Ухвала
від 23.02.2018 по справі 202/556/18
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/556/18

Провадження № 1кс/202/243/2018

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 лютого 2018 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ Індустріального ВП ГУ НП України в Дніпропетровський області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів,-

ВСТАНОВИВ:

23 лютого 2018 року до слідчого судді Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 надійшло клопотання слідчого СВ Індустріального ВП ГУ НП України в Дніпропетровський області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до клопотання, гр. ОСОБА_5 (і.п.н. НОМЕР_1 ), гр. ОСОБА_6 , (і.п.н. НОМЕР_2 ), службові особи підприємств ФЕРМЕРСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код НОМЕР_3 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код НОМЕР_4 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (код НОМЕР_5 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " (код НОМЕР_6 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " (код НОМЕР_7 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " (код НОМЕР_8 ) ПП « ОСОБА_7 » (код НОМЕР_9 ), ПП " ОСОБА_8 " (код НОМЕР_10 ), ПП " ОСОБА_9 " (код НОМЕР_11 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_7 " (код НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код НОМЕР_13 )ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код НОМЕР_14 ) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код НОМЕР_15 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_11 " (код НОМЕР_16 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код НОМЕР_17 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_13 " (код НОМЕР_18 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_14 " (код НОМЕР_19 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_15 " (код НОМЕР_20 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_16 " (код НОМЕР_21 ), ПП " ОСОБА_10 " (код НОМЕР_22 ), інших підприємств, що здійснюють виготовлення, оптову торгівлю сільськогосподарською продукцією, експорт соняшникової олії, інших продуктів переробки соняшника, які створені для прикриття незаконної діяльності, здійснили та продовжують здійснювати легалізацію сільськогосподарської продукції, в тому числі олії соняшникової, інших продуктів переробки соняшника, невідомого походження для подальшого їх експорту та протиправного конвертування грошових коштів, шляхом складання, видачі службовими особами завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, іншого підроблення офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки.

В ході досудового слідства встановлено, що в вищезазначеній незаконній по експорт діяльності використовуються вантажні автомобілі марки DAF державний номер НОМЕР_23 з напівпричепом-цистерною до нього, державний номер НОМЕР_24 та марки DAF державний номер НОМЕР_25 з напівпричепом-цистерною до нього, державний номер НОМЕР_26 , в яких зберігається (перевозиться) олія соняшникова невідомого походження.

06.02.2018 на підставі ухвал слідчого судді Індустріального районного суду м. Дніпропетровська проведено обшуки в вищезазначених автомобілях та напівпричепах - цистернах до них. В ході обшуку було виявлено та вилучено олію соняшникову невідомого походження,документи на походження, транспортування відсутні.

До Дніпропетровської місцевої прокуратури №1, яка здійснює процесуальне керівництво по кримінальному провадженню № 12017040660000972, від адвоката надійшло клопотання про повернення вилучених в ході обшуку автомобілів з напівпричепами до них, в яких знаходиться олія соняшникова та надав копію договору купівлі продажу олії соняшникової №01.11.20171 від 01.11.2017, в якому продавець ФОП ОСОБА_11 ( АДРЕСА_1 ), а покупцем виступає ФОП ОСОБА_5 .

Слідством встановлено, що за адресою фактичного проживання ФОП ОСОБА_11 , а саме: Бердянський район, с. Троїцьке (колишня назва - с. Карла Маркса) знаходяться документи бухгалтерського й податкового обліків ФОП ОСОБА_11 (і.п.н. НОМЕР_27 ), які підтверджують походження олії соняшникової та подальшої її реалізації в адресу ФОП ОСОБА_5 , договори купівлі продажу олії соняшникової № 01.11.20171 від 01.11.2017р.,інші договори купівлі продажу олії соняшникової, посвідчення якості олії соняшникової видані від ФОП ОСОБА_11 , товарно-транспортні документи на транспортування олії соняшникової в адресу ФОП ОСОБА_5 ; документи в яких внесено завідомо неправдиві відомості, інші підроблення, щодо походження олії соняшникової реалізованої ФОП ОСОБА_11 , платіжно-розрахункові документи по розрахункам за реалізовану олію соняшникову в адресу ФОП ОСОБА_5 , видаткові накладні.

У зв`язку із чим, слідчий просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (виїмку) у гр. ОСОБА_11 (і.п.н. НОМЕР_27 ), що мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: оригіналів документів бухгалтерського й податкового обліків ФОП ОСОБА_11 (і.п.н. НОМЕР_27 ), які підтверджують походження олії соняшникової, її виробництва, зберігання,а також документів щодо олії соняшникової передбачених ДСТУ 4492:2005 та подальшої її реалізації в адресу ФОП ОСОБА_5 , договір купівлі продажу олії соняшникової № 01.11.20171 від 01.11.2017р., з додатками до нього, інші договори купівлі продажу олії соняшникової, посвідчення якості олії соняшникової видані від ФОП ОСОБА_11 , товарно-транспортні документи № 1775-42, №1775-43 на транспортування олії соняшникової в адресу ФОП ОСОБА_5 ; акти придатності цистерни до наливу олії соняшникової, акт о пропарці автоцистерн, інші документи щодо походження олії соняшникової реалізованої ФОП ОСОБА_11 , платіжно-розрахункові документи по розрахункам за реалізовану олію соняшникову в адресу ФОП ОСОБА_5 , видаткові накладні, інші документи, що мають значення для кримінального провадження. Право проведення тимчасового доступу надати слідчому СВ Індустріального ВП ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , слідчому СВ Індустріального ВП ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області Зенченко Г.О. слідчому СВ Індустріального ВП ДВП ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_12 , слідчому СВ Індустріального ВП ДВП ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_13 .

Слідчий у судове засідання не з`явився, через канцелярію суду подав заяву, у якій просить провести судове засідання без його участі, клопотання підтримав в повному обсязі та просить його задовольнити.

Дослідивши матеріали даного клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого СВ Індустріального ВП ГУ НП України в Дніпропетровський області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: - перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; - самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; - не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Відповідно до ст. 165 КПК України особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду. Зазначена в ухвалі слідчого судді, суду особа зобов`язана пред`явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію. Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов`язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, суду. На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів. Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Отже, клопотання слідчого є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки тимчасовий доступ до речей і документів, що містять охоронювану законом таємницю, та проведенні їх вилучення (виїмки) у гр. ОСОБА_11 (і.п.н. НОМЕР_27 ) потрібен з метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження, встановити чи спростувати факти внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що можливо встановити в ході проведення почеркознавчих, судово-технічних та судово-економічних експертиз, для цілей проведення яких необхідні саме оригінали документів.

Фіксування процесуальної дії за допомогою технічного засобу під час розгляду клопотання не здійснювалося, у зв`язку із неприбуттям в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, що відповідає вимогамч. 4 ст. 107 КПК України.

Керуючись ст. ст. 110, 131-132, 159-160, 162-166, 309 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ Індустріального ВП ГУ НП України в Дніпропетровський області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати слідчому СВ Індустріального ВП ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , слідчому СВ Індустріального ВП ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_14 слідчому СВ Індустріального ВП ДВП ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_12 , слідчому СВ Індустріального ВП ДВП ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_13 тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (виїмку) у гр. ОСОБА_11 (і.п.н. НОМЕР_27 ), що мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: оригіналів документів бухгалтерського й податкового обліків ФОП ОСОБА_11 (і.п.н. НОМЕР_27 ), які підтверджують походження олії соняшникової, її виробництва, зберігання,а також документів щодо олії соняшникової передбачених ДСТУ 4492:2005 та подальшої її реалізації в адресу ФОП ОСОБА_5 , договір купівлі продажу олії соняшникової № 01.11.20171 від 01.11.2017р., з додатками до нього, інші договори купівлі продажу олії соняшникової, посвідчення якості олії соняшникової видані від ФОП ОСОБА_11 , товарно-транспортні документи № 1775-42, №1775-43 на транспортування олії соняшникової в адресу ФОП ОСОБА_5 ; акти придатності цистерни до наливу олії соняшникової, акт о пропарці автоцистерн, інші документи щодо походження олії соняшникової реалізованої ФОП ОСОБА_11 , платіжно-розрахункові документи по розрахункам за реалізовану олію соняшникову в адресу ФОП ОСОБА_5 , видаткові накладні, інші документи, що мають значення для кримінального провадження.

Строк дії ухвали встановити по 22 березня 2018 року включно.

Відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудІндустріальний районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення23.02.2018
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу72438706
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —202/556/18

Ухвала від 17.05.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Волошин Є. В.

Ухвала від 17.05.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Волошин Є. В.

Ухвала від 04.05.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Волошин Є. В.

Ухвала від 23.02.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Волошин Є. В.

Ухвала від 23.02.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Волошин Є. В.

Ухвала від 23.02.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Волошин Є. В.

Ухвала від 23.02.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Волошин Є. В.

Ухвала від 23.02.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Волошин Є. В.

Ухвала від 02.02.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Волошин Є. В.

Ухвала від 02.02.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Волошин Є. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні