Ухвала
від 27.02.2018 по справі 819/262/18
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

Справа № 819/262/18

27 лютого 2018 рокум.Тернопіль Суддя Тернопільського окружного адміністративного суду Осташ А.В., розглянувши позовну заяву та додані до неї матеріали ОСОБА_1 до Тернопільського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області, Головного державного виконавця Тернопільського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області ОСОБА_2, Державного підприємства Сетам в особі Тернопільської філії Державного підприємства Сетам , третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору Публічне акціонерне товариство Всеукраїнський Акціонерний Банк , Публічного акціонерного товариства ВТБ Банк , ОСОБА_4, Суб'єкта оціночної діяльності - суб'єкта господарювання ФОП ОСОБА_5 про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

До Тернопільського окружного адміністративного суду звернувся ОСОБА_1 з позовною заявою до Тернопільського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області, Головного державного виконавця Тернопільського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області ОСОБА_2, Державного підприємства Сетам в особі Тернопільської філії Державного підприємства Сетам , третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору Публічне акціонерне товариство Всеукраїнський Акціонерний Банк , Публічного акціонерного товариства ВТБ Банк , ОСОБА_4, Суб'єкта оціночної діяльності - суб'єкта господарювання ФОП ОСОБА_5 про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити дії.

Ухвалою судді Тернопільського окружного адміністративного суду від 26 лютого 2018 року - позовну заяву залишено без руху та надано строк до 07 березня 2018 року для усунення недоліків.

Після винесення ухвали, на її виконання, позивачем на адресу суду направлено заяву про відстрочення сплати судового збору до моменту винесення судового рішення.

Оцінюючи вказану заяву про відстрочення сплати судового збору суддя дійшов висновку, що позовну заяву слід залишити без руху, враховуючи наступне.

У відповідності до вимог п.3 ч.1 ст.171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, серед іншого, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу.

Згідно із частиною 3 статті 161 КАС України до позовної заяви додається документ про сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Приписами частини 5 статті 161 КАС України передбачено, що у разі необхідності до позовної заяви додаються заяви та клопотання, зокрема, про звільнення (відстрочення, розстрочення, зменшення) від сплати судового збору.

Подана заява про відстрочення сплати судового збору обґрунтована тим, що на даний час майновий стан позивача не дозволяє своєчасно сплатити судовий збір у зв'язку із скрутним матеріальним становищем.

Так, відповідно до статті 133 КАС України та статті 8 Закону України Про судовий збір єдиною підставою для відстрочення або розстрочення сплати судового збору є врахування судом майнового стану сторони (наприклад, довідка про доходи, про склад сім'ї, про наявність на утриманні непрацездатних членів сім'ї, банківські документи про відсутність на рахунку коштів, довідка податкового органу про перелік розрахункових та інших рахунків тощо). Клопотання про відстрочення або розстрочення сплати судового збору, зменшення його розміру або звільнення від його сплати може бути викладене в заяві чи скарзі, які подаються до суду, або окремим документом. Особа, яка заявляє відповідне клопотання, повинна навести доводи і подати докази на підтвердження того, що її майновий стан перешкоджав (перешкоджає) сплаті нею судового збору у встановленому законодавством порядку і розмірі.

Разом з тим, розглянувши заяву про відстрочення сплати судового збору встановлено, що позивачем не долучено жодного письмового доказу на підтвердження скрутного матеріального становища останнього.

Таким чином, суддя не може оцінити подану заяву про відстрочку сплати судового збору.

Відповідно до ч.2 ст.169 КАС України в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

За наведених обставин, суддя приходить до висновку, що позовну заяву слід залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви шляхом слати судового збору у встановлених законом порядку і розмірі або подання суду письмових доказів на підтвердження обставин викладених у заяві про відстрочку сплати судового збору.

На підставі викладеного, керуючись ст.169, 248 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву залишити без руху.

Надати позивачеві строк для усунення недоліків позовної заяви до 12 березня 2018 року .

У випадку невиконання вимог цієї ухвали, позовна заява буде вважатись неподаною та повернута позивачу.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Оскарження ухвали окремо від рішення суду не допускається. Заперечення на ухвалу може бути включене до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Осташ А.В.

Копія вірна

Суддя Осташ А.В.

Дата ухвалення рішення27.02.2018
Оприлюднено27.02.2018
Номер документу72434408
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —819/262/18

Ухвала від 14.03.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Осташ Андрій Васильович

Ухвала від 27.02.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Осташ Андрій Васильович

Ухвала від 26.02.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Осташ Андрій Васильович

Ухвала від 14.02.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Осташ Андрій Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні