Ухвала
від 28.02.2018 по справі 182/1316/18
НІКОПОЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 182/1316/18

Провадження № 1-кс/0182/472/2018

У Х В А Л А

Іменем України

28.02.2018 року м. Нікополь

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі

слідчого судді ОСОБА_1

за участю

секретаря судового засідання ОСОБА_2

слідчого ОСОБА_3

розглянувши клопотання слідчого Нікопольського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 по кримінальному провадженню № 12018040340000430 про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Нікопольського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 звернулась до суду з клопотанням, погодженим з прокурором Нікопольської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про проведення обшуку на території земельної ділянки та в нежитлових приміщеннях, де розташоване товариство з обмеженою відповідальністю «Днепрвторчормет» з метою відшукання металобрухту, ваг, журналів та зошитів с записами, які мають суттєве значення по даному кримінальному провадженні в якості речового доказу.

В обґрунтуванні клопотання слідчим зазначено, що 14.02.2018 року до чергової частини Нікопольського ВП ГУНП в Дніпропетровській області надійшло повідомлення про те, що за адресою АДРЕСА_1 здійснюється незаконний прийом металобрухту.

Під час проведення заходів співробітниками Нікопольського ВП було встановлено, що чоловік на ім`я ОСОБА_5 проводив демонтаж надгробних хрестів та огорож могил за замовленням. Якщо особи в подальшому відмовлялись від металевих виробів, які були демонтовані з могил він збирав та здавав на металоприйомний пункт, який розташований по АДРЕСА_1 . Він не одноразово з кладовища, яке розташоване по АДРЕСА_2 та належить ПАТ «НЗФ». Неподалік від даного кладовища розташований пункт прийому металобрухту по АДРЕСА_1 . На даний металоприйомний пункт він неодноразово привозив непотрібні металеві вироби з кладовища.

В ході досудового розслідування було допитано чоловіка на ім`я ОСОБА_6 , який показав, що офіційно ніде не працевлаштований, але має підробіток, працює на підприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яке розташоване по АДРЕСА_1 , прийомщиком металевого брухту, чорних металів. Також він показав, що дійсно приймав металеві вироби у гр. ОСОБА_5 , металеві вироби представляли собою металеві огорожі та хрести з табличками. Які останній привозив на своєму автомобілі «Мерседес» марки 508, темно-зеленого кольору.

Також в ході досудового розслідування було допитано чоловіка на ім`я ОСОБА_7 , який показав, що офіційно ніде не працевлаштований, але має підробіток, працює на підприємстві «Втормед», яке розташоване по АДРЕСА_1 , прийомщиком металевого брухту, чорних металів. Він показав, що до них на пункт прийому металобрухту приїздив чоловік, а саме гр. ОСОБА_5 , та здавав металеві вироби, які представляли собою металеві огорожі та хрести з табличками. Які останній привозив на своєму автомобілі «Мерседес» марки 508, темно-зеленого кольору.

21.10.2017 о 16.00 годині ОСОБА_6 надав для огляду та вилучення металеві вироби, які приймав у гр. ОСОБА_5 , а саме металеві огорожки та хрести з табличками.

Було надано запит до ДП «Дніпропетровський регіональний центр операцій з металобрухтом»,а який було надано відповідь про те, що наявність дозвільної документації на проведення діяльності з металобрухтом за адресою, АДРЕСА_1 , жодна юридична особа за цими адресами до облдержадміністрації не зверталась і не отримувала акт обстеження.

На території АДРЕСА_1 розташоване товариство з обмеженою відповідальністю «Днепрвторчормет», реєстраційний номер 04050420102, місцезнаходження: 49089 м. Дніпропетровськ, вул. Макарова, 20А. Ідентифікаційний код 37807891, керівник ОСОБА_8 , місцезнаходження за КОАТУУ 1210137800 49089 м. Дніпропетровськ, Красногвардійський район, вул. Макарова, 20А. Код ЄДРПОУ 37807891.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримала в повному обсязі.

Вивчивши наявні матеріали, суд приходить до висновку про можливість задоволення клопотання слідчого з наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно протоколі допиту свідка ОСОБА_6 , за адресою м.Нікополь, пр..Електрометалургів 224, він працює начальником дільниці і займається прийомом металобрухту.

Як вбачається з витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме , право власності на нежитлові будівлі за адресою м.Нікополь, пр..Єлекстрометаллургів 224 зареєстровано за ТОВ «ДНЕПРВТОРЧЕРМЕТ».

Згідно листа ДП «Дніпропетровський регіональний центр операцій з металобрухтом», про наявність дозвільної документації на проведення діяльності з металобрухтом за адресою, Дніпропетровська область, м. Нікополь, вул. Електрометалургів, 224, жодна юридична особа за цією адресою до облдержадміністрації не зверталась і не отримувала акт обстеження.

Таким чином, вважаю, що слідчим надано достатньо доказів та обґрунтовано необхідність проведення обшуку за вищевказаною адресою, оскільки є наявні підстави вважати, що відшукувані речі мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами під час судового розгляду.

Керуючись ст.ст. 234, 235, 372 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Задовольнити клопотання слідчого СВ Нікопольського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 та надати дозвіл на проведення обшуку слідчому СВ Нікопольського ВП ГУ НП в Дніпропетровській області слідчому СВ Нікопольського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 на території земельної ділянки та в нежитлових приміщеннях за адресою вул. Електрометалургів, 224 в м. Нікополь Дніпропетровської області, яке належить Товариству з Обмеженою Відповідальністю «Днепрвторчормет» з метою відшукання металобрухту, ваг, журналів та зошитів с записами, які мають суттєве значення по даному кримінальному провадженні в якості речового доказу.

Відповідно до вимог ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення, тоб то до 28.03.2018 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.02.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу72468117
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —182/1316/18

Ухвала від 28.02.2018

Кримінальне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Чуприна А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні