Ухвала
від 22.01.2018 по справі 810/3610/17
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

про розгляд справи за новими процесуальними правилами

22 січня 2018 року м. Київ справа №810/3610/17

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Кушнової А.О., за участю секретаря судового засідання Сакевич Ж.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали адміністративної справи за позовом ОСОБА_1 до Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції України у Київській області про визнання незаконними дій та скасування приписів,

за участю сторін:

- від позивача - ОСОБА_2, довіреність від 20.10.2017 НМІ 675364,

- від відповідача - Сапсай М.Ю., довіреність від 09.01.2018 №40-704-10/238,

- свідок : ОСОБА_4,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернувся ОСОБА_1 з позовом до Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції України у Київській області, у якому позивач з урахуванням збільшених позовних вимог, просить суд:

- визнати незаконними дії відповідача щодо проведення позапланової перевірки;

- скасувати приписи №С-2509/2 від 25.09.2017, №С-2509/3 від 25.09.2017, складені відносно ОСОБА_1 у зв'язку з їх незаконністю.

Ухвалами Київського окружного адміністративного суду від 27.11.2017 відкрито провадження в адміністративній справі №810/3610/17, витребувано докази по справі від сторін, закінчено підготовче провадження у справі та призначено справу до судового розгляду.

У судове засідання, призначене на 22.01.2018, з'явились представники сторін.

15.12.2017 набрав чинності Закон України від 03.10.2017 №2147-VIII "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів", яким Кодекс адміністративного судочинства України викладено в новій редакції.

Відповідно до підпункту 10 пункту 1 Розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Частиною 3 статті 3 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що провадження в адміністративних справах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

Згідно з частиною 1 статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до частини 9 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначається, зокрема, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Отже визначення форми адміністративного судочинства, за правилами якого буде розглядатися справа, є обов'язковою умовою нового процесуального законодавства.

Відповідно до положень статей 12 Кодексу адміністративного судочинства України справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

З огляду на вищенаведені норми, суд дійшов висновку щодо необхідності здійснення подальшого розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Згідно із ч.1 ст.173 Кодексу адміністративного судочинства України підготовку справи до судового розгляду здійснює суддя адміністративного суду, який відкрив провадження в адміністративній справі.

Частиною 3 ст.173 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

Відповідно до ч.1 ст.179 Кодексу адміністративного судочинства України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Отже, з урахуванням вищенаведених норм КАС України, суд вважає за необхідне провести підготовче провадження у справі та судове засідання 22.01.2018 вважати підготовчим судовим засіданням.

Ухвалою суду від 12.12.2017 було витребувано від відповідача докази по справі. Проте, відповідач вимоги ухвали суду не виконав та витребувані документи суду не надав. Крім того, у судовому засіданні 22.01.2018 у суду виникла необхідність витребування від відповідача додаткових доказів по справі. Також ухвалою суду від 12.12.2017 було викликано в якості свідка, зокрема, ОСОБА_5. Копія ухвали суду була отримана представником відповідача, що підтверджується розпискою від 20.12.2017. Проте, свідок ОСОБА_5 у судове засідання 22.01.2018 не з'явився. Присутній у судовому засіданні 22.01.2018 представник відповідача обґрунтовуючи причини неможливості прибуття у судове засідання в якості свідка ОСОБА_5, зазначив, що 22.01.2018 головний інспектор будівельного нагляду Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції України у Київській області ОСОБА_5 здійснює позапланову перевірку на об'єкті будівництва.

Відповідно до ч.1 ст.65 Кодексу адміністративного судочинства України як свідок в адміністративній справі судом може бути викликана будь-яка особа, якій відомі обставини, що належить з'ясувати у справі.

Свідок викликається в судове засідання з ініціативи суду або учасників справи. Учасник справи, заявляючи клопотання про виклик свідка, повинен зазначити його ім'я, місце проживання (перебування), роботи чи служби та обставини, щодо яких він може дати показання (ч.2 ст.65 Кодексу адміністративного судочинства України). Згідно з ч.3 ст.65 Кодексу адміністративного судочинства України свідок зобов'язаний з'явитися до суду за його викликом і дати правдиві показання про відомі йому обставини. За відсутності заперечень учасників справи свідок може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Суд може дозволити свідку брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції незалежно від заперечень учасників справи, якщо свідок не може з'явитися до суду через хворобу, похилий вік, інвалідність або з інших поважних причин.

Отже, з урахуванням вищенаведеного, суд вважає за необхідне повторно викликати в якості свідка ОСОБА_5.

Згідно із п.3 ч.2 ст. 181 Кодексу адміністративного судочинства України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 180 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

З огляду на необхідність витребування доказів по справі від відповідача та виклику у судове засідання свідка, суд вважає за доцільне відкласти розгляд справи на іншу дату.

Згідно з частиною 2 статті 241 Кодексу адміністративного судочинства України процедурні питання, пов'язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Керуючись статтями 12, 65, 80, 171, 173, 179, 181, 241, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Подальший розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження, визначеними Кодексом адміністративного судочинства України в редакції Закону України від 03.10.2017 №2147-VIII "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів".

2. Вважати судове засідання 22.01.2018 підготовчим засіданням.

3. Повторно витребувати докази по справі від відповідача:

- додаткові заперечення щодо заяви про збільшення позовних вимог;

- матеріали перевірки, які підтверджують експлуатацію приміщень ангару за адресою: Київська обл., Володарський р-н., с.Городище-Косівське, вул.Нечипоренка, 1, матеріали фото фіксації, якщо такі є;

- докази, які свідчать про виконання будівельних робіт у 2014-2016 роках на місці розташування нежитлової будівлі телятника з будівництва ангару з закладенням фундаменту.

4.Додатково витребувати докази по справі від відповідача:

- документи, які підтверджують наявність підстав для проведення перевірки об'єкту містобудування Будівництво нежитлової будівлі (ангар) за адресою: АДРЕСА_2, саме за цією адресою;

- копії додатків до скарги Громадської організації Стоп корупції від 13.09.2017 №767;

- докази про те, чи відбувались будівельні роботи за адресою, зазначеною в направленні на перевірку: АДРЕСА_2 на земельній ділянці з кадастровим номером НОМЕР_1;

- копію припису №С-2912/1 від 29.12.2016, який зазначений як підстава проведення перевірки на матеріалах фотофіксації;

- письмові пояснення щодо присвоєння нумерації приписів, що оскаржуються у справі, та чи є припис з номером після дробу 1;

- документи щодо вимірювальної техніки, використаної під час перевірки, докази знаходження її на балансі, повірки та сертифікації;

- докази того, що саме 19.09.2017 ОСОБА_1 було пред'явлено службове посвідчення та направлення на перевірку;

- письмові пояснення про те, на підставі яких документів було встановлено особу ОСОБА_1 під час перевірки та вручено направлення

5. Повторно викликати у судове засідання по справі на 27.02.2018 о 14:00 год. в якості свідка ОСОБА_5 (01133, АДРЕСА_1).

6. Відкласти підготовче засідання на 27.02.2018 о 14 год. 00 хв.

7. Копію ухвали надіслати (видати) учасникам справи.

Ухвала про набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Кушнова А.О.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.01.2018
Оприлюднено01.03.2018
Номер документу72464417
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —810/3610/17

Ухвала від 16.09.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Губська Людмила Вікторівна

Ухвала від 29.07.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Губська Людмила Вікторівна

Ухвала від 29.07.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Губська Людмила Вікторівна

Рішення від 25.04.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Рішення від 25.04.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 25.01.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 14.08.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 27.02.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 22.01.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 22.01.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні