Ухвала
від 26.02.2018 по справі 202/534/18
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/534/18

УХВАЛА

26 лютого 2018 року Індустріальний районний суд

м. Дніпропетровська

у складі суду: головуючої судді ОСОБА_1

секретаря ОСОБА_2

за участі: прокурора ОСОБА_3

захисника адвоката ОСОБА_4

розглянувши в залі суду в м. Дніпропетровську, у підготовчому судовому засіданні клопотання про звільнення особи від кримінальної відповідальності у кримінальному провадженні №32017040650000017 від 06.04.2017 року відносно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який народився у м. Дніпро, українця, громадянина України, не працюючого, раніше не судимого, який зареєстрований та мешкає у АДРЕСА_1 , у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч.1 ст. 205 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

В провадження суду надійшло клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності відносно ОСОБА_5 у кримінальному провадженні у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч.1 ст. 205 КК України, а саме у фіктивному підприємництві, тобто придбанні (перереєстрації) суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, згідно якого у ОСОБА_5 в травні 2014 року, який перебував в м. Дніпро, в денний час, більш точне місце, дату та час встановити не було можливим, з корисливих мотивів виник єдиний умисел на придбання та оформлення фіктивних підприємств на необізнаних осіб, з метою прикриття незаконної діяльності, яка полягала у використанні статутних та реєстраційних даних фіктивних підприємств для документального оформлення та відображення у бухгалтерському та податковому обліках неіснуючих фінансово-господарських операцій.

Далі ОСОБА_5 , реалізовуючи свій єдиний злочинний умисел, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, діючи умисно, з корисливих мотивів, у травні 2014 року у не встановленому місці, за не встановлених обставин, запропонував раніше знайомому ОСОБА_6 , за грошову винагороду знайти осіб, які мали намір займатися підприємницькою діяльністю, не повідомляючи останньому про дійсний характер своїх дій.

ОСОБА_6 , не будучи обізнаним про злочинний умисел ОСОБА_5 направлений на придбання (перереєстрацію) суб`єктів підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності, надав свою згоду, яка полягала в знаходженні осіб, які мали намір займатися підприємницькою діяльністю.

Далі ОСОБА_6 , діючи на виконання попередньої домовленості досягнутої зі ОСОБА_5 , не будучи обізнаним про протиправність дій останнього, та його дійсні наміри, в період з травня 2014 року по листопад 2014 року, знайшов серед громадян України осіб, які мали дійсні наміри займатися підприємницькою діяльністю, з метою отримання прибутку, яких познайомив зі ОСОБА_5 .

ОСОБА_5 продовжуючи реалізовувати свій єдиний злочинний умисел направлений на фіктивне підприємництво, тобто придбання (перереєстрація) суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб), з метою прикриття незаконної діяльності, діючи умисно з корисливих мотивів, в період з травня 2014 року по листопад 2014 року, у не встановлених місцях зустрічався з особами, які погодились на пропозицію займатися підприємницькою діяльністю та в ході розмов з останніми запропонував придбати суб`єкти підприємницької діяльності, з метою отримання прибутку від здійснюваної в майбутньому підприємницької діяльності.

При цьому, ОСОБА_5 не повідомляв вищевказаних осіб про дійсні свої наміри, а саме про те, що суб`єкти підприємницької діяльності (юридичні особи) будуть придбані (перереєстровані) з метою прикриття незаконної діяльності, яка буде полягати в документальному оформленні та відображенні у бухгалтерських та податкових обліках неіснуючих фінансово-господарських операцій, в наданні послуг з придбання та подальшої реалізації товарно-матеріальних цінностей підприємствам реального сектору економіки, що буде дозволяти останнім зменшувати податкові зобов`язання перед бюджетом та ухилятись від сплати податків.

Так, ОСОБА_5 продовжуючи реалізовувати свій єдиний злочинний умисел, діючи умисно з корисливих мотивів, знаходячись у м. Дніпро у період з травня по 14 листопада 2014 року, точної дати та місця не встановлено, із залученням ОСОБА_6 , та інших осіб, які не були обізнані про його наміри, придбав (перереєстрував) шість суб`єктів підприємницької діяльності, з метою прикриття незаконної діяльності, а саме:ТОВ «Автобуд-2008» (код 36160752),ТОВ «Торговий Дім Сорс-ДСК» (код 38199996), ТОВ «Лаваре»(код ЄДРПОУ 37987146), ТОВ «Київцентрпостач» (код 39491878), ТОВ «Трейд-Капітал Інвест» (код 39491972), ТОВ «Глобалстрой» (код 34682265).

Вказані обставини кримінального правопорушення ОСОБА_5 скоїв за наступних обставин:

ОСОБА_5 , продовжуючи реалізовувати свій єдиний злочинний умисел, діючи умисно з корисливих мотивів, знаходячись у м. Дніпро (до перейменування м. Дніпропетровськ), розуміючи протиправність своїх дій, зустрівся з ОСОБА_7 , який раніше надавав свою згоду на придбання суб`єкта підприємницької діяльності не будучи обізнаним про протиправний характер дій ОСОБА_5 .

В ході зустрічі ОСОБА_7 надав ОСОБА_5 , копії сторінок свого паспорту та копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру, що в свою чергу надало можливість останньому, за не встановлених обставин, виготовити проекти документів, необхідних для придбання (перереєстрації) підприємства.

Далі ОСОБА_5 з метою реалізації єдиного злочинного умислу, направленого на придбання (перереєстрацію) суб`єкта підприємницької діяльності (юридичної особи), діючи умисно, на початку червня 2014 року в не встановленому місці, за не встановлених обставин, виготовив необхідні документи для перереєстрації підприємства, зокрема: статут ТОВ «Торговий Дім Сорс-ДСК» (нова редакція) 2014 рік, договір купівлі-продажу ТОВ «Торговий Дім Сорс-ДСК» згідно з яким ОСОБА_7 придбав товариство з обмеженою відповідальністю «Торговий Дім Сорс-ДСК».

Так ОСОБА_7 разом із ОСОБА_5 , в денний час прибули до приватного нотаріуса Дніпропетровського міського нотаріального округу, який розташований за адресою: м. Дніпро, вул. Гоголя, буд.6, для затвердження статуту ТОВ «Торговий Дім Сорс-ДСК». Приватний нотаріус, не будучи обізнаний про злочинні наміри ОСОБА_5 , виконуючи свої передбачені чинним законодавством обов`язки, роз`яснив ОСОБА_7 зміст нотаріальної дії, згідно з якою останній, після підписання статут ТОВ «Торговий Дім Сорс-ДСК», становиться єдиним учасником (власником) товариства, а підписаний ним офіційний документ - підставою для реєстрації товариства в органах виконавчої влади в якості юридичної особи та для його внесення до єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, а також пов`язані з цим правові наслідки.

В подальшому на початку червня 2014 року, більш точної дати не встановлено, державний реєстратор юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Дніпропетровського міського управління юстиції Дніпропетровської області, який знаходиться за адресою: м. Дніпро, проспект Слобожанський, буд.42, отримавши у встановленому законом порядку документи для проведення змін державної реєстрації юридичної особи, вважаючи отримані документи достовірними та такими, що виражають волевиявлення ОСОБА_7 , вчинив реєстраційні дії, внаслідок яких було проведено зміни юридичної особи - ТОВ «Торговий Дім Сорс-ДСК», засновником та керівником якого став ОСОБА_7 .

Після державної реєстрації, ОСОБА_5 виготовлено у не встановленої особи печатку ТОВ «Торговий Дім Сорс-ДСК», та у встановлені законом строки ТОВ «Торговий Дім Сорс-ДСК» було поставлено на облік в органах статистики та податковий облік в ДПІ у Шевченківському районі м. Дніпра ГУ ДФС у Дніпропетровській області.

ОСОБА_5 , продовжуючи реалізовувати свій єдиний злочинний умисел, діючи умисно з корисливих мотивів, знаходячись у м. Дніпро, розуміючи протиправність своїх дій,зустрівся із

ОСОБА_8 , який раніше надавав свою згоду на придбання суб`єкта підприємницької діяльності не будучи обізнаним про протиправний характер дій ОСОБА_5 .

В ході зустрічі ОСОБА_8 надав ОСОБА_5 , копії сторінок свого паспорту та копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру, що в свою чергу надало можливість останньому, за не встановлених обставин, виготовити проекти документів, необхідних для придбання (перереєстрації) підприємства.

Далі ОСОБА_5 , з метою реалізації єдиного злочинного умислу, направленого на придбання (перереєстрацію) суб`єкта підприємницької діяльності (юридичної особи), діючи умисно, на початку червня 2014 року в не встановленому місці, за не встановлених обставин, виготовив необхідні документи для перереєстрації підприємства, зокрема: реєстраційні, статутні документи (реєстраційна картка на проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи форми №3, довіреність від 07.11.2013, протокол №2 загальних зборів учасників ТОВ «Автобуд 2008» від 06.11.2013, наказ №07/11/13 від 07.11.2013 про прийом на роботу, статут ТОВ «Автобуд 2008» (нова редакція) від 06.11.2013).

Так ОСОБА_8 , разом із ОСОБА_5 , в денний час прибули до приватного нотаріуса Дніпропетровського міського нотаріального округу, який розташований за адресою: м. Дніпро, вул. Гоголя, буд.6, для затвердження статуту ТОВ «Автобуд 2008». Приватний нотаріус, не будучи обізнаний про злочинні наміри ОСОБА_8 , виконуючи свої передбачені чинним законодавством обов`язки, роз`яснив ОСОБА_8 зміст нотаріальної дії, згідно з якою останній, після підписання статуту ОСОБА_8 , становиться єдиним учасником (власником) товариства, а підписаний ним офіційний документ - підставою для реєстрації товариства в органах виконавчої влади в якості юридичної особи та для його внесення до єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, а також пов`язані з цим правові наслідки.

В подальшому на початку червня 2014 року, більш точної дати не встановлено, державний реєстратор юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Дніпропетровського міського управління юстиції Дніпропетровської області, який знаходиться за адресою: м. Дніпро, проспект Слобожанський, буд.42, отримавши у встановленому законом порядку документи для проведення змін державної реєстрації юридичної особи, вважаючи отримані документи достовірними та такими, що виражають волевиявлення ОСОБА_8 , вчинив реєстраційні дії, внаслідок яких було проведено зміни юридичної особи - ТОВ «Автобуд 2008», засновником та керівником якого став ОСОБА_8 .

Після державної реєстрації ОСОБА_5 , виготовлено у не встановленої особи печатку ТОВ «Торговий Дім Сорс-ДСК», та у встановлені законом строки ТОВ «Автобуд 2008» було поставлено на облік в органах статистики та податковий облік в ДПІ у АНД районі м. Дніпра ГУ ДФС у Дніпропетровській області.

ОСОБА_5 , продовжуючи реалізовувати свій єдиний злочинний умисел, діючи умисно з корисливих мотивів, знаходячись у м. Дніпро, розуміючи протиправність своїх дій, зустрівся із

ОСОБА_9 , який раніше надавав свою згоду на придбання суб`єкта підприємницької діяльності не будучи обізнаним про протиправний характер дій ОСОБА_5 .

В ході зустрічі ОСОБА_9 надав ОСОБА_5 , копії сторінок свого паспорту та копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру, що в свою чергу надало можливість останньому, за не встановлених слідством обставин, виготовити проекти документів, необхідних для придбання (перереєстрації) підприємства.

Далі ОСОБА_5 з метою реалізації єдиного злочинного умислу, направленого на придбання (перереєстрацію) суб`єкта підприємницької діяльності (юридичної особи), діючи умисно, на середині липня 2014 року в не встановленому місці, за не встановлених обставин, виготовив необхідні документи для перереєстрації підприємства, зокрема: протокол №3 загальних зборів учасників ТОВ «Глобалстрой» (код 34682265) від 23.07.2014р.; статут ТОВ «Глобалстрой» (код 34682265) (нова редакція) 2014 року, довіреність від 24.07.2014р..

Так ОСОБА_9 разом із ОСОБА_5 , в денний час прибули до приватного нотаріуса Дніпропетровського міського нотаріального округу, який розташований за адресою: м. Дніпро, вул. Гоголя, буд.6, для затвердження статуту ТОВ «Глобалстрой». Приватний нотаріус, не будучи обізнаний про злочинні наміри ОСОБА_5 , виконуючи свої передбачені чинним законодавством обов`язки, роз`яснив ОСОБА_9 зміст нотаріальної дії, згідно з якою останній, після підписання статуту ТОВ «Глобалстрой», становиться єдиним учасником (власником) товариства, а підписаний ним офіційний документ - підставою для реєстрації товариства в органах виконавчої влади в якості юридичної особи та для його внесення до єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, а також пов`язані з цим правові наслідки.

В подальшому на початку червня 2014 року, більш точної дати не встановлено, державний реєстратор юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Дніпропетровського міського управління юстиції Дніпропетровської області, який знаходиться за адресою: м. Дніпро, проспект Слобожанський, буд.42, отримавши у встановленому законом порядку документи для проведення змін державної реєстрації юридичної особи, вважаючи отримані документи достовірними та такими, що виражають волевиявлення ОСОБА_9 , вчинив реєстраційні дії, внаслідок яких було проведено зміни юридичної особи - ТОВ «Глобалстрой», засновником та керівником якого став ОСОБА_9 .

Після державної реєстрації ОСОБА_5 , виготовлено у не встановленої особи печатку ТОВ «Глобалстрой», та у встановлені законом строки ТОВ «Глобалстрой» було поставлено на облік в органах статистики та податковий облік в ДПІ у Соборному районі м. Дніпра ГУ ДФС у Дніпропетровській області.

ОСОБА_5 , продовжуючи реалізовувати свій єдиний злочинний умисел, діючи умисно з корисливих мотивів, знаходячись у м. Дніпро, розуміючи протиправність своїх дій, зустрівся із

ОСОБА_10 , яка раніше надавала свою згоду на придбання суб`єкта підприємницької діяльності не будучи обізнаною про протиправний характер дій ОСОБА_5 .

В ході зустрічі ОСОБА_10 надала ОСОБА_5 , копії сторінок свого паспорту та копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру, що в свою чергу надало можливість останньому, за не встановлених слідством обставин, виготовити проекти документів, необхідних для придбання (перереєстрації) підприємства.

Далі ОСОБА_5 з метою реалізації єдиного злочинного умислу, направленого на придбання (перереєстрацію) суб`єкта підприємницької діяльності (юридичної особи), діючи умисно, на початку липня 2014 року в невстановленому місці, за невстановлених обставин, виготовив необхідні документи для перереєстрації підприємства, зокрема: протокол №1/07 загальних зборів учасників

ТОВ «Лаваре» (код 37987146) м. Дніпропетровськ від 08.07.2014р.; наказ від 09.07.2014 року про прийом на роботу ОСОБА_10 на посаду директора ТОВ «Лаваре»; статут ТОВ «Лаваре» (нова редакція) від 20.07.2014р..

Так ОСОБА_10 , разом із ОСОБА_5 , в денний час прибули до приватного нотаріуса Дніпропетровського міського нотаріального округу, який розташований за адресою: м. Дніпро, вул. Січеславська Набережна, буд.29/а, для затвердження статуту ТОВ «Лаваре» (нова редакція). Приватний нотаріус, не будучи обізнаний про злочинні наміри ОСОБА_5 , виконуючи свої передбачені чинним законодавством обов`язки, роз`яснив ОСОБА_10 зміст нотаріальної дії, згідно з якою остання, після підписання статуту ТОВ «Лаваре» (нова редакція), становиться єдиним учасником (власником) товариства, а підписаний нею офіційний документ - підставою для реєстрації товариства в органах виконавчої влади в якості юридичної особи та для його внесення до єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, а також пов`язані з цим правові наслідки.

В подальшому на початку липня 2014 року, більш точної дати не встановлено, державний реєстратор юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Дніпропетровського міського управління юстиції Дніпропетровської області, який знаходиться за адресою: м. Дніпро, проспект Слобожанський, буд.42, отримавши у встановленому законом порядку документи для проведення змін державної реєстрації юридичної особи, вважаючи отримані документи достовірними та такими, що виражають волевиявлення ОСОБА_10 , вчинив реєстраційні дії, внаслідок яких було проведено зміни юридичної особи - ТОВ «Лаваре», засновником та керівником якого стала ОСОБА_10 .

Після державної реєстрації ОСОБА_5 , виготовлено у не встановленої особи печатку ТОВ «Лаваре», та у встановлені законом строки ТОВ «Лаваре» було поставлено на облік в органах статистики та податковий облік в ДПІ у Соборному районі м. Дніпра ГУ ДФС у Дніпропетровській області.

ОСОБА_5 , продовжуючи реалізовувати свій єдиний злочинний умисел, діючи умисно з корисливих мотивів, знаходячись у м. Дніпро розуміючи протиправність своїх дій, зустрівся із

ОСОБА_11 , який раніше надавав свою згоду на придбання суб`єкта підприємницької діяльності не будучи обізнаним про протиправний характер дій ОСОБА_5 .

В ході зустрічі ОСОБА_11 надав ОСОБА_5 , копії сторінок свого паспорту та копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру, що в свою чергу надало можливість останньому, за не встановлених слідством обставин, виготовити проекти документів, необхідних для придбання (перереєстрації) підприємства.

Далі ОСОБА_5 з метою реалізації єдиного злочинного умислу, направленого на придбання (перереєстрацію) суб`єкта підприємницької діяльності (юридичної особи), діючи умисно, на початку листопада 2014 року в не встановленому місці, за не встановлених обставин, виготовив необхідні документи для перереєстрації підприємства, зокрема: статут ТОВ «Трейд-Капітал Інвест» (код 39491972) м. Київ (нова редакція) 2014 року, наказ про призначення на посаду директора ТОВ «Трейд-Капітал Інвест».

В подальшому 14 листопада 2014 року, державний реєстратор реєстраційної служби Києво-Святошинського районного управління юстиції Київської області, який знаходиться за адресою: Київська область, Петропавлівська Борщагівка, вул. Ярослава Мудрого, 1-А, отримавши у встановленому законом порядку документи для проведення змін державної реєстрації юридичної особи, вважаючи отримані документи достовірними та такими, що виражають волевиявлення ОСОБА_11 , вчинив реєстраційні дії, внаслідок яких було проведено зміни юридичної особи - ТОВ «Трейд-Капітал Інвест», засновником та керівником якого став ОСОБА_11 .

Після державної реєстрації ОСОБА_5 , виготовлено у не встановленої особи печатку ТОВ «Трейд-Капітал Інвест», та у встановлені законом строки ТОВ «Трейд-Капітал Інвест» було поставлено на облік в органах статистики та податковий облік в ДПІ у Києво-Святошинському районі ГУ ДФС у Київській області.

ОСОБА_5 , продовжуючи реалізовувати свій єдиний злочинний умисел, діючи умисно з корисливих мотивів, знаходячись у м. Дніпро, розуміючи протиправність своїх дій, зустрівся із

ОСОБА_12 , який раніше надавав свою згоду на придбання суб`єкта підприємницької діяльності не будучи обізнаним про протиправний характер дій ОСОБА_5 .

В ході зустрічі ОСОБА_12 надав ОСОБА_5 , копії сторінок свого паспорту та копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру, що в свою чергу надало можливість останньому, за не встановлених слідством обставин, виготовити проекти документів, необхідних для придбання (перереєстрації) підприємства.

Далі ОСОБА_5 з метою реалізації єдиного злочинного умислу, направленого на придбання (перереєстрацію) суб`єкта підприємницької діяльності (юридичної особи), діючи умисно, на початку листопада 2014 року в не встановленому місці, за не встановлених обставин, виготовив необхідні документи для перереєстрації підприємства, зокрема статут ТОВ «Київцентрпостач» (код 39491878) м. Київ (нова редакція) 2014 року, наказ про призначення на посаду директора

ТОВ «Київцентрпостач».

В подальшому 14 листопада 2014 року, державний реєстратор реєстраційної служби Києво-Святошинського районного управління юстиції Київської області, який знаходиться за адресою: Київська область, Петропавлівська Борщагівка, вул. Ярослава Мудрого, 1-А, отримавши у встановленому законом порядку документи для проведення змін державної реєстрації юридичної особи, вважаючи отримані документи достовірними та такими, що виражають волевиявлення ОСОБА_12 , вчинив реєстраційні дії, внаслідок яких було проведено зміни юридичної особи - ТОВ «Київцентрпостач», засновником та керівником якого став ОСОБА_12 .

Після державної реєстрації ОСОБА_5 , виготовлено у невстановленої особи печатку ТОВ «Київцентрпостач», та у встановлені законом строки ТОВ «Київцентрпостач» було поставлено на облік в органах статистики та податковий облік в ДПІ у Києво-Святошинському районі ГУ ДФС у Київській області.

Таким чином, ОСОБА_5 , діючи умисно, маючи єдиний умисел, з корисливих мотивів та з метою прикриття незаконної діяльності, в порушення вимог:

1)ст. 19 Господарського кодексу України, якою передбачено: «Усі суб`єкти господарювання зобов`язані здійснювати первинний (оперативний) та бухгалтерський облік результатів своєї роботи, складати статистичну інформацію, а також надавати відповідно до вимог закону фінансову звітність та статистичну інформацію щодо своєї господарської діяльності, інші дані, визначені законом»;

2)Ст. 42 Господарського кодексу України, якою передбачено: «Підприємництво - це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб`єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.»

3)ст. 56 Господарського кодексу України, якою передбачено: «Суб`єкт господарювання може бути утворений за рішенням власника (власників) майна або уповноваженого ним (ними) органу, а у випадках передбачених законодавством, також за рішенням інших органів, організацій і громадян шляхом заснування нового, реорганізації (злиття, приєднання, виділення, поділу, перетворення) діючого (діючих) суб`єкта господарювання з додержанням вимог законодавства»;

4)ст. 58 Господарського кодексу України, якою передбачено: «Суб`єкт господарювання підлягає державній реєстрації як юридична особа чи фізична особа-підприємець у порядку, визначеному законом»;

5)ст. 65 Господарського кодексу України, якою визначено: «Управління підприємством здійснюється відповідно до його установчих документів на основі поєднання прав власника щодо господарського використання свого майна і участі в управлінні трудового колективу. Власник здійснює свої права щодо управління підприємством безпосередньо або через уповноважені ним органи відповідно до статуту підприємства чи інших установчих документів. Для керівництва господарською діяльністю підприємства власник (власники) або уповноважений ним орган призначає (обирає) керівника підприємства. Керівник підприємства без доручення діє від імені підприємства, представляє його інтереси в органах державної влади і органах місцевого самоврядування, інших організаціях, у відносинах з юридичними особами та громадянами, формує адміністрацію підприємства і вирішує питання діяльності підприємства в межах та порядку, визначених установчими документами»;

6)ст. 89 Господарського кодексу України встановлено, що управління діяльністю господарського товариства здійснюють його органи та посадові особи, склад і порядок обрання (призначення) яких визначається залежно від виду товариства;

7)ст. 8 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», якою передбачено: «Власник, або уповноважена ним службова особа підприємства повинні організовувати бухгалтерський облік на підприємстві та забезпечити фіксування здійснення всіх господарських операцій у первинних документах»;

8)Стаття 16 «Обов`язки платника податків» Податкового кодексу України:

?пункт 16.1. Платник податків зобов`язаний:

?підпункт 16.1.1. стати на облік у контролюючих органах в порядку, встановленому законодавством України;

?підпункт 16.1.2. вести в установленому порядку облік доходів і витрат, складати звітність, що стосується обчислення і сплати податків та зборів;

?підпункт 16.1.3. подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов`язані з обчисленням і сплатою податків та зборів;

?підпункт 16.1.4. сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встановлених цим Кодексом та законами з питань митної справи, сприяв придбанню (перереєстрації) суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) ТОВ «Автобуд-2008» (код 36160752), ТОВ «Торговий Дім Сорс-ДСК» (код 38199996), ТОВ «Лаваре» (код ЄДРПОУ 37987146), ТОВ «Київцентрпостач» (код 39491878), ТОВ «Трейд-Капітал Інвест» (код 39491972), ТОВ «Глобалстрой» (код 34682265), з метою прикриття незаконної діяльності.

Далі ОСОБА_5 з метою подальшої реалізації свого злочинного умислу направленого на здійснення незаконної діяльності, яка полягала у використанні статутних та реєстраційних даних вище перелічених придбаних суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) для документального оформлення та відображення у бухгалтерських та податкових обліках неіснуючих

фінансово-господарських операцій, послуг з придбання та подальшої реалізації

товарно-матеріальних цінностей підприємствам «реального» сектору економіки, знаходячись в офісному приміщенні №218/1 за адресою: м. Дніпро (Дніпропетровськ), по вул. Будівельників, буд.25, зберігав печатки та інші реквізити придбаних (перереєстрованих) підприємств до 19.12.2014.

19.12.2014 року в ході проведення обшуку за адресою за адресою: м. Дніпро, вул. Будівельників, буд.25, в офісному приміщенні №218/1 працівниками податкової міліції та співробітниками прокуратори області було виявлено та вилучено печатки та інші реквізити: ТОВ «Автобуд-2008» (код 36160752), ТОВ «Торговий Дім Сорс-ДСК» (код 38199996), ТОВ «Лаваре» (код ЄДРПОУ37987146), ТОВ «Київцентрпостач» (код 39491878), ТОВ «Трейд-Капітал Інвест» (код 39491972), ТОВ «Глобалстрой» (код 34682265).

Ухвалою суду від 05 лютого 2018 року було призначено підготовче судове засідання.

У підготовчому судовому засіданні прокурор просила суд задовольнити клопотання і звільнити ОСОБА_5 від кримінальної відповідальності у зв*язку з закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності та за цією підставою закрити кримінальне провадження, про що не заперечував обвинувачений ОСОБА_5 і його захисник.

Суд, вислухавши думку учасників судового розгляду, вивчивши матеріали клопотання, вважає на необхідне, клопотання прокурора про звільнення особи від кримінальної відповідальності задовольнити за наступними обставинами.

Згідно фактичних обставин, викладених у повідомленні про підозру від 31 січня 2018 року, кримінальне правопорушення (злочин), передбачене ст. 205 ч.1 КК України, у вчиненні якого ОСОБА_5 повідомлено про підозру скоєне у період часу з травня 2014 року до листопада 2014 року, понад трьох років і згідно зі ст. 12 КК України, вказане кримінальне правопорушення (злочин) відноситься до категорії невеликої тяжкості.

Також, згідно з п.2 ч.1 ст. 49 КК України, особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з дня вчинення нею злочину і до дня набрання вироком законної сили минуло три роки у разі вчинення злочину невеликої тяжкості.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 12, 49 ч.1 п.2 КК України, ст.ст. 284 ч.2 п.1, 285, 286, 314 ч.3 п.2 КПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання прокурора про звільнення від кримінальної відповідальності ОСОБА_5 у зв*язку з закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності, - задовольнити.

ОСОБА_5 звільнити від кримінальної відповідальності, закрив кримінальне провадження№32017040650000017 від 06.04.2017 року, у скоєнні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч.1 ст. 205 КК України, в зв*язку з закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності.

Ухвала суду може бути оскаржена до Апеляційного суду Дніпропетровської області на загальних підставах.

Головуюча ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.02.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу72467559
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —202/534/18

Ухвала від 26.02.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ігнатенко В. В.

Ухвала від 05.02.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ігнатенко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні