Рішення
від 30.05.2007 по справі 8/074-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

8/074-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД         КИЇВСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

01033 м. Київ, вул. Комінтерну,16                                                     т. 230-31-77

ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

"30" травня 2007 р.                                                                    Справа №8/074-07

За позовом Відкритого акціонерного товариства „Міськбуд”, м. Біла Церква                     

до відповідача Володарського районного відділу освіти, смт. Володарка

про стягнення 5373,60грн.

                 

Суддя                    Чорна Л.В.

         Представники:

від позивача: Антоненко О. В. –довір. №155 від 29.05.2007р. - представник;

від відповідача: Гаркуша В.В. –доруч. б/н від 10.05.2007р. - адвокат.

Оголошувалась перерва

         Суть спору:

Стягується 5373грн. 60коп. основного боргу за виконані підрядні роботи згідно довідки про вартість виконаних підрядних робіт за серпень 2004р. та господарські витрати.

Відповідач позов не визнає, посилаючись на відсутність договору, обов'язок позивача вивірити розрахунки до звернення до суду, фінансування з боку Київської обласної адміністрації через Київське обласне управління капітального будівництва.      

За клопотанням сторін від 11 травня 2007р. строк розгляду справи продовжено в порядку ст. 69 Господарського процесуального кодексу України.  

Позов підлягає задоволенню.         

Судом встановлено:

Згідно довідки про вартість виконаних підрядних робіт за серпень 2004р. на замовлення відповідача позивачем виконані роботи по приміщенню школи с. Госпусторівка на загальну суму 5373грн. 60коп., довідка підписана та скріплена печатками сторін.

Відповідно до ст. 509 Цивільного кодексу зобов'язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов'язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматись від певної дії, а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов'язку.

Зобов'язання виникають з підстав встановлений статтею 11 цього Кодексу.   

Відповідно до ст. 11 зазначеного Кодексу цивільні права та обов'язки виникають із дій осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, а також дій осіб, що не передбачені цими актами, але за аналогією продовжують цивільні права та обов'язки.

Підставами виникнення цивільних прав та обов'язків, зокрема, є договори та інші правочини.

Відповідно до п. 1 ст. 202 Цивільного кодексу України правочином є дія особи, спрямована на набуття, зміну або припинення цивільних прав та обов'язків.

Відповідно до п. 2 ст. 207 Цивільного кодексу України правочин вважається таким, що вчинений у письмовій формі, якщо він підписаний стороною (сторонами).

Правочин, який вчиняє юридична особа, підписується особами, уповноваженими на це її установчими документами, довіреністю, законом або іншими актами цивільного законодавства, та скріплюються печатками.          

Таким чином, підписавши довідку про вартість виконаних підрядних робіт, та скріпивши її відтисками печаток сторони вчинили правочин.   

Відповідно до ст. 525 Цивільного кодексу України одностороння відмова від зобов‘язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом.  

Відповідно до ст. 526 Цивільного кодексу України зобов‘язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог –відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Відповідно до ч. 2 ст. 530 Цивільного кодексу України якщо строк (термін) виконання боржником обов'язку не встановлений або визначений моментом пред'явлення вимоги, кредитор має право вимагати його виконання у будь-який час. Боржник повинен виконати такий обов'язок у семиденний строк від дня пред'явлення вимоги, якщо обов'язок негайного виконання не випливає із договору або актів цивільного законодавства.   

Відповідачу надсилалась претензія на спірну суму, яка ним отримана, що підтверджується поштовим повідомленням №26942 від 06.02.2007р.     

Доказів оплати, як і реагування на претензію відповідачем до суду не подано.

Щодо заперечень відповідача, то доказів фінансування з боку Київської обласної адміністрації до суду не подано, обов‘язок позивача щодо вивірення розрахунків не є обов‘язковим, відзив документально не обґрунтований і судом до уваги взятий бути не може.  

За таких обставин вимоги обґрунтовані, матеріалами справи доведені, підлягають задоволенню.      

Зважаючи на викладене, керуючись ст. ст. 49, 82 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

вирішив:

Стягнути з Володарського районного відділу освіти (код 02143887, вул. Радянська, 10, смт. Володарка, Київська область) на користь відкритого акціонерного товариства „Міськбуд” (код 14352286, вул. Глиняна, 45а, м. Біла Церква, Київська область) 5373(п‘ять тисяч триста сімдесят три)грн. 60коп. основного боргу, 102(сто дві)грн. 00коп. витрат по миту та 118(сто вісімнадцять)грн. 00коп. інформаційних.

          Наказ видати після набрання рішенням законної сили.

Рішення вступає в законну силу після закінчення десятиденного строку з дня його належного оформлення і підписання, і може бути оскаржено в апеляційному або касаційному порядку.

Суддя                                                                                Чорна Л.В.

Дата ухвалення рішення30.05.2007
Оприлюднено23.08.2007
Номер документу724384
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 5373,60грн.                 &nbsp

Судовий реєстр по справі —8/074-07

Ухвала від 12.03.2007

Господарське

Господарський суд Київської області

Чорна Л.В.

Рішення від 30.05.2007

Господарське

Господарський суд Київської області

Чорна Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні