Ухвала
від 26.02.2018 по справі 751/8201/17
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/8201/17

Провадження №1-кс/751/483/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 лютого 2018 року місто Чернігів

Слідчий суддя Новозаводського районного суду м.Чернігова ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2 ,

з участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання заступника начальника першого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку в житловому приміщенні за юридичною адресою ТОВ НВЦ «Спец-Монтаж» (код ЄДРПОУ 41189071), а саме: АДРЕСА_1 , яке належить на праві власності ОСОБА_4 ,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду з даним клопотанням, погодженим прокурором відділу прокуратури Чернігівської області ОСОБА_5 , вказавши, що у провадженні перебувають матеріали кримінального провадження №32017270000000062 від 21.09.2017 року, за ознаками складу злочинів передбачених ч. 5 ст. 191, ч.1 ст.205 КК України

Вимоги клопотання обґрунтовуються тим, що службові особи КП „Зеленбуд (код ЄДРПОУ 05388629) з метою розкрадання бюджетних коштів при закупівлі прибиральних машин, перераховували кошти по операціям на розрахункові рахунки ряду підприємств, в тому числі в адресу ТОВ «НВЦ Спец-Монтаж» (код ЄДРПОУ 41189071), для подальшого переведення їх в готівку. Так, в травні 2017 КП „Зеленбуд проведений тендер на закупівлю двох комунальних прибиральних машин City Ranger, вироблені не раніше 2011 року, на суму 4,5 млн. грн. Переможцем вказаних тендерних закупівель стало підприємство ТОВ НВЦ «Спец-Монтаж», з зобов`язанням поставити в адресу КП „Зеленбуд прибиральні машини за ціною 4,39 млн.грн. В червні 2017 ТОВ НВЦ «Спец-Монтаж» імпортувало з республіки Латвія на територію України прибиральні машини City Ranger від нерезидента «Zelta bulla» загальною вартістю 1,95 млн. грн. Вартість прибиральних машин включаючи митні платежі склала 2,45 млн. грн.

В ході досудового розслідування встановлено, що згідно даних офіційного дилера на території України ТОВ «Делта Крист Системс», ціна нової прибиральної машини City Ranger складає 2,27 млн. грн.

Згідно висновку спеціалістів сектору боротьби з відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ ДФС у Чернігівській області від 14.09.2017 за №05388629/2/25-01-16-13, підтверджено можливе розкрадання бюджетних коштів службовими особами КП „Зеленбуд в розмірі 1,8 млн. грн.

Згідно відповіді оперативного управління ГУ ДФС у Чернігівській області від 19.02.2018 встановлено, що документи ТОВ НВЦ «Спец-Монтаж» (на паперових, магнітних та електронних носіях), що підтверджують протиправну діяльність службових осіб даного підприємства, а саме: фінансово-господарські документи на придбання, рух та використання товарно-матеріальних цінностей, чорнові записи, які свідчать про ведення подвійного обліку результатів діяльності підприємства, чорнові записи з фактичними даним щодо обсягів закупівлі товарно-матеріальних цінностей та виплачених готівкових коштів, чорнові записи по формуванню завищених сум податкового кредиту з податку на додану вартість, незаповнені бланки підприємств, підроблені документи та комп`ютерна техніка, на якій виготовлялись недостовірні документи, необліковані грошові кошти знаходяться за юридичною адресою ТОВ НВЦ «Спец-Монтаж» (код ЄДРПОУ 41189071), а саме: м. Київ, вул. Ревуцького, буд. 4, кв. 119. Зазначені документи ТОВ НВЦ «Спец-Монтаж» (на паперових, магнітних та електронних носіях) являються доказами злочинної діяльності службових осіб ТОВ НВЦ «Спец-Монтаж» та існує реальна загроза їх знищення.

Враховуючи вищевикладене, є підстави вважати, що у житловому приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 , зберігаються документи ТОВ НВЦ «Спец-Монтаж» (на паперових, магнітних та електронних носіях) щодо фінансово-господарських відносин з КП „Зеленбуд (код ЄДРПОУ 05388629), «Zelta bulla» (Латвія), фінансово-господарські документи на фактичне придбання, рух та використання товарно-матеріальних цінностей, чорнові записи, які свідчать про ведення подвійного обліку результатів діяльності підприємства, чорнові записи з фактичними даним щодо обсягів закупівлі товарно-матеріальних цінностей та виплачених готівкових коштів, чорнові записи по формуванню завищених сум податкового кредиту з податку на додану вартість, незаповнені бланки підприємств, підроблені документи та комп`ютерна техніка, на якій виготовлялись недостовірні документи, необліковані грошові кошти та інші предмети та документи, що можуть свідчити про протиправну діяльність службових осіб КП „Зеленбуд та ТОВ НВЦ «Спец-Монтаж».

Іншим шляхом, ніж проведення обшуку, вилучити вказані речі та документи неможливо.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити, посилаючись на обставини, викладені у клопотанні.

Вислухавши пояснення слідчого та вивчивши матеріали справи, слідчий суддя приходить до висновку, що у житловому приміщенні за юридичною адресою ТОВ НВЦ «Спец-Монтаж» (код ЄДРПОУ 41189071), а саме: м. Київ, вул. Ревуцького, буд. 4, кв. 119, можуть знаходитися речі та документи, які містять відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, а тому клопотання слідчого є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Згідно Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна № 115162643 від 23.02.2018 право власності на квартиру АДРЕСА_2 зареєстровано за ОСОБА_4 .

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 233-236 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку прокурору відділу прокуратури Чернігівської області ОСОБА_5 , прокурору відділу прокуратури Чернігівської області ОСОБА_6 , заступнику начальника першого ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_3 , заступнику начальника другого ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_7 , старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_8 , старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_9 , старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_10 , слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_11 , слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_12 , старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_13 на проведення обшуку в житловому приміщенні за юридичною адресою ТОВ НВЦ «Спец-Монтаж» (код ЄДРПОУ 41189071), а саме: АДРЕСА_1 , яке належить на праві власності ОСОБА_4 , з метою відшукання та вилучення документів ТОВ НВЦ «Спец-Монтаж» (на паперових, магнітних та електронних носіях) щодо фінансово-господарських відносин з КП „Зеленбуд (код ЄДРПОУ 05388629), нерезидент - «Zelta bulla», а саме: договори поставки, податкові накладні, акти прийому-передачі, податкові накладні, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, митні декларації, фінансово-господарських документів на фактичне придбання, рух та використання товарно-матеріальних цінностей, які поставлялись в адресу КП „Зеленбуд, чорнових записів, які свідчать про ведення подвійного обліку результатів діяльності підприємства, чорнових записів з фактичними даним щодо обсягів закупівлі товарно-матеріальних цінностей та виплачених готівкових коштів, чорнових записів по формуванню завищених сум податкового кредиту з податку на додану вартість, незаповнених бланки підприємств, підроблені документи та комп`ютерна техніка, на якій виготовлялись недостовірні документи, необліковані грошові кошти мобільні телефони, електронні носії інформації та інші предмети та документи, що можуть свідчити про протиправну діяльність службових осіб КП „Зеленбуд та ТОВ НВЦ «Спец-Монтаж», які самі по собі та в сукупності з іншими доказами мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, та з метою ухилення від відповідальності можуть бути знищені.

Ухвала слідчого судді підлягає виконанню не пізніше одного місяця з дня постановлення ухвали.

Обшук проводити у присутності власника або іншого володільця.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий cуддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.02.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу72451177
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку в житловому приміщенні за юридичною адресою ТОВ НВЦ «Спец-Монтаж» (код ЄДРПОУ 41189071), а саме: АДРЕСА_1 , яке належить на праві власності ОСОБА_4

Судовий реєстр по справі —751/8201/17

Ухвала від 05.10.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Ю. К.

Ухвала від 21.05.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Ю. К.

Ухвала від 16.04.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Ю. К.

Ухвала від 03.03.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Ю. К.

Ухвала від 03.03.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Ю. К.

Ухвала від 03.03.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Ю. К.

Ухвала від 26.02.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Ю. К.

Ухвала від 26.02.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Ю. К.

Ухвала від 26.02.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Ю. К.

Ухвала від 24.11.2017

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Ю. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні