Ухвала
від 28.02.2018 по справі 537/664/18
КРЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Провадження № 1-кс/537/205/2018

Справа № 537/664/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28.02.2018 року м. Кременчук

Слідчий суддя Крюківського районного суду м. Кременчука Полтавської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора Кременчуцької місцевої прокуратури ОСОБА_3 , представника КЗК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_4 розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Кременчуці Полтавської області клопотання прокурора Кременчуцької місцевої прокуратури ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів,-

ВСТАНОВИВ:

До суду звернувся прокурор Кременчуцької місцевої прокуратури ОСОБА_3 з клопотанням про надання права тимчасового доступу до завірених належним чином копій документів, що можуть перебувати (або перебувають) у володінні КЗК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: проектно-кошторисної документації з капітального ремонту приміщень будівлі КЗК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по АДРЕСА_1 , розрахунку договірної ціни, дефектних актів з описом обсягів робіт у натуральних одиницях виміру, обмірювальних креслень, актів приймання виконаних будівельних робіт з підсумковими відомостями ресурсів, розрахунками загальновиробничих витрат по виконанню робіт згідно договору підряду «по капітальному ремонту (заміна вікон, дверей і т.д.) в будівлі закладу: АДРЕСА_1 », виконані ПП« ОСОБА_5 », актів на закриття робіт, загальних журналів робіт, платіжних доручень на перерахування коштів КЗК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на рахунок ПП« ОСОБА_5 » за виконані будівельні роботи по договору підряду № 2 від 21.11.2017, технічного паспорту на приміщення будівлі КЗК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по АДРЕСА_1 .

Клопотання обґрунтовує тим, що Кременчуцькою місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні №42018171090000028 від 26.01.2018 року, за фактом розтрати бюджетних коштів службовими особами КЗК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » при виконанні робіт по капітальному ремонту будівлі закладу, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 ККУкраїни.

Досудовим розслідуванням установлено, що 21.11.2017 року між комунальним закладом культури « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) укладено договір підряду № 2, згідно якого ПП « ОСОБА_5 », взяло на себе зобов`язання у строк до 31.12.2017 року виконати передбачені даним договором роботи «по капітальному ремонту (заміна вікон, дверей і т.д.) в будівлі закладу: АДРЕСА_1 ».

На виконання вказаного договору, посадовими особами КЗК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на розрахунковий рахунок ПП « ОСОБА_5 » перераховано бюджетні грошові кошти на загальну суму на загальну суму 877045, 20 грн, що підтверджується наступними платіжними дорученнями, оприлюдненими на веб-порталі використання бюджетних коштів « ІНФОРМАЦІЯ_2 »: № 6 від 27.11.2017 на суму 263 113, 56 грн. і № 13 від 28.12.2017 на суму 612015,24 грн., що повинно свідчити про виконання представниками ПП« ОСОБА_5 » робіт в повному обсязі, оскільки відповідно до ч. 1 ст. 49 Бюджетного Кодексу «Розпорядник бюджетних коштів після отримання товарів, робіт і послуг відповідно до умов взятого бюджетного зобов`язання приймає рішення про їх оплату та надає доручення на здійснення платежу органу Казначейства України».

Проте, 12.01.2018 року, працівниками УЗЕ в Полтавській області ДЗЕ НПУ встановлено, що будівельно-монтажні роботи «по капітальному ремонту (заміна вікон, дверей і т.д.) в будівлі закладу: АДРЕСА_1 » фактично не проведено.

На підставі вищевикладеного, під час досудового розслідування виникла необхідність у призначенні та проведенні комплексної судової будівельно-економічної експертизи, для проведення якої потрібні завірені належним чином копії наступних документів, які мають суттєве значення для повного та всебічного досудового розслідування: проектно-кошторисна документація з капітального ремонту приміщень будівлі КЗК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по АДРЕСА_1 ; розрахунок договірної ціни; дефектні акти з описом обсягів робіт у натуральних одиницях виміру; обмірювальні креслення; акти приймання виконаних будівельних робіт з підсумковими відомостями ресурсів, розрахунками загальновиробничих витрат по виконанню робіт згідно договору підряду «по капітальному ремонту (заміна вікон, дверей і т.д.) в будівлі закладу: АДРЕСА_1 », виконані ПП« ОСОБА_5 »; акти на закриті роботи; загальні журнали робіт; платіжні доручення на перерахування коштів КЗК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на рахунок ПП« ОСОБА_5 » за виконані будівельні роботи по договору підряду № 2 від 21.11.2017; технічний паспорт на приміщення будівлі КЗК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по АДРЕСА_1 .

Враховуючи вищевикладене, а також те, що досудовим розслідуванням іншими способами отримати вищезазначені документи є неможливим, він звернувся з даним клопотанням до суду.

Прокурор Кременчуцької місцевої прокуратури ОСОБА_3 в судовому засіданні з розгляду клопотання, клопотання та його мотиви підтримав в повному обсязі, посилаючись на викладені у ньому обставини.

Представник КЗК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_6 в судовому засіданні проти задоволення клопотання не заперечував при цьому пояснив, що будівельні роботи із ремонту приміщень відповідно до договору ще не закінчились і тривають.

Заслухавши пояснення прокурора та представника КЗК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_6 , вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Як достовірно встановлено слідчим суддею, Кременчуцькою місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні № 42018171090000028 від 26.01.2018 року, за фактом розтрати бюджетних коштів службовими особами КЗК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » при виконанні робіт по капітальному ремонту будівлі закладу, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, 21.11.2017 року між Комунальним закладом культури « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) укладено договір підряду № 2, згідно якого ПП « ОСОБА_5 » взяло на себе зобов`язання у строк до 31.12.2017 року виконати передбачені даним договором роботи «по капітальному ремонту (заміна вікон, дверей і т.д.) в будівлі закладу, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

На виконання вказаного договору, посадовими особами КЗК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на розрахунковий рахунок ПП « ОСОБА_5 » перераховано бюджетні грошові кошти на загальну суму 877045, 20 грн., що підтверджується наступними платіжними дорученнями, які оприлюднені на веб-порталі використання бюджетних коштів « ІНФОРМАЦІЯ_2 »: № 6 від 27.11.2017 року на суму 263 113, 56 грн. і № 13 від 28.12.2017 на суму 612 015,24 грн.., що повинно свідчити про виконання ПП« ОСОБА_5 » робіт в повному обсязі, оскільки відповідно до ч. 1 ст. 49 Бюджетного Кодексу «Розпорядник бюджетних коштів після отримання товарів, робіт і послуг відповідно до умов взятого бюджетного зобов`язання приймає рішення про їх оплату та надає доручення на здійснення платежу органу Казначейства України».

Проте, 12.01.2018 року, працівниками УЗЕ в Полтавській області ДЗЕ НПУ встановлено, що будівельно-монтажні роботи «по капітальному ремонту (заміна вікон, дверей і т.д.) в будівлі закладу, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , фактично в повному обсязі не проведено.

Відповідно до ч.1 статті 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч. 5 статті 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч.6 статті 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ять цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя, беручи до уваги доводи прокурора в підтримку клопотання, розглянувши клопотання та дослідивши надані до нього додатки, приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим, оскільки з наведених у ньому підстав, вбачається що іншим шляхом отримати документи, які необхідні для проведення комплексної судової будівельно економічної експертизи, у прокурора немає.

За викладених обставин, слідчий суддя приходить до висновку про можливість надання прокурору Кременчуцької місцевої прокуратури ОСОБА_3 дозволу на тимчасовий доступ до вказаних в клопотанні оригіналів документів з можливістю зробити та вилучити їх копії, які знаходяться у володінні КЗК « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Що стосується заявленого у клопотанні прокурора Кременчуцької місцевої прокуратури питання про надання права тимчасового доступу до документів, слідчому членам групи слідчих або уповноваженій посадовій особі за процесуальним рішенням прокурора, то приходжу до наступних висновків.

Відповідно до ст.164 КПК України в ухвалі слідчого судді про тимчасовий доступ до речей та документів повинно бути зазначено, зокрема, прізвище, ім`я, по батькові особи, якій надається право тимчасового доступу до речей і документів, при цьому згідно положень п.4, 5 ч.2 ст.36 КПК України прокурор, здійснюючи нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням, уповноважений: доручати слідчому, органу досудового розслідування проведення у встановлений прокурором строк слідчих (розшукових) дій, негласних слідчих (розшукових) дій, інших процесуальних дій або давати вказівки щодо їх проведення чи брати участь у них, а в необхідних випадках - особисто проводити слідчі (розшукові) та процесуальні дії в порядку, визначеному цим Кодексом; доручати проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій відповідним оперативним підрозділам.

Враховуючи викладене, слідчий суддя приходить до висновку, що в задоволенні клопотання прокурора в частині надання права тимчасового доступу до документів, слідчому членам групи слідчих або уповноваженій посадовій особі за процесуальним рішенням прокурора необхідно відмовити.

Керуючись ст.ст.159, 160, 162, 163 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання прокурора Кременчуцької місцевої прокуратури ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів задовольнити частково.

Надати прокурору Кременчуцької місцевої прокуратури ОСОБА_3 право тимчасового доступу до оригіналів документів, з можливістю зробити та вилучити їх копії, що перебувають у володінні КЗК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: проектно-кошторисної документації з капітального ремонту приміщень будівлі КЗК « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що розташований за адресою: АДРЕСА_1 ; розрахунку договірної ціни; дефектних актів з описом обсягів робіт у натуральних одиницях виміру; обмірювальних креслень; актів приймання виконаних будівельних робіт з підсумковими відомостями ресурсів, розрахунками загальновиробничих витрат по виконанню робіт згідно договору підряду «по капітальному ремонту (заміна вікон, дверей і т.д.) в будівлі закладу: АДРЕСА_1 », виконані ПП« ОСОБА_5 »; актів на закриті роботи; загального журналу робіт; платіжних доручень на перерахування коштів КЗК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на рахунок ПП« ОСОБА_5 » за виконані будівельні роботи по договору підряду № 2 від 21.11.2017; технічного паспорту на приміщення будівлі КЗК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по АДРЕСА_1 .

Відповідальних за забезпечення тимчасового доступу попередити про те, що в разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

З цієї ухвали виготовлено лише дві копії.

Ухвала діє до 28.03.2018 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.02.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу72504131
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —537/664/18

Ухвала від 28.02.2018

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Сьоря С. І.

Ухвала від 28.02.2018

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Сьоря С. І.

Ухвала від 28.02.2018

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Сьоря С. І.

Ухвала від 28.02.2018

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Сьоря С. І.

Ухвала від 15.02.2018

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Сьоря С. І.

Ухвала від 15.02.2018

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Сьоря С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні