Ухвала
від 02.03.2018 по справі 337/650/18
ХОРТИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

ЄУН 337/650/18

2/337/748/2018

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

02 березня 2018 року Суддя Хортицького районного суду м. Запоріжжя Мурашова Н.А., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1, місце реєстрації: АДРЕСА_1, до ОСОБА_2 гімназії № 45 ОСОБА_2 міської ради Запорізької області, місце знаходження: м.Запоріжжя, пр.Ювілейний, буд.30-А, про захист права на освіту,

ВСТАНОВИВ:

01.01.2018р. позивачка ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до відповідача ОСОБА_2 гімназії № 45 ЗМР Запорізької області, про зобов'язання відповідача припинити порушення права на освіту її неповнолітнього сина ОСОБА_3

Суддя вважає, що позовна заява подана з додержанням вимогст.175,177 ЦПК України.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження немає.

Вказаний позов підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства і підсудний Хортицькому районному суду м.Запоріжжя.

За таких обставин позовну заяву слід прийняти до розгляду і відкрити у справі провадження.

При цьому, враховуючи вимоги ч.6 ст.19, ч.1-3 ст.274 ЦПК України,суд вважає, що вказана справа є малозначною, вона не відноситься до категорій справ, передбачених ч.4 ст.274 ЦПК України, які розглядаються виключно за правилами загального позовного провадження, тому її слід розглядати за правилами спрощеного позовного провадження, призначивши розгляд справи по суті в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись ст.19,175,177,184-187,274,277-279 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

1.Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 гімназії № 45 ОСОБА_2 міської ради Запорізької області, про захист права на освіту - прийняти до судового розгляду та відкрити у цивільній справі спрощене позовне провадження.

2.Призначитирозгляд справи по суті у відкритому судовому засіданні на 28 березня 2018р. 09.00год. в приміщенні Хортицького районного суду м. Запоріжжя, каб.№9, з повідомленням (викликом) сторін.

3.Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов - п'ятнадцять днів з дня вручення копії цієї ухвали.

Роз'яснити відповідачу, що копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) позивачу одночасно з його надісланням (наданням) до суду.Відзив на позов повинен бути отриманий учасниками справи не пізніше першого судового засідання у справі.

4.Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив - два дніз дня отримання копії відзиву.

Роз'яснити позивачу, що копія відповіді на відзив та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) відповідачу та іншим учасникам справи одночасно з його надісланням (наданням) до суду. Відповідь на відзив повинна бути отримана учасниками завчасно до початку розгляду справи по суті.

5. Встановити відповідачу строк для подання заперечень на відповідь на відзив - два дні з дня отримання копії відповіді на відзив.

Роз'яснити відповідачу, що копія заперечень та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) позивачу та іншим учасникам справи одночасно з його надісланням (наданням) до суду. Заперечення повинні бути отримані учасниками справи завчасно до початку розгляду справи по суті.

6.Роз'яснити, що відповідач має право подати заяву із запереченнями проти розгляду справи в спрощеному позовному провадженні протягом п'яти днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Якщо відповідач не подасть у встановлений судом строк такі заперечення, він має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк із поважних причин.

7. Інформацію щодо справи учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud0825.

Копію цієї ухвали з витягом про процесуальні права та обов'язки надіслати учасникам справи, копію позовної заяви та доданих документів - відповідачу.

Ухвала в частині порушення правил підсудності може бути оскаржена до Апеляційного суду Запорізької області через Хортицький районний суд м.Запоріжжя протягом п`ятнадцяти днів з дня її постановлення. В іншій частині ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя Н.А.Мурашова

Дата ухвалення рішення02.03.2018
Оприлюднено06.03.2018
Номер документу72580199
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —337/650/18

Рішення від 12.04.2018

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Мурашова Н. А.

Рішення від 12.04.2018

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Мурашова Н. А.

Ухвала від 28.03.2018

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Мурашова Н. А.

Ухвала від 02.03.2018

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Мурашова Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні