Рішення
від 07.03.2018 по справі 599/180/18
ЗБОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 599/180/18

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"07" березня 2018 р. Зборівський районний суд Тернопільської області в складі судді Чорної В.Г., при секретарі Біловус С.В., розглянувши у порядку спрощеного позовного провадження в м. Зборові цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 закладу Залозецького центру первинної медико - санітарної допомоги Залозецької селищної ради Зборівського району Тернопільської області про стягнення нарахованої та невиплаченої заробітної плати, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернулася в суд з позовом до відповідача ОСОБА_2 закладу Залозецького центру первинної медико - санітарної допомоги Залозецької селищної ради Зборівського району Тернопільської області про стягнення нарахованої та невиплаченої заробітної плати.

Відповідно до частин 2-6 статті 19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, серед іншого, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). З огляду на предмет позову, зокрема, те що дана справа виникає з трудових правовідносин, яка підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження. Обставини справи, що згідно частини третьої статті 274 ЦПК України, мають значення для вирішення питання про можливість розгляду справи в порядку спрощеного провадження, також свідчать про наявність підстав для розгляду цієї справи в спрощеному порядку.

Враховуючи викладене, суд вирішив розглядати справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

Відповідач своїм правом подання до суду відзиву на позов не скористався.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що позовні вимоги є обґрунтованими та підлягають до задоволення, виходячи з наступних підстав.

Згідно ст. 115 КЗпП України заробітна плата повинна виплачуватись робітнику регулярно у робочі дні у строки, встановлені колективним договором або нормативним актом роботодавця, але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцять календарних днів.

Судом встановлено, що ОСОБА_1 з 24.03.2017 року працювала у КЗ Залозецький центр первинної медико-санітарної допомоги Залозецької селищної ради обіймаючи посаду медичної сестри загальної практики сімейної медицини. За грудень 2017 року, згідно поданої довідки підприємства їй нарахована, проте не виплачена заробітна плата, в сумі 3484,04 грн.

З врахуванням встановлених судом обставин, суд приходить до висновку, що позов підлягає до задоволення, так як порушене право позивача підлягає захисту шляхом стягнення із відповідача в користь позивача нарахованої та не виплаченої заробітної плати.

Керуючись ст. ст. . 19,141, 259, 263-265, 274, ЦПК України, ст.115 КЗпП України,-

В И Р І Ш И В:

Позов задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_2 закладу Залозецький центр первинної медико-санітарної допомоги Залозецької селищної ради ідентифікаційний код 41215331, смт.Залізці вул.Шевченка,56, Зборівского району, Тернопільської області в користь ОСОБА_1 ідентифікаційний код НОМЕР_1 місце проживання: с.Гаї за Рудою, Зборівського району, Тернопільської області заборгованість по заробітній платі в сумі 3484,04 грн. (три тисячі чотириста вісімдесят чотири гривні чотири копійки)

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Апеляційна скарга на рішення суду подається через Зборівський районний суд до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно - телекомунікаційної системи. Апеляційна скарга на рішення суду подається безпосередньо до апеляційного суду Тернопільської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення

Суддя підпис З оригіналом згідно:

Суддя Зборівського

районного суду ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення07.03.2018
Оприлюднено13.03.2018
Номер документу72666092
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення нарахованої та невиплаченої заробітної плати

Судовий реєстр по справі —599/180/18

Рішення від 07.03.2018

Цивільне

Зборівський районний суд Тернопільської області

Чорна В. Г.

Ухвала від 09.02.2018

Цивільне

Зборівський районний суд Тернопільської області

Чорна В. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні