Ухвала
від 26.02.2018 по справі 757/10454/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/10454/18-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 лютого 2018 року м. Київ

Слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання прокурора другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення перевірки,

В С Т А Н О В И В :

26 лютого 2018 року до провадження слідчого судді надійшло клопотання прокурора другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення у кримінальному провадженні № 42015000000000481 позапланової документальної перевірки відносно ТОВ «Техноком-Сіті» (м. Київ, ВУЛИЦЯ ШОЛУДЕНКА, будинок 1-Б за кодом ЄДРПОУ 39481147) з питань дотримання податкового та іншого законодавства при здійсненні фінансово-господарської діяльності, у період з 01.01.2015 по теперішній час, в тому числі з питань своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати усіх передбачених Податковим кодексом України податків, зборів (обов`язкових платежів), що входять в систему оподаткування, проведення котрої доручити співробітникам Головного управління Державної фіскальної служби України у м. Києві.

Обґрунтовуючи внесене клопотання прокурор зазначив, що Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42015000000000481 від 15.02.2016 за фактом зловживання службовим становищем службовими особами ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, що спричинило тяжкі наслідки.

Встановлено, що в Шевченківському районі м. Києва зареєстровані підприємства, які здійснюють протиправну діяльність, спрямовану на незаконне переведення безготівкових коштів в готівку та надання послуг з незаконного формування податкового кредиту з ПДВ. Загальний обсяг тіньових операцій за 2015 рік становить понад 2.5 млн. грн.

До вказаної групи підприємств входять ТОВ "Маяк Трейд», ПП "Агро-Експрес-Сервіс», ТОВ "ПМ Плюс", ТОВ "Маяк Експрес", ТОВ "Лукас Компані», ТОВ "ТК Парадайс», ТОВ «Аполло Лайф», ТОВ «Канборт», ТОВ «Бізнес Альпарі», ТОВ «Моноліт буд сервіс», ТОВ «Сіател компані», ТОВ «Кортео», ТОВ «Домінант-інвест», ТОВ «ДК Престиж», ТОВ «Ел Пі Продакшен», ТОВ «Портоплаз», ТОВ «Лакстайл», ТОВ «Інстафф», ТОВ «Ажен», ТОВ «Буд транс груп», ТОВ «Ріомарк», ТОВ «Сістем Лайн», ТОВ «Топ-книга», ПП «Правозихист», ТОВ «Дезерт Ігл», ТОВ «Тревел компані плюс», ТОВ «Техноком - сіті», ТОВ «Фінансреал», ТОВ «Тропікус», ТОВ «Проторгман», ТОВ «ЮК» ЛЕГ АЛЬТО» та інших підприємств з ознаками фіктивності.

З метою перевірки законності діяльності посадових осіб ТОВ «Техноком-Сіті» під час розслідування виникла необхідність у проведенні перевірки дотримання зазначеним підприємством податкового та іншого законодавства при здійснення господарської діяльності.

Прокурор до судового засідання не з`явився, надав слідчому судді заяву про розгляд клопотання у його відсутність. Доводи клопотання підтримує в повному обсязі.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, дійшов такого висновку.

Відповідно до п.75.1 ст.75 Податкового кодексу України, контролюючі органи мають право проводити камеральні, документальні (планові або позапланові; виїзні або невиїзні) та фактичні перевірки.

Підпунктом 75.1.2. ст.75 Податкового кодексу України визначено, що документальною перевіркою вважається перевірка, предметом якої є своєчасність, достовірність, повнота нарахування та сплати усіх передбачених цим Кодексом податків та зборів, а також дотримання валютного та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, дотримання роботодавцем законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами) та яка проводиться на підставі податкових декларацій (розрахунків), фінансової, статистичної та іншої звітності, регістрів податкового та бухгалтерського обліку, ведення яких передбачено законом, первинних документів, які використовуються в бухгалтерському та податковому обліку і пов`язані з нарахуванням і сплатою податків та зборів, виконанням вимог іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, а також отриманих в установленому законодавством порядку контролюючим органом документів та податкової інформації, у тому числі за результатами перевірок інших платників податків.

Відповідно до вимог п.п.78.1.11 ст.78 Податкового кодексу України, однією з підстав здійснення документальної позапланової перевірки є отримання судового рішення (слідчого судді) про призначення перевірки, винесену ними відповідно до закону.

Згідно з ч. 3 ст. 3 Закону України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 07.12.2017 № 2246 VIII до 31 грудня 2018 року позапланові заходи державного нагляду (контролю) здійснюються органами державного нагляду (контролю) за рішенням суду.

Відповідно ч. 2 ст. 93 КПК України сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

З урахуванням наведеного, керуючись ст. 93, 132, 309 КПК України, ст. 75, 78, 82 Податкового кодексу України, п. 4, ст. 7 Закону України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 07.12.2017 № 2246-VIII, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання прокурора другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення перевірки задовольнити.

Призначити у кримінальному провадженні № 42015000000000481 позапланову документальну перевірку відносно ТОВ «Техноком-Сіті» (м. Київ, ВУЛИЦЯ ШОЛУДЕНКА, будинок 1-Б за кодом ЄДРПОУ 39481147) з питань дотримання податкового та іншого законодавства при здійсненні фінансово-господарської діяльності, у період з 01.01.2015 по 19.02.2018, в тому числі з питань своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати усіх передбачених Податковим кодексом України податків, зборів (обов`язкових платежів), що входять в систему оподаткування.

Проведення перевірки доручити співробітникам Головного управління Державної фіскальної служби України у м. Києві.

Визначити термін проведення позапланової перевірки строком дії десять робочих днів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.02.2018
Оприлюднено28.02.2023

Судовий реєстр по справі —757/10454/18-к

Ухвала від 26.02.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні