Ухвала
від 08.12.2009 по справі 6-34/2009
БІЛОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 6 -34/2009 р

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇН И

8 грудня 2009 року м . Білопілля

Білопільський районний суд Сумської області у склад і:

головуючого судді С виргуненко Ю. М.

при секретарі Федор ченко Г.В.

з участю представника ВД ВС Долини Т. А .

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в м. Білопілля подання ст аршого державного виконавця відділу державної виконавчо ї служби Білопільського райо нного управління юстиції Д олини Т. А. про тимчасове обм еження боржника ОСОБА_2 у праві виїзду за межі України з вилученням у нього паспорт ного документу до виконання ним своїх зобов' язань по сп раві №2-н-207/2008 від 30 жовтня 2008 року , -

В С Т А Н О В И В:

5 листопада 2009 ро ку до суду надійшло подання с таршого державного виконавц я відділу державної виконав чої служби Білопільського ра йонного управління юстиції С умської області Долини Т. А . про тимчасове обмеження б оржника ОСОБА_2, ІНФОРМА ЦІЯ_1, у праві виїзду за межі України з вилученням у нього паспортного документу до ви конання ним своїх зобов' яза нь по справі №2-н-207/2008 від 30 жовтня 2008 року, мотивуючи свої вимоги тим, що у відділі ДВС Білопіль ського РУЮ на виконанні пере буває виконавче провадження , відкрите за виконавчим лист ом Білопільського районного суду № 2-н-207/2008 від 30 жовтня 2008 про стягнення із ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2, мешканця АДРЕСА_1, в солідарному поря дку боргу в сумі 8671 грн. 18 коп. Бо ржником рішення суду в добро вільному порядку не виконано .

В судовому засіданні ОС ОБА_2 заперечував проти зад оволення подання районного в ідділу державної виконавчої служби.

Заслухавши представник а відділу державної виконавч ої служби Білопільського рай онного управління юстиції Су мської області Долину Т. А. , яка підтримала подання, борж ника ОСОБА_2, дослідивши м атеріали справи, суд приходи ть до висновку, що подання від ділу державної виконавчої сл ужби Білопільського районно го управління юстиції Сумськ ої області задоволенню не пі длягає виходячи із наступног о.

Судом встановлено, що 30 лют ого 2009 року Білопільським рай онним судом винесений судови й наказ про стягнення із ОС ОБА_2 на користь ВАТ КБ «Надр а» заборгованості в сумі 8 671 гр н. 18 коп., а також 21 грн. 68 коп. держ авного збору та 7 грн. 50 коп. вит рат за інформаційно-технічне забезпечення розгляду справ и.

В ході перевірки майнов ого стану боржника, згідно до відок реєструючи органів (В АТ «Ощадбанк», УДАІ, БТІ у Біло пільському районі, УПФ Украї ни в Білопільському районі, Б ілопільське відділення Сумс ької МДПІ, Держтехнагляду), ма йно, кошти чи доходи боржника , на які можливо звернути стяг нення, не виявлені.

Із довідки СГІРФО Білопі льського РВ ГУМВС України в С умській області від 6 листопа да 2009 року вбачається, що ОСО БА_2 зареєстрований за адре сою: АДРЕСА_1.

ОСОБА_2 дійсно є громадян ином України і має паспорт гр омадянина України серії МА № 682344, який йому був виданий 24.07.2000 ро ку Білопільським РВ ГУМВС Ук раїни в Сумській області.

Але доказів того, що ОСОБА _2 ухиляється від виконання судового наказу відділ ДВС Б ілопільського РУЮ суду не пр едставив.

Крім того, в судовому засіда ння було встановлено, що ОС ОБА_2 працює у вагонному деп о ст. Ворожба. Судовий наказ на правлений до бухгалтерії під приємства для утримання кошт ів.

Утримання по судовому нака зу із заробітної плати ОСОБ А_2 проводяться щомісячно.

Згідно п. 5 ч. 1 ст. 6 Закону У країни «Про про порядок виїз ду з України і в' їзду в Украї ну громадян України» громадя нинові України може бути тим часово відмовлено у видачі п аспорта у випадках, якщо він у хиляється віл виконання зобо в' язань, покладених на ньог о судовим рішенням, до викона ння зобов' язань.

Частиною 2 ст. 6 зазначеног о Закону передбачено, що гром адянинові України, який має п аспорт, може бути тимчасово в ідмовлено у виїзді за кордон у випадках, передбачених п. 1-9 ц ієї статті.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку, що под ання ДВС Білопільського РУЮ задоволенню не підлягає.

На підставі викла деного, керуючись ст. 217, 373ЦПК У країни, ст. 6 Закону України «П ро порядок виїзду з України і в в' їзду в Україну громадян України», суд, -

УХВАЛИВ :

Відділу державної викона вчої служби Білопільського р айонного управління юстиції Сумської області відмовити у задоволенні подання про ти мчасове обмеження ОСОБА_2 у виїзді за межі України з ви лученням у нього паспортного документа до виконання ним с воїх зобов' язань щодо сплат и заборгованості по судовому наказу.

Ухвала може бути оскарж ена до апеляційного суду Сум ської області через Білопіль ський районний суд шляхом по дачі заяви про апеляційне ос карження протягом 5 днів з дня її проголошення та апеляцій ної скарги протягом 10 днів піс ля подачі заяви про апеляцій не оскарження.

Апеляційна скарга може бу ти подана без попереднього п одання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга пода ється у строк, встановлений д ля подання заяви про апеляці йне оскарження

Суддя:

Копія вірно:

Суддя Білопільського рай онного суду Ю.М. Свиргун енко

СудБілопільський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення08.12.2009
Оприлюднено15.01.2011
Номер документу7249341
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —6-34/2009

Ухвала від 12.06.2009

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Жук М. І.

Ухвала від 12.06.2009

Цивільне

Совєтський районний суд Автономної Республіки Крим

Петрова Юлія Вікторівна

Ухвала від 14.12.2009

Цивільне

Димитровський міський суд Донецької області

Клепка Людмила Іванівна

Ухвала від 08.12.2009

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Свиргуненко Юлія Миколаївна

Ухвала від 14.09.2009

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Криворученко Дмитро Парфентійович

Ухвала від 08.09.2009

Цивільне

Великолепетиський районний суд Херсонської області

Мамаєв Віталій Анатолійович

Ухвала від 02.12.2009

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Чорний Сергій Броніславович

Ухвала від 21.04.2009

Цивільне

Керченський міський суд Автономної Республіки Крим

Белоусов Е. Ф.

Ухвала від 13.04.2009

Адміністративне

Красногвардійський районний суд

Мязгов Л.О.

Ухвала від 13.03.2009

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Нещеретна Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні