Ухвала
від 12.03.2018 по справі 520/2589/18
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 520/2589/18

Провадження № 1-кс/520/790/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12.03.2018 року слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , погодженого прокурором відділу прокуратури Одеської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні № 42017162010000083 від 18.09.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з клопотання слідчого, слідчим відділом Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42017162010000083 від 18.09.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, а саме за фактом заволодіння грошовими коштами місцевого бюджету під час проведення будівельних робіт підрядними організаціями закладів, які належать до комунальної власності.

Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні здійснюється Одеської місцевою прокуратурою № 1.

Так, предметом злочину вказаного кримінального провадження є питання проведення у 2017 році капітального будівництва, ремонту, реконструкції та реставрації об`єктів житла, охорони здоров`я, освіти, культури, зв`язку, транспорту, торгівлі, соціальної сфери на території Київського району м. Одеси на замовлення ІНФОРМАЦІЯ_1 за кошти місцевого бюджету, а також з інших питань зі строком виконання до 03.11.2017.

В ході досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_1 укладено з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) договір № 71 від 24.10.2017 щодо проектування та капітального ремонту стадіону та фасаду ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 .

З метою перевірки факту цільового використання бюджетних коштів, отриманих під виконання вищевказаних робіт, виникла необхідність в отриманні оригіналів документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », а саме:

-документи, які стали підставою для укладання договору між ІНФОРМАЦІЯ_1 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »

-додаткові угоди до вказаного договору у разі їх наявності;

-акти виконаних робіт відповідно до укладених договорів;

-документи, які містять інформацію щодо суми грошових коштів на яку на теперішній час профінансовано договори з визначенням конкретної суми.

Слідчий звертається з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів, обґрунтовуючи клопотання тим, що зазначені документи, як самі по собі, так і в сукупності з іншими речами та документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення події кримінального правопорушення; обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні; є необхідними для належної кваліфікації скоєного кримінального правопорушення та містять відомості про осіб, які можуть бути причетні до скоєння кримінального правопорушення та можуть бути використані як докази, за неможливості іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, так як зазначені документи перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ). Вказане клопотання, слідчий просить розглянути без виклику представників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

В судове засідання слідчий та прокурор не з`явилися, разом з тим від слідчого та прокурора надійшли заяви, в яких останні просили розгляд клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів здійснювати за їх відсутності.

Таким чином, вивчивши клопотання та додані до нього матеріали, враховуючи наявність заяв прокурора та слідчого про розгляд клопотання за їх відсутності, слідчий суддя приходить до наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно приписів ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України, якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

На підставі вищевикладеного, враховуючи, що зазначені у клопотанні документи, як самі по собі, так і в сукупності з іншими речами та документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення події кримінального правопорушення; обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні; є необхідними для належної кваліфікації скоєного кримінального правопорушення та містять відомості про осіб, які можуть бути причетні до скоєння кримінального правопорушення та можуть бути використані як докази, за неможливості іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, так як зазначені документи перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), в цілях забезпечення повноти, всебічності та неупередженості досудового розслідування, слідчий суддя приходить до переконання, що клопотання слідчого є обґрунтованим та підлягає задоволенню. Вказане клопотання, в цілях запобіганню зміні або знищенню зазначених у клопотанні речей та документів, слід розглянути без виклику осіб, у володінні яких такі речі та документи знаходяться.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.93, 132, 160, 163,309 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , погодженого прокурором відділу прокуратури Одеської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні № 42017162010000083 від 18.09.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України задовольнити.

Зобов`язати представників (співробітників) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) надати (забезпечити) слідчому СВ Київського ВП у м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 та/або оперативним уповноваженим УЗЕ в Одеській області ДЗЕ НП України за дорученням слідчого в порядку ст. 40 КПК України доступ до оригіналів настпуних документів:

-документи, які стали підставою для укладання договору між ІНФОРМАЦІЯ_1 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »

-додаткові угоди до вказаного договору у разі їх наявності;

-акти виконаних робіт відповідно до укладених договорів;

-документи, які містять інформацію щодо суми грошових коштів на яку на теперішній час профінансовано договори з визначенням конкретної суми, із можливістю вилучення їх оригіналів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), яке розташоване за адресою: АДРЕСА_2 .

Строк дії ухвали встановити один місяць з дня її постановлення.

Попередити співробітниківТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Ухвала оскарженню не підлягає,набираєзаконної сили після їїпостановлення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.03.2018
Оприлюднено28.02.2023

Судовий реєстр по справі —520/2589/18

Ухвала від 12.03.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Чаплицький В. В.

Ухвала від 12.03.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Чаплицький В. В.

Ухвала від 12.03.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Чаплицький В. В.

Ухвала від 12.03.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Чаплицький В. В.

Ухвала від 12.03.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Чаплицький В. В.

Ухвала від 12.03.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Чаплицький В. В.

Ухвала від 12.03.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Чаплицький В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні