Ухвала
від 02.03.2018 по справі 815/6362/17
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 815/6362/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 березня 2018 року м.Одеса

ОСОБА_1 окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Вовченко O.A.,

секретар судового засідання Соколова М.С.,

за участю:

представника позивача - ОСОБА_2 (за довіреністю),

представника відповідача - ОСОБА_3 (згідно витягу),

розглянувши у відкритому судовому засіданні у порядку спрощеного позовного провадження справу за позовною заявою Головного управління ДСНС України в Одеській області до комунального закладу ОСОБА_1 спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №93 І-ІІІ ступенів з дошкільними групами корекційного та реабілітаційного спрямування , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - ОСОБА_1 обласна державна адміністрація про застосування заходів реагування, -

ВСТАНОВИВ:

До Одеського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Головного управління ДСНС України в Одеській області до комунального закладу ОСОБА_1 спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №93 І-ІІІ ступенів з дошкільними групами корекційного та реабілітаційного спрямування , в якому позивач просить суд застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до комунального закладу ОСОБА_1 спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №93 І-ІІІ ступенів з дошкільними групами корекційного та реабілітаційного спрямування у вигляді повного зупинення роботи шляхом опечатування (опломбування) всіх дверей (воріт) будівель, приміщень, відключення джерел електропостачання (або інших електромереж, електроприладів, пристроїв, обладнання і установок) до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки та у сфері цивільного захисту, які впливають на ризик виникнення надзвичайної ситуації, аварії чи пожежі, що можуть спричинити загрозу життю та здоров'ю людей, вказаних в Акті перевірки №139 від 16.11.2017 р. за номерами: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 12, 13, 18.

Ухвалою Одеського окружного адміністративного суду від 13 грудня 2017 року даний позов залишено без руху та надано позивачу термін на усунення недоліків позовної заяви 5 днів з моменту отримання копії ухвали суду.

Ухвалою судді від 28 грудня 2017 року відкрито провадження у справі за позовом Головного управління ДСНС України в Одеській області до комунального закладу ОСОБА_1 спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №93 І-ІІІ ступенів з дошкільними групами корекційного та реабілітаційного спрямування про застосування заходів реагування та визначено розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Ухвалою від 25 січня 2018 року судом залучено до участі в справі 815/6362/17 як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ОСОБА_1 обласну державну адміністрацію (проспект Шевченка, 4, м. Одеса, 65032).

Ухвалою суду від 14 лютого 2018 року судом зупинено провадження у справі до 02 березня 2018 року для вирішення питання про примирення.

02 березня 2018 року ухвалою суду, внесеною у журнал судового засідання, поновлено провадження у даній справі.

02 березня 2018 року представниками сторін - Головного управління ДСНС України в Одеській області та комунального закладу ОСОБА_1 спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №93 І-ІІІ ступенів з дошкільними групами корекційного та реабілітаційного спрямування надано спільну заяву про примирення сторін, в якій, посилаючись на положення ст.ст. 190, 191 КАС України, останні просили суд затвердити умови примирення та закрити провадження у справі.

Так, згідно вказаної угоди про примирення сторони домовились про те, що:

1. Комунальний заклад ОСОБА_1 спеціальна загальноосвітня школа - інтернат № 93 І-ІІІ ступенів з дошкільними групами корекційного та реабілітаційного спрямування , зобов'язуються:

1.1. Вжити вичерпних заходів забезпечення по усуненню виявлених недоліків, зазначених в Актах №139 від 16.11.2017 року, № 6 від 16.02.2018 року, у тому числі ремонту, фінансування тощо;

1.2. Покласти відповідальність за пожежну, техногенну безпеку та цивільний захист на час дії угоди про примирення на директора комунального закладу ОСОБА_1 спеціальна загальноосвітня школа - інтернат № 93 І-ІІІ ступенів з дошкільними групами корекційного та реабілітаційного спрямування ;

1.3. Повністю усунути порушення вимог законодавства у сфері техногенної, пожежної безпеки та цивільного захисту, які загрожують життю та здоров'ю людей та зазначених в Актах №139 від 16.11.2017 року, № 6 від 16.01.2018 року до 30.09.2018 року;

1.4. До 24.08.2018 року звернутися до Головного управління ДСНС України в Одеській області з клопотанням про проведення позапланової перевірки додержання (виконання) вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту та виконання вимог попередніх приписів на об'єкті комунальний заклад ОСОБА_1 спеціальна загальноосвітня школа - інтернат № 93 І-ІІІ ступенів з дошкільними групами корекційного та реабілітаційного спрямування , за адресою місто Одеса, вул. Валентини Терешкової (ОСОБА_4), 25-А.

2. Головне управління ДСНС України в Одеській області зобов'язується на підставі клопотання комунального закладу ОСОБА_1 спеціальна загальноосвітня школа - інтернат № 93 І-ІІІ ступенів з дошкільними групами корекційного та реабілітаційного спрямування , за адресою місто Одеса, вул. Валентини Терешкової (ОСОБА_4), 25-А. протягом 5 робочих днів з дня надходження клопотання (заяви) на проведення позапланової перевірки.

3. Відповідно до умов цієї угоди про примирення сторони дійшли згоди щодо повного та остаточного врегулювання претензій, які були предметом судового розгляду у справі №815/6362/17.

Також у вказаній заяві зазначено, що сторони мають належне уявлення про сутність цієї угоди про примирення і всіх її елементів. Не існує ніяких факторів, які могли б вплинути на їх уявлення про мету цієї угоди про примирення. Сторони підтверджують, що вищевикладені умови відповідають їх волевиявленню і породжують настання бажаних наслідків, які відповідають їх дійсним інтересам. Сторони погоджуються, що їх волевиявлення, викладене в цій угоді про примирення, є вільним та здійсненним без будь-якого примусу.

Згідно із ч. 5 ст. 47 КАС України сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії судового процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

Відповідно до ч.ч. 1,3,4,5 ст. 190 КАС України сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов'язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб'єкта владних повноважень.

Умови примирення сторони викладають у заяві про примирення сторін. Заява про примирення сторін може бути викладена у формі єдиного документа, підписаного сторонами, або у формі окремих документів: заяви однієї сторони про умови примирення та письмової згоди іншої сторони з умовами примирення.

До ухвалення судового рішення у зв'язку з примиренням сторін суд роз'яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін у праві вчинити відповідні дії.

Умови примирення сторін затверджуються ухвалою суду. Затверджуючи умови примирення сторін, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Угоду про примирення сторін від 02 березня 2018 року підписано уповноваженими представниками сторін - ОСОБА_5, ОСОБА_2 та ОСОБА_3

Представники позивача та відповідача у судовому засіданні просили затвердити умови угоди про примирення та закрити провадження по справі.

Дослідивши умови примирення сторін, суд вважає за можливе визнати умови примирення.

Судом повідомлено сторонам, що у разі невиконання ухвали суду про затвердження умов примирення вона може бути подана для її примусового виконання в порядку, визначеному законодавством для виконання судових рішень та що повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Згідно п.3 ч.1 ст.238 КАС України суд закриває провадження у справі якщо сторони досягли примирення.

Враховуючи вищевикладене, оскільки умови примирення між сторонами у цій справі є такими, що не суперечать закону, не порушують права чи охоронювані законом інтереси інших осіб, суд дійшов висновку про наявність підстав для затвердження умов примирення сторін у даній справі та про закриття провадження у справі у зв'язку з примиренням сторін..

Керуючись ч.5 ст.47, ст.190, ст.191, п.3 ч.1 ст. 238, ст.ст. 239, 243, 256, 295, 297 КАС України суд, -

УХВАЛИВ:

Затвердити умови примирення сторін у справі за позовною заявою Головного управління ДСНС України в Одеській області (вул.Прохорівська, 6, м.Одеса, 65091, код ЄДРПОУ 38643633) до комунального закладу ОСОБА_1 спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №93 І-ІІІ ступенів з дошкільними групами корекційного та реабілітаційного спрямування (вул.В.Терешкової, 25-А, м. Одеса, 65078, код ЄДРПОУ 25428118), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - ОСОБА_1 обласна державна адміністрація (проспект Шевченка, 4, м. Одеса, 65032, код ЄДРПОУ 00022585) про застосування заходів реагування, викладені у заяві про примирення сторін від 02.03.2018 року, на умовах:

1. Комунальний заклад ОСОБА_1 спеціальна загальноосвітня школа - інтернат № 93 І-ІІІ ступенів з дошкільними групами корекційного та реабілітаційного спрямування , зобов'язуються:

1.1. Вжити вичерпних заходів забезпечення по усуненню виявлених недоліків, зазначених в Актах №139 від 16.11.2017 року, № 6 від 16.02.2018 року, у тому числі ремонту, фінансування тощо;

1.2. Покласти відповідальність за пожежну, техногенну безпеку та цивільний захист на час дії угоди про примирення на директора комунального закладу ОСОБА_1 спеціальна загальноосвітня школа - інтернат № 93 І-ІІІ ступенів з дошкільними групами корекційного та реабілітаційного спрямування ;

1.3. Повністю усунути порушення вимог законодавства у сфері техногенної, пожежної безпеки та цивільного захисту, які загрожують життю та здоров'ю людей та зазначених в Актах №139 від 16.11.2017 року, № 6 від 16.01.2018 року до 30.09.2018 року;

1.4. До 24.08.2018 року звернутися до Головного управління ДСНС України в Одеській області з клопотанням про проведення позапланової перевірки додержання (виконання) вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту та виконання вимог попередніх приписів на об'єкті комунальний заклад ОСОБА_1 спеціальна загальноосвітня школа - інтернат № 93 І-ІІІ ступенів з дошкільними групами корекційного та реабілітаційного спрямування , за адресою місто Одеса, вул. Валентини Терешкової (ОСОБА_4), 25-А.

2. Головне управління ДСНС України в Одеській області зобов'язується на підставі клопотання комунального закладу ОСОБА_1 спеціальна загальноосвітня школа - інтернат № 93 І-ІІІ ступенів з дошкільними групами корекційного та реабілітаційного спрямування , за адресою місто Одеса, вул. Валентини Терешкової (ОСОБА_4), 25-А. протягом 5 робочих днів з дня надходження клопотання (заяви) на проведення позапланової перевірки.

3. Відповідно до умов цієї угоди про примирення сторони дійшли згоди щодо повного та остаточного врегулювання претензій, які були предметом судового розгляду у справі №815/6362/17.

Закрити провадження у справі за позовною заявою Головного управління ДСНС України в Одеській області до комунального закладу ОСОБА_1 спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №93 І-ІІІ ступенів з дошкільними групами корекційного та реабілітаційного спрямування про застосування заходів реагування.

Роз'яснити сторонам, що ухвала про затвердження умов примирення виконується сторонами в порядку і строки, які нею визначені. Ухвала про затвердження умов примирення є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим законом. У разі невиконання ухвали суду про затвердження умов примирення вона може бути подана для її примусового виконання в порядку, визначеному законодавством для виконання судових рішень.

Повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Ухвала може бути оскаржена до Одеського апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги до Одеського окружного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення в порядку визначеному ст. 295 та п.15.5 розділу VII КАС України. Ухвала набирає законної сили відповідно до приписів ст. 256 КАС України.

Суддя Вовченко О.А.

.

Дата ухвалення рішення02.03.2018
Оприлюднено03.03.2018
Номер документу72516696
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —815/6362/17

Ухвала від 05.07.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О. А.

Ухвала від 02.03.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О. А.

Ухвала від 14.02.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О. А.

Ухвала від 25.01.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О. А.

Ухвала від 28.12.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О. А.

Ухвала від 13.12.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні