Ухвала
від 02.11.2017 по справі 757/65239/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/65239/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 листопада 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів та їх вилучення,

В С Т А Н О В И В:

02.11.2017 старший слідчий ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 звернувся з клопотанням, погодженим прокурором ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Згідно з нормою ч. 1ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК Українислідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання у відсутності особи, у володінні якої знаходиться речі і документи, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації.

З наданих в обґрунтування клопотання матеріалів вбачається, що у провадженні ІНФОРМАЦІЯ_1 знаходяться матеріали досудового розслідування, внесені 30 жовтня 2017 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань під №32017100060000101, за фактом фіктивного підприємництва, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.27, ч.1 ст.205 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що підприємства з ознаками «фіктивності» ПП " ОСОБА_5 " (код НОМЕР_1 ), ПП " ОСОБА_6 " (код НОМЕР_2 ), ПП " ОСОБА_7 " (код НОМЕР_3 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код НОМЕР_4 ), ПП " ОСОБА_8 " (код НОМЕР_5 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (код НОМЕР_6 ), ПП " ОСОБА_9 " (код НОМЕР_7 ), ПП " ОСОБА_10 " (код НОМЕР_8 ) та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " (код НОМЕР_9 ) створені з метою надання послуг з мінімізації податкових зобов`язань, які підлягають сплаті до бюджету, тобто своїми діями в період 2016-2017 рр. сприяли умисному ухиленню від сплати податків реально діючим суб`єктам господарювання.

Крім того, в ході досудового розслідування встановлено, що ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " (код: НОМЕР_10 ) в період 2016-2017рр. формувало податковий кредит з ПДВ за рахунок ПП " ОСОБА_5 " (код НОМЕР_1 ), ПП " ОСОБА_6 " (код НОМЕР_2 ), ПП " ОСОБА_7 " (код НОМЕР_3 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код НОМЕР_4 ), ПП " ОСОБА_8 " (код НОМЕР_5 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (код НОМЕР_6 ), ПП " ОСОБА_9 " (код НОМЕР_7 ), ПП " ОСОБА_10 " (код НОМЕР_8 ) та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " (код НОМЕР_9 ) та являється одним з основних замовників товарів (робіт, послуг) у зазначених підприємств.

Слідчий вказує, що на даний час у органу досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі до речей і документів, які перебувають у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " (код: НОМЕР_10 ), які відображають фінансово-господарські взаємовідносини даного підприємства із ПП " ОСОБА_5 " (код НОМЕР_1 ), ПП " ОСОБА_6 " (код НОМЕР_2 ), ПП " ОСОБА_7 " (код НОМЕР_3 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код НОМЕР_4 ), ПП " ОСОБА_8 " (код НОМЕР_5 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (код НОМЕР_6 ), ПП " ОСОБА_9 " (код НОМЕР_7 ), ПП " ОСОБА_10 " (код НОМЕР_8 ) та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " (код НОМЕР_9 ) з метою встановлення істини у даному кримінальному провадженні.

Виходячи зі змісту вимог ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Приймаючи до уваги вищевикладене, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, а також враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

На підставі викладеного, ст. 108, ст.ст.160, 163, 164, 166, 309 КПК України 2012 року слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому СУ ФР ДПІ у Печерському р-ні ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , на тимчасовий доступ до документів фінансово-господарської діяльності, які перебувають у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " (код: НОМЕР_10 ), з можливістю вилучення їх оригіналів, а саме: договори між ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " (код: НОМЕР_10 ) та ПП " ОСОБА_5 " (код НОМЕР_1 ), ПП " ОСОБА_6 " (код НОМЕР_2 ), ПП " ОСОБА_7 " (код НОМЕР_3 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код НОМЕР_4 ), ПП " ОСОБА_8 " (код НОМЕР_5 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (код НОМЕР_6 ), ПП " ОСОБА_9 " (код НОМЕР_7 ), ПП " ОСОБА_10 " (код НОМЕР_8 ) та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " (код НОМЕР_9 ), з додатками, специфікації до них, податкові накладні, накладні, сертифікати якості (відповідності) на придбані ТМЦ, рахунки-фактури, платіжні доручення, векселі, акти прийому-передачі, акти виконаних робіт, акти взаємозвірки, реєстри виданих та отриманих податкових накладних, договори та первинні бухгалтерські документи про подальший рух товарів, виконання робіт, надання послуг, та інші бухгалтерські документи по фінансово-господарським взаємовідносинам між підприємствами, за період з 01.01.2016 по 31.10.2017.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена у двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах клопотання.

Примірник № 2 наданий слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.11.2017
Оприлюднено06.03.2023

Судовий реєстр по справі —757/65239/17-к

Ухвала від 02.11.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Матійчук Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні