Ухвала
від 27.02.2018 по справі 826/13407/17
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

27 лютого 2018 р. м. Чернівці Справа № 826/13407/17

Суддя Чернівецького окружного адміністративного суду Боднарюк О.В., розглянувши матеріали адміністративного позову Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг до Товариства з обмеженою відповідальністю "ММК-України", про стягнення штрафу,-

в с т а н о в и в:

20 жовтня 2017 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (далі - позивач), звернувся до Окружного адміністративного суду м.Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "ММК-України" (далі - відповідач), в якому просив суд:

- стягнути з відповідача до Державного бюджету України на рахунок територіального управління Державної казначейської служби України за місцем знаходження платника на балансовий рахунок 311 "Надходження до загального фонду державного бюджету", код бюджетної класифікації за доходами 21081100 "Адміністративні штрафи та інші санкції", символ звітності 106, штраф у сумі 3400,00 грн. ;

13 листопада 2017 року ухвалою Окружного адміністративного суду м. Києва відкрито провадження у даній справі, якій присвоєно №826/13407/17 та призначено до розгляду у порядку скороченого провадження без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

11 грудня 2017 року ухвалою Окружного адміністративного суду м. Києва передано адміністративну справу № 826/13407/17 за підсудністю до Чернівецького окружного адміністративного суду.

27 лютого 2018 року ухвалою Чернівецького окружного адміністративного суду прийнято справу до свого провадження.

Розглянувши матеріали адміністративної справи та додані до неї документи, суд дійшов до висновку, що вона підлягає залишенню без руху, з наступних підстав.

Відповідно до пункту 2 частини 5 статті 160 КАС України в позовній заяві зазначаються повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв'язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти.

Як вбачається з матеріалів справи, а саме витягу з Єдиного держаного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, який міститься в матеріалах справи, за кодом ЄДРПОУ 38218479 (зазначеним в адміністративному позові позивачем як код відповідача), значиться Товариство з обмеженою відповідальністю "АМЕРІКАН ФІНАНШІАЛ ГРУП-УКРАЇНА, яке зареєстроване за адресою: 58000, Чернівецька область, м.Чернівці, вул.Головна, буд. 29. При цьому, згідно цього ж витягу, зазначений позивачем у даній справі відповідач - Товариство з обмеженою відповідальністю "ММК-України" змінив своє повне найменування на Товариство з обмеженою відповідальністю "АМЕРІКАН ФІНАНШІАЛ ГРУП-УКРАЇНА".

Відповідно до частини 3 статті 48 КАС України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Після прийняття адміністративної справи до свого провадження, судом також було встановлено, що в матеріалах справи відсутня згода позивача на заміну неналежного відповідача належним відповідачем, а відтак в суду відсутні повноваження на вирішення цього процесуального питання самостійно.

Враховуючи викладене, суд вважає, що адміністративний позов слід залишити без руху, як такий, що не відповідає вимогам пункту 2 частини 5 статті 160 КАС України, оскільки позивачем у вступній та прохальній частині позову не вказано повне найменування юридичної особи, її місцезнаходження; поштовий індекс; відомі номери засобів зв'язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти, з урахуванням проведених реєстраційних дій.

Відповідно до частини 13 статті 171 КАС України суддя, становивши після відкриття провадження у справі, що позовну заву подано без додержання вимог, викладених у статтях 160,161 цього Кодексу, постановляє ухвалу не пізніше наступного дня, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п'яти днів з дня отримання інформації про усунення недоліків.

Відповідно до частини 15 статті 171 КАС України, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, позовна заява залишається без розгляду.

На підставі наведеного та керуючись статтями 169, 241, 243, 248 КАС України, суддя -

У Х В А Л И В:

1. Позовну заяву залишити без руху.

2. Встановити позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви, вказаних в мотивувальній частині цієї ухвали - 5 днів з моменту отримання копії ухвали.

3. Копію ухвали направити позивачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Боднарюк О.В.

Дата ухвалення рішення27.02.2018
Оприлюднено28.02.2018
Номер документу72434887
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/13407/17

Ухвала від 19.03.2018

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Боднарюк Олег Васильович

Ухвала від 27.02.2018

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Боднарюк Олег Васильович

Ухвала від 27.02.2018

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Боднарюк Олег Васильович

Ухвала від 11.12.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кармазін О.А.

Ухвала від 13.11.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кармазін О.А.

Ухвала від 23.10.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кармазін О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні