Ухвала
від 22.02.2018 по справі 757/9494/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/9494/18-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 лютого 2018 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві провадження за клопотанням старшого слідчого в особливо важливих справах першого слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів,-

В С Т А Н О В И В :

21.02.2018 старший слідчий в особливо важливих справах першого слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва з клопотанням, погодженим із прокурором, про тимчасовий доступ до речей та документів.

В обґрунтування клопотання посилається на те, що Управлінням з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42017000000002257 від 14.07.2017 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 15 ч. 2, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 205 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 , які входять до складу тендерного комітету, зловживаючи службовим становищем, вступили у попередню змову з службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », з метою привласнення державних коштів у сумі 11 964 838, 66 грн., що є особливо великим розміром, під час проведення тендеру предметом якого є «Капітальний ремонт приміщень (операційного відділення 3-го поверху та технічного поверху лікувально діагностичного корпусу) для перетворення у ІНФОРМАЦІЯ_3 , за адресою: АДРЕСА_1 », при цьому вчинили всі дії, які вважали за необхідне для доведення злочину до кінця, але злочин не було закінчено, з причин що не залежали від їх волі.

На виконання доручення наданого в порядку ст. 40 КПК України оперативними працівниками ОУ ГУ ДФС у м. Києві проведено аналіз фінансово господарської діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ). Відповідно до проведеного аналізу використовуючи бази даних АІС «Податковий блок», а також Єдиний реєстр податкових накладних встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) перебуває на податковому обліку у відділенні м. Славутич, Броварської ІНФОРМАЦІЯ_4 та зареєстроване за адресою: АДРЕСА_2 . Основний вид діяльності підприємства монтаж водопровідних мереж, систем опалювання та кондиціювання. Директором, засновником та головним бухгалтером підприємства значиться громадянин ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 . Відповідно до поданої податкової звітності за жовтень 2017 року (таблиця 6. Відомості про нарахування заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) застрахованим особам) на підприємстві працює 27 осіб.

Відповідно до баз даних ІНФОРМАЦІЯ_6 встановлено, що основними підприємствами вигодонабувачами, які сформували податкових кредит за рахунок підприємств з ознаками фіктивності, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), являються: ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_15 », Філія « ІНФОРМАЦІЯ_16 » «Публічного Акціонерного Товариства « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ДП « ІНФОРМАЦІЯ_19 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ДП « ІНФОРМАЦІЯ_20 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ).

Контроль діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) здійснюється невстановленими досудовим розслідуванням особами без участі ОСОБА_5 та ОСОБА_6 .

Вищевикладене може свідчити про використання вказаних СГД з ознаками фіктивності для прикриття незаконної діяльності, обготівкування коштів та надання послуг підприємствам реального сектору економіки із мінімізації податкових зобов`язань та створення умов для ухилення від сплати податків.

Згідно даних отриманих з Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, реєстраційна справа ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), перебуває у ІНФОРМАЦІЯ_21 .

14.02.2018 у кримінальному провадженні призначено судово-почеркознавчу експертизу до проведення якої залучені експерти ІНФОРМАЦІЯ_22 .

Таким чином, у володінні ІНФОРМАЦІЯ_21 , що за адресою: АДРЕСА_3 знаходяться документи, які містять в собі відомості, що мають значення для встановлення обставин що самостійно і в сукупності з іншими відомостями можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні.

Про день і час судового засідання слідчий повідомлявся належним чином, не з`явився. Разом з тим, 22.02.2018 року прокурор групи прокурорів у кримінальному провадженні подав до суду заяву, за змістом якої просить розглядати клопотання про тимчасовий доступ за його відсутності, доводи і вимоги клопотання підтримав у повному обсязі. Вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Судовим розглядом встановлено, що Управлінням з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42017000000002257 від 14.07.2017 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 15 ч. 2, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 205 КК України.

У відповідності до положень ч. 1 ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, в якому мають обґрунтувати можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи обставини вчинення ймовірного злочину, так як вони викладені в клопотанні слідчого, правове обґрунтування клопотання, яке відповідає вимогам ст.ст. 161,162 КПК України, приходжу до висновку, що документи, які вказані в клопотанні можуть мати суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню в кримінальному провадженні, а тому клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного і керуючись ст. 107, 160, 162, 163, 164, 166, 309, 376, 562 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до речей та документів, надати старшому слідчому в особливо важливих справах ОСОБА_3 та іншим членам слідчої групи: старшим слідчим в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України, ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , слідчим в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України: ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , а також слідчому відділення розслідування злочинів у сфері транспорту Голосіївського управління поліції Головного управління Національної поліції в місті Києві ОСОБА_17 , слідчому відділення розслідування злочинів у сфері господарської діяльності слідчого відділу Оболонського управління поліції Головного управління Національної поліції в місті Києві ОСОБА_18 , оперативним працівникам, які будуть діяти за дорученням слідчого, а саме: старшим оперуповноваженим з ОВС ВПФП ОУ ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_19 та ОСОБА_20 , до оригіналів документів реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), яка перебуває у володінні ІНФОРМАЦІЯ_21 , що за адресою: АДРЕСА_3 , з можливістю вилучення оригіналів реєстраційних справ для проведення судово-почеркознавчої експертизи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Визначити строк дії ухвали тривалістю 30 днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 в матеріали судового провадження

Примірник 2 виданий прокурору ОСОБА_21

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.02.2018
Оприлюднено28.02.2023

Судовий реєстр по справі —757/9494/18-к

Ухвала від 22.02.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні