Ухвала
від 03.03.2018 по справі 716/289/18
ЗАСТАВНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 716/289/18

Номер рядка звіту 38

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

03.03.18 суддя Заставнівського районного суду Чернівецької області Пухарєва О.В., вивчивши позовну заяву ОСОБА_1 до територіальної громади с.Юрківці в особі Юрковецької сільської ради Заставнівського району Чернівецької області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 в особі представника ОСОБА_2 звернулася до суду із позовом до територіальної громади с.Юрківці в особі Юрковецької сільської ради Заставнівського району Чернівецької області, в якій просить:

визнати за ОСОБА_1 право власності на земельну ділянку, розміром 1,45 га, кадастровий номер 7321589700:01:001:0008 , цільове призначення - для ведення товарного сільськогосподарського виробництва в порядку спадкування за заповітом після смерті ОСОБА_3, померлого 18.02.2017 в с. Юрківці Заставнівського району Чернівецької області, яка належала спадкодавцю на підставі Державного акту на право власності на земельну ділянку серії ЯД № 086916.

Підставою для звернення до суду із даною позовною заявою є та обставина, що після смерті ОСОБА_3, котрий помер 18.02.2017 і який являвся дідом позивача відкрилася спадщина. Спадкоємцем за заповітом майна спадкодавця ОСОБА_3 є позивач. Позивач звернулась до державної нотаріальної контори з метою отримання свідоцтва про право власності на спадщину за заповітом, однак постановою нотаріуса їй відмовлено у зв'язку з відсутністю оригіналу правовстановлюючого документу на спадкове майно ( Державного акту про право власності на земельну ділянку).

Позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України, підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні, тому її слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Згідно п. 7 ч. 2 ст. 187 ЦПК України в ухвалі про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі зазначається результат вирішення заяв і клопотань позивача, що надійшли разом із позовною заявою, якщо їх вирішення не потребує виклику сторін.

Разом із позовною заявою від позивача надійшло клопотання про витребування від приватного нотаріуса Заставнівського районного нотаріального округу Чернівецької області ОСОБА_4 копію спадкової справи №42/2017, щодо майна померлого 18.02.2017 в с.Юрківці Заставнівського району Чернівецької області ОСОБА_3

У відповідності до ч. 1 ст. 84 ЦПК України часник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу . А згідно вимог ч. 2 ст. 83 ЦПК України позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

Згідно ст. 8 ЗУ Про нотаріат довідки про вчинені нотаріальні дії та інші документи надаються нотаріусом протягом десяти робочих днів на обґрунтовану письмову вимогу суду, прокуратури, органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, органів досудового розслідування у зв'язку з кримінальним провадженням, цивільними, господарськими,

адміністративними справами, справами про адміністративні правопорушення, що знаходяться в ровадженні цих органів, з обов'язковим зазначенням номера справи та прикладенням гербової печатки відповідного органу, а також на обґрунтовану письмову вимогу державного виконавця, приватного виконавця за виконавчим провадженням з обовязковим зазначенням номера виконавчого провадження та реквізитів виконавчого документа, на підставі якого здійснюється виконавче провадження.

Саме тому, документи, які просить витребувати позивач відносяться до нотаріальної таємниці можуть бути надані в спосіб, не інакше ніж на обґрунтовану письмову вимогу суду.

За вказаних обставин, приходжу до висновку, що клопотання позивача про витребування доказів підлягає задоволенню.

На підставі наведеного та керуючись ст. ст. 19 , 83 , 84 , 175 , 177 , 187 , 274 , 277 ЦПК України , суддя -

У Х В А Л И В:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до територіальної громади с.Юрківці в особі Юрковецької сільської ради Заставнівського району Чернівецької області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити і провести підготовче судове засідання по даній цивільній справі о 11:30 год. 26.03.2018 в залі судових засідань №3 Заставнівського районного суду Чернівецької області, який розташований в м.Заставна Чернівецької області, вул. Незалежності, 95.

Запропонувати відповідачу- територіальній громаді с.Юрківці в особі Юрковецької сільської ради Заставнівського району Чернівецької області протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі, але не пізніше 26.03.2018 подати:

- до Заставнівського районного суду Чернівецької області: відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України; всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; зустрічний позов відповідно до вимог ст.193 ч.1 ЦПК України;

-позивачу, іншим відповідачам, а також третім особам: копію відзиву на позовну заяву та доданих до нього документів.

У разі неподання відзиву на позов суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/sud2404/gromadyanam/csz.

Копію ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження по справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати сторонам та третім особам (в разі їх наявності).

Витребувати від приватного нотаріуса Заставнівського районного нотаріального округу Чернівецької області ОСОБА_4 копію спадкової справи №42/2017, щодо майна ОСОБА_3, який помер 18.02.2017 в с. Юрківці Заставнівського району Чернівецької області. Вказані документи суду подати не пізніше 26.03.2018 .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо мотивів порушення правил підсудності (п.8 ч.1 ст.353 ЦПК України) в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до апеляційного суду Чернівецької області через Заставнівський районний суд Чернівецької області протягом п"ятнадцяти днів з дня її складення. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Учасник справи, якому ухвала не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення ухвали суду.

Суддя О.Пухарєва

Дата ухвалення рішення03.03.2018
Оприлюднено04.03.2018
Номер документу72557239
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом

Судовий реєстр по справі —716/289/18

Рішення від 26.03.2018

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Пухарєва    О. В.

Ухвала від 03.03.2018

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Пухарєва    О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні