Ухвала
від 06.03.2018 по справі 404/6443/17
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/6443/17

Номер провадження 2/404/882/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про затвердження мирової угоди

та закриття провадження у справі

06 березня 2018 року Кіровський районний суд м. Кіровограда в складі:

Головуючого судді - Іванової Н.Ю.

при секретарі - Гуйван О.В.

розглянувши у підготовчому відкритому судовому засіданні в м. Кропивницькому цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю ЕКОВДМ про зміну причини звільнення, суд, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач, ОСОБА_1, звернулася до суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю ЕКОВДМ про зобов'язання відповідача змінити формулювання причини звільнення ОСОБА_1 на Звільнена за власним бажанням у зв'язку з необхідністю догляду за дитиною до досягнення нею чотирнадцятирічного віку, ст. 38 КЗпП України .

В судовому засіданні 06.03.2018 року сторони досягли згоди щодо спору і подали до суду заяву про затвердження мирової угоди від 01.03.2018 року на таких умовах:

Товариство з обмеженою відповідальністю ЕКОВДМ (код ЄДРПОУ - 36904975) зобов'язується протягом трьох робочих днів з дати затвердження мирової угоди судом змінити в трудовій книжці ОСОБА_1 формулювання причини звільнення позивача ОСОБА_1 з Товариства з обмеженою відповідальністю ЕКОВДМ на Звільнена за власним бажанням у зв'язку з необхідністю догляду за дитиною до досягнення нею чотирнадцятирічного віку, ст. 38 КЗпП України .

Учасникам справи роз'яснені умови мирової угоди, наслідки її затвердження та закриття провадження по справі, передбачені п. 5 ч.1 ст. 255 ЦПК України.

Сторони заявляють, що їм зрозуміло, що у разі затвердження судом даної мирової угоди, провадження у цій справі закривається, що унеможливлює повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав.

Мирова угода приєднана до матеріалів цивільної справи.

Дослідивши матеріали цивільної справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до положень ч. 7 ст. 49 ЦПК України, сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Частинами 1, 2 ст. 207 ЦПК України визначено, що мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов'язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу.

Відповідно до ч. 4 ст. 207 ЦПК України, укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди.

Згідно п. 5 ч. 1 ст. 255 ЦПК України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Судом встановлено, що мирова угода сторонами прочитана, відображає їх волевиявлення, наміри та містить предмет і всі суттєві умови, за якими вони досягли згоди. Перед підписанням цієї мирової угоди сторони ознайомилися з її змістом і, маючи дійсні наміри щодо її укладення, стверджують про відсутність у них заперечень стосовно кожної з її умов, однаково розуміють її значення, умови та правові наслідки для кожної зі сторін, про що свідчать їхні особисті підписи на мировій угоді.

Таким чином, враховуючи викладене, а також те, що умови мирової угоди не суперечать закону, не порушують права, свободи та інтереси інших осіб, суд вважає за можливе затвердити мирову угоду на умовах, запропонованих сторонами та закрити провадження у справі.

Керуючись ст.ст. 207, 208, п. 5 ч. 1 ст. 255, 256, 353 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Затвердити мирову угоду, укладену 01.03.2018 року у цивільній справі № 404/6443/17, № провадження 2/404/882/18 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю ЕКОВДМ про зміну причини звільнення.

Товариство з обмеженою відповідальністю ЕКОВДМ (код ЄДРПОУ - 36904975) зобов'язується протягом трьох робочих днів з дати затвердження мирової угоди судом змінити в трудовій книжці ОСОБА_1 формулювання причини звільнення позивача ОСОБА_1 з Товариства з обмеженою відповідальністю ЕКОВДМ з Звільнена за власним бажанням, ст. 38 КЗпП України на Звільнена за власним бажанням у зв'язку з необхідністю догляду за дитиною до досягнення нею чотирнадцятирічного віку, ст. 38 КЗпП України .

Провадження у цивільній справі № 404/6443/17, № провадження 2/404/882/18 за позовом ОСОБА_1 (ІНФОРМАЦІЯ_1, проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2) до Товариства з обмеженою відповідальністю ЕКОВДМ (місцезнаходження: м. Кропивницький, вул. Виставочна, 1-Б, код ЄДРПОУ - 36904975) про зміну причини звільнення - закрити.

Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом.

У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Ухвала суду може бути оскаржена до апеляційного суду Кіровоградської області протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Датою ухвалення судового рішення є дата його проголошення (незалежно від того, яке рішення проголошено - повне чи скорочене). Датою ухвалення судового рішення в порядку письмового провадження є дата складення повного судового рішення.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Повний текст судового рішення складено 06.03.2018 року.

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда Н. Ю. Іванова

Дата ухвалення рішення06.03.2018
Оприлюднено08.03.2018
Номер документу72630534
СудочинствоЦивільне
Сутьзміну причини звільнення, суд

Судовий реєстр по справі —404/6443/17

Ухвала від 06.03.2018

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Іванова Н. Ю.

Ухвала від 24.01.2018

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Іванова Н. Ю.

Ухвала від 17.10.2017

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Іванова Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні