляції електромережі та електроустановок на діелектричну міцність.

1.1.7 Забезпечити справність системи вентиляційного обладнання комунальної установи.

1.2. Нести повну відповідальність за пожежну, техногенну безпеку та цивільний захист на час дії угоди про примирення на об'єкті комунальної установи Одеський обласний госпіталь інвалідів Великої Вітчизняної війни , розташований за адресою: 65038, м. Одеса, вул. Фонтанська дорога, 114.

1.3. До 30 травня 2018 року звернутись до Головного управління ДСНС України в Одеській області з клопотанням про проведення позапланової перевірки додержання (виконання) вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту та виконання вимог попередніх приписів Комунальної установи Одеський обласний госпіталь інвалідів Великої Вітчизняної війни розташований за адресою: 65038, м. Одеса, вул. Фонтанська дорога, 114.

2. Головне управління ДСНС України в Одеській області зобов'язується на підставі клопотання Комунальної установи Одеський обласний госпіталь інвалідів Великої Вітчизняної війни , здійснити позапланову перевірку додержання (виконання) вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту та виконання вимог попередніх приписів на об'єкті комунальної установи Одеський обласний госпіталь інвалідів Великої Вітчизняної війни , розташованого за адресою: м. Одеса, вул. Фонтанська дорога, 114, у продовж 10 робочих днів з дня надходження клопотання (заяви) на проведення позапланової перевірки.

Провадження у справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Комунальної установи Одеський обласний госпіталь інвалідів Великої Вітчизняної війни про застосування заходів реагування - закрити.

Роз'яснити сторонам, що у разі невиконання ухвали суду про затвердження умов примирення вона може бути подана для її примусового виконання в порядку, визначеному законодавством для виконання судових рішень.

Ухвала може бути оскаржена в порядку, передбаченому п. 15.5 ч. 1 Розділу VІІ Перехідних положень, та у строк, встановлений ст. 295 КАС України.

Ухвала набирає законної сили в порядку, встановленому ст. 256 КАС України.

Повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Суддя М.Г. Цховребова

Дата ухвалення рішення26.02.2018
Оприлюднено27.02.2018
Номер документу72433925
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —815/5943/17

Ухвала від 26.06.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Цховребова М. Г

Ухвала від 26.02.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Цховребова М. Г

Ухвала від 20.02.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Цховребова М. Г

Ухвала від 16.01.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Цховребова М. Г

Ухвала від 21.12.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Цховребова М. Г

Ухвала від 11.12.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Цховребова М. Г

Ухвала від 20.11.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Цховребова М. Г

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні