Постанова
від 28.12.2009 по справі 2-а-10339/09/2270/1
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія

Справа № 2-а-10339/09/2270/1

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 грудня 2009 року Хме льницький окружний адмініст ративний суд

в складі:

головуючого с удді Блонського В.К.,

при секретарі Варч енко В.В.,

за участі представника п озивача Вірьовкіна В.І .,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Х мельницькому адміністратив ну справу за позовом Ізяслав ської міжрайонної державної податкової інспекції Хмельн ицької області в особі Білог ірського відділення до ферме рського господарства «Кальв ін» смт. Білогір' я Білогірс ького району Хмельницької об ласті про припинення юридичн ої особи,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся в суд з п озовом до відповідача про пр ипинення діяльності відпові дача як юридичної особи.

Свій позов позивач мотив ує тим, що в порушення вимог чи нного законодавства відпові дач з 01.01.2007 року не подає до Біло гірського відділення Ізясла вської міжрайонної державно ї податкової інспекції Хмель ницької області бухгалтерсь ку звітність та інші докумен ти пов' язані з обчисленням і сплатою податків та зборів , що підтверджується відпові дним актом. Неподання звітно сті до органів податкової сл ужби протягом року є підстав ою для припинення юридичної особи за судовим рішенням.

Представник позивача в с удовому засіданні позовні ви моги підтримав повністю, поя снивши суду, що обставини під тверджуючі позовні вимоги ви кладені у позові.

Представник відповідача в судове засідання не з' яви вся повторно, хоча відповіда ч був належним чином повідом лений про дату, час і місце суд ового розгляду, заяви про роз гляд справи за відсутності й ого представника до суду не п одавав.

Згідно ч.8 ст. 35 КАС України вважається, що повістку вруч ено юридичній особі, якщо вон а доставлена за адресою, внес еною до відповідного державн ого реєстру, і це підтверджує ться підписом відповідної сл ужбової особи.

Процесуальні документи, визначені ч. 5 ст. 107 КАС України , та повістки, відповідачу, суд ом направлялись за адресою з азначеною у довідці № 842 від 16.04.2 003 року Хмельницького обласно го управління статистики про включення відповідача до Єд иного державного реєстру під приємств організацій Україн и.

Суд заслухавши пояснення представника позивача, досл ідивши матеріали справи, вва жає, що позов підлягає задово ленню з таких підстав.

В судовому засіданні вст ановлено, що відповідач заре єстрований як суб' єкт підпр иємницької діяльності-юриди чна особа Білогірською район ною державною адміністраціє ю 15.04.2003 року, про що зроблено зап ис тією ж датою у журналі облі ку реєстраційних справ за № 012 8, також реєстрація підтвердж ується копією свідоцтва про державну реєстрацію суб' єк та підприємницької діяльнос ті-юридичної особи фермерськ ого господарства «Кальвін» с мт. Білогір' я Білогірського району Хмельницької області .

Актом по наслідках перев ірки ФГ «Кальвін» засвідчено , що відповідачем з 01.01.2007 року не подавалася податкова звітні сть позивачу, тобто на протяз і періоду більше двох років.

Пунктом 2 ст. 38 Закону Украї ни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців», встанов лено, що підставою для припин ення діяльності юридичної ос оби є неподання протягом рок у органам державної податков ої служби податкових деклара цій, документів фінансової з вітності відповідно до закон у.

Враховуючи викладене суд приходить до висновку, що поз ов обґрунтований і повністю доведений в судовому засідан ні, так як відповідач жодного разу, протягом двох років, не подав податкову звітність до позивача, тому суд вважає, що це є підставою для припиненн я його діяльності.

На підставі наведеного, к еруючись ст. 33, п. 2 ст. 38 Закону Ук раїни «Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців», ст.ст. 9, 11, 86, 159 - 163, 167 КАС України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу фермерське господарство «Ка львін» смт. Білогір' я Білог ірського району Хмельницько ї області, код ЄДРПОУ 32191840.

Постанова може бути оска ржена до Львівського апеляці йного адміністративного суд у шляхом подання заяви про ап еляційне оскарження постано ви суду протягом десяти днів з дня її проголошення, а в раз і складення постанови у повн ому обсязі - з дня складення в повному обсязі.

Апеляційна скарга на пос танову суду подається протяг ом двадцяти днів після подан ня заяви про апеляційне оска рження.

У день набрання постанов ою законної сили направити ї ї копію державному реєстрато ру.

Повний текст постанови с кладений 29.12.2009 року.

Головуючий суддя В.К.Блонський

З оригіналом згідно

Суддя В.К.Бл онський

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.12.2009
Оприлюднено01.04.2010
Номер документу7257909
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-10339/09/2270/1

Постанова від 28.12.2009

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Блонський В'ячеслав Костянтинович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні