Ухвала
від 26.02.2018 по справі 526/257/18
ГАДЯЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 526/257/18

Провадження № 2/526/271/2018

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(про відкриття провадження)

26 лютого 2018 року м. Гадяч

Суддя Гадяцького районного суду Полтавської області Горошко А.М., ознайомившись з позовною заявою ОСОБА_1 до територіальної громади Рашівської сільської Гадяцького району Полтавської області, третя особа: Гадяцька державна нотаріальна контора Полтавської області про визнання права власності на спадкове майно, -

встановив:

ОСОБА_1, місце проживання: ІНФОРМАЦІЯ_1, звернулась до суду з позовом до територіальної громади Рашівської сільської Гадяцького району Полтавської області, місцезнаходження: с. Рашівка Гадяцького району Полтавської області, третя особа: Гадяцька державна нотаріальна контора Полтавської області, місцезнаходження: вул. Гетьманська, 49, м. Гадяч Полтавської області, про визнання права власності на спадкове майно, згідно якого прохає:

- визнати за нею право власності на спадкове майно, що знаходиться по вул. Верхній Поділ, 4, с. Рашівка Гадяцького району у вигляді домоволодіння, яке складається з житлового будинку - А-1,а, загальною площею - 53.1 кв. м, житловою площею - 24.7 кв. м, вбиральні - Б, погреба - В, літньої кухні - Г,г, сараю - Д,д, гаража - Е, огорожі - №1, колодязя - №2, на 1/6 частину, яке залишилося після смерті ОСОБА_2, який помер 29 жовтня 1991 року, на 1/2 частину, яке залишилося після смерті ОСОБА_3, яка померла 30 липня 2009 року, 1/6 яку вона успадкувала, але не оформила, після смерті ОСОБА_2, та визнати за нею ж право власності на іншу 1/3 частину цього ж домоволодіння, яке належить їй фактично, але на яку відсутня документація, тобто на все домоволодіння;

- визнати за нею право власності на спадкове майно, що складається із земельної ділянки площею 0,38 гектарів, для обслуговування житлового будинку 0,25 га, для ведення підсобного господарства 0,13 га, що розташована на території с. Рашівка Рашівської сільської ради, що належало ОСОБА_3, яка померла 30 липня 2009 року.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що державним нотаріусом у зв'язку з відсутністю відповідних правовстановлюючих документів було їй відмовлено у видачі свідоцтва про право на спадщину на вказані нерухомі об'єкти.

Форма і зміст позовної заяви відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України. Цивільна справа підсудна Гадяцькому районному суду. Підстави для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні .

Враховуючи п. 2 ч. 4 ст. 274 ЦПК України, дана справа повинна розглядатися лише в порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 187, 258-261, 274, 353, 354 ЦПК України, суддя, -

ухвалив:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до територіальної громади Рашівської сільської Гадяцького району Полтавської області, третя особа: Гадяцька державна нотаріальна контора Полтавської області про визнання права власності на спадкове майно.

Справу розглядати в порядку загального позовного провадження.

Підготовче судове засідання призначити на 13 год. 30 хв. 23 березня 2018 року у приміщенні Гадяцького районного суду Полтавської області, що знаходиться за адресою: м. Гадяч, вул. Лесі Українки, 6.

Надіслати учасникам справи, які беруть участь у справі, копію ухвали про відкриття провадження, а відповідачу і третій особі - копію позовної заяви та копії доданих до неї документів. Після одержання копій ухвали про відкриття провадження у справі, позовної заяви та доданих до неї документів відповідач має право подати до суду протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справівідзив у відповідності до вимог ст. 178 ЦПК України, а також всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. При цьому, копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України, у строк для подання відзиву відповідач має право пред'явити зустрічний позов у відповідності до ст. 194 ЦПК України.

У разі подання відповідачем відзиву, позивач має право подати до суду відповідь на відзив у відповідності до вимог ст. 179 ЦПК України протягом п'ятиденного строку з дня його отримання. При цьому, копія відповіді на відзив та доданих до неї документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Встановити відповідачу п'ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам ч.ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити третій особі десятиденний строк з дня отримання позову або відзиву для подання пояснень, які мають відповідати вимогам ч.ч. 3-6 ст. 178 ЦПК України, копія яких одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справина офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за наступною веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud1603/.

Відповідно ст.ст. 353, 354, п.п.п.15.5 пп.15 п. 1 Розділу XIII (Перехідні положення) ЦПК України, ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Полтавської області (до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи - через Гадяцький районний суд Полтавської області) лише з підстав відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудностішляхом подачі апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня складання даної ухвали. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя А. М. Горошко

СудГадяцький районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення26.02.2018
Оприлюднено02.03.2018
Номер документу72459179
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —526/257/18

Рішення від 23.03.2018

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Горошко А. М.

Ухвала від 26.02.2018

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Горошко А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні