Ухвала
від 05.03.2018 по справі 924/1290/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


У Х В А Л А

"05" березня 2018 р.м. Хмельницький Справа № 924/1290/17

Господарський суд Хмельницької області у складі:

суддя Крамар С.І., при секретарі судового засідання Мельницькій Н.О., розглянувши матеріали справи

за заявою Головного управління ДФС у Хмельницькій області, м. Хмельницький

до ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Укр Буд Компані", м. Хмельницький

про порушення справи про банкрутство (реєстр грошових вимог )

Представники сторін:

від кредиторів: ОСОБА_2 - представник ГУ ДФС у Хмельницькій області згідно довіреності №416/9/22-10-03 від 09.01.2018р.;

від боржника: не з'явились;

за участю: розпорядника майна - арбітражного керуючого ОСОБА_3

В судовому засіданні відповідно до ч.6 ст.233 ГПК України проголошено вступну та резолютивну частини.

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою суду від 02.01.2018р. заяву Головного управління ДФС у Хмельницькій області про порушення справи про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Укр Буд Компані", м. Хмельницький прийнято до розгляду та призначено підготовче засідання, зобов'язано визначеного автоматизованою системою арбітражного керуючого ОСОБА_3 подати заяву про участь у справі.

Ухвалою суду від 15.01.2018р. порушено провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Укр Буд Компані", введено процедуру розпорядження майном боржника та призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого ОСОБА_3

16.01.2018р. було оприлюднене на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення про порушення господарським судом Хмельницької області справи №924/1290/17 про банкрутство ТОВ "Укр Буд Компані", м. Хмельницький.

На адресу господарського суду в межах тридцятиденного строку вимоги від кредиторів не надійшли.

21.02.2018р. розпорядником майна подано реєстр вимог кредиторів та відомості про результат розгляду вимог.

26.02.2018р. на адресу суду розпорядник майна надіслав інформацію щодо проведення інвентаризації майна боржника.

Розпорядник майна в судовому засіданні просив суд затвердити реєстр вимог кредиторів. У поданому письмовому поясненні вказав, що заборгованості з виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян у боржника не має, а також відповідних заяв із зазначеними вимогами до розпорядника майна не надходило, тому у реєстрі вимог кредиторів зазначена заборгованість не вносилась.

Повноважний представник кредитора в судовому засіданні не заперечує щодо затвердження поданого розпорядником майна реєстру вимог кредиторів до боржника та просить суд його затвердити.

Розглянувши наданий розпорядником майна реєстр, заслухавши позицію кредитора, господарським судом встановлено і враховується наступне:

Частиною 2 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (надалі - Закону) встановлено, що у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, у тому числі щодо яких були заперечення боржника і які не були внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, а також ті, що визнані боржником та внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, і вирішує питання про його затвердження.

За результатами розгляду вимог кредиторів господарський суд виносить ухвалу, в якій зазначаються: розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, які вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів; дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; дата підсумкового засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 22 цього Закону.

У реєстрі вимог кредиторів повинні міститися відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов'язаннями, черговість задоволення кожної вимоги.

Ухвалою суду від 15.01.2018р. порушено провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Укр Буд Компані", м. Хмельницький.

Визнано вимоги кредитора - Головного управління Державної фіскальної служби України у Хмельницькій області в сумі 2239829,62 грн.

Протягом тридцяти днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство на офіційному веб - сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет на адресу суду області заяв з кредиторськими вимогами до боржника не надходило.

На затвердження суду розпорядником майна подано реєстр вимог кредиторів, до якого увійшли грошові вимоги:

- Головного управління Державної фіскальної служби України у Хмельницькій області в сумі 2239829,62 грн., з яких 1078479,12 грн. - по податку на додану вартість (755187,00грн. - основний платіж, 188797,00 грн. - штрафна санкція, 134495,12 грн. - пеня); 1161350,50 грн. - по податку на прибуток (618080,00 грн. - основний платіж, 154520,00 грн. - штрафні санкції, 388750,50 грн. - пеня).

До реєстру внесено судовий збір за розгляд заяв про визнання грошових вимог до боржника в розмірі 16000,00грн. (перша черга).

Відповідно до п. 2 ч. 8 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" розпорядник майна зобов'язаний окремо внести до реєстру вимоги кредиторів, які забезпечені заставою майна боржника, згідно з їхніми заявами, а за їх відсутності - згідно з даними обліку боржника, а також внести окремо до реєстру відомості про майно боржника, яке є предметом застави згідно з державним реєстром застав.

Пунктом 3 ч. 8 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що розпорядник майна зобов'язаний окремо внести до реєстру відомості про вимоги щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також про вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян, згідно із заявами таких кредиторів та/або даними обліку боржника.

Згідно поданих розпорядником відомостей у боржника відсутні вимоги кредиторів, які забезпечені заставою майна боржника та відомості про майно боржника, яке є предметом застави, а також відсутні вимоги кредиторів щодо виплати заборгованості із заробітної плати, авторської винагороди, аліментів та вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян.

Частиною 4 ст. 23 Закону передбачено, що особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Відповідне правило не поширюється на вимоги кредиторів щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також на вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян, сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування.

Вимоги кредиторів, не визнані судом, відсутні.

Дослідивши матеріали справи в сукупності з доводами учасників попереднього засідання, суд прийшов до висновку, що реєстр вимог кредиторів боржника, поданий розпорядником майна відповідає вимогам чинного законодавства, вірно визначено черговість задоволення вимог кредиторів у відповідності до ст. 45 Закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а тому останній підлягає затвердженню судом.

Також суд вважає за необхідне, в даному судовому засіданні призначити перші збори кредиторів, зобов'язати розпорядника майна повідомити усіх кредиторів про дату, час та місце проведення перших зборів кредиторів, а також призначити засідання суду, на якому відбудеться розгляд питання про відкриття ліквідаційної процедури, процедури санації чи укладання мирової угоди.

Керуючись ст. ст. 23, 25, 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Затвердити реєстр вимог кредиторів ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Укр Буд Компані" (29000, м. Хмельницький, вул. Свободи, буд. 4/1; ідентифікаційний код 381004759), який є невід'ємною частиною даної ухвали в наступному складі:

- Головне управління Державної фіскальної служби України у Хмельницькій області на загальну суму: 2239829,62 грн., з яких 1078479,12 грн. - по податок на додану вартість (755187,00грн. - основний платіж (третя черга), 188797,00 грн. - штрафна санкція (шоста черга), 134495,12 грн. - пеня (шоста черга)); 1161350,50 грн. - по податку на прибуток (618080,00 грн. - основний платіж (третя черга), 154520,00 грн. - штрафні санкції (шоста черга), 388750,50 грн. - пеня (шоста черга)) та 16000,00 (перша черга) судовий збір сплачений за подання заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Призначити проведення зборів кредиторів ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Укр Буд Компані" на "26" березня 2018 р.

Призначити проведення комітету кредиторів ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Укр Буд Компані" визначити "26" березня 2018 р.

Зобов'язати розпорядника майна:

- протягом десяти днів після винесення ухвали письмово повідомити кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організувати їх проведення. Протокольне рішення зборів кредиторів про утворення та склад комітету кредиторів, та рішення комітету кредиторів про санацію боржника чи про відкриття ліквідаційної процедури, чи про укладення мирової угоди, або про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання подати до господарського суду до 30.03.2018р.;

- вчинити увесь комплекс дій визначених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", в тому числі проаналізувати фінансово-господарську діяльність боржника та вчинити дії спрямовані на виявлення (за наявності) ознак фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства або приховування стійкої фінансової неспроможності останнього.

Підсумкове засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду призначити на 11:00 год. "02" квітня 2018 року, яке відбудеться в приміщенні господарського суду Хмельницької області, за адресою: м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1.

Копію ухвали надіслати: кредитору, боржнику, розпоряднику майна, Головному управлінню юстиції у Хмельницькій області.

Ухвала набирає чинності негайно після її оголошення та може бути оскаржена в порядку та строки, передбачені статтями 255-257 Господарського процесуального кодексу України.

Повний текст ухвали складено 05.03.2018 року.

Суддя Крамар С.І.

Віддруковано 5 прим.: 1- до справи; 2 - ініціюючому кредитору (заявнику)(29000, м. Хмельницький, вул. Пилипчука, 17) (реком.); 3 - боржнику (29000, м. Хмельницький, вул. Свободи, 4/1) - реком.; 4 - арбітражному керуючому ОСОБА_3 (а/с 107, м. Київ, Україна, 01133) -реком.; 5 -Головному управлінню юстиції у Хмельницькій області (вул. Грушевського, 87, м. Хмельницький) простим.

Дата ухвалення рішення05.03.2018
Оприлюднено06.03.2018
Номер документу72565922
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —924/1290/17

Ухвала від 07.11.2018

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 21.09.2018

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 24.07.2018

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 21.06.2018

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 12.04.2018

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Постанова від 02.04.2018

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 02.04.2018

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 05.03.2018

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 15.01.2018

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 05.01.2018

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні