Ухвала
від 14.03.2018 по справі 815/6240/17
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 815/6240/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 березня 2018 року                                                                                           м.Одеса

У залі судових засідань №29

Одеський окружний адміністративний суд у складі:

Судді Харченко Ю.В.

При секретарі Рудченко О.І.

Розглянувши в порядку письмового провадження заяву позивача – Головного управління ДСНС України в Одеській області, та відповідача - Комунального закладу “Обласний притулок для дітей “Світанок” Служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації” (від 23.02.2018р. вхід.№5339/18) про примирення сторін у справі №815/6240/17,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Одеського окружного адміністративного суду знаходиться справа за позовом Головного управління ДСНС України в Одеській області до Комунального закладу “Обласний притулок для дітей “Світанок” Служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації” про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) шляхом опечатування (опломбування) всіх дверей (воріт), будівель, приміщень, території, відключення джерел електропостачання (або інших електромереж, електроприладів, пристроїв, обладнання і установок) до повного усунення вимог законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки та у сфері цивільного захисту, вказаних у Акті перевірки №142 від 20.11.2017р.

Ухвалою суду від 11.12.2017р. відкрито провадження у справі №815/6240/17 за позовом Головного управління ДСНС України в Одеській області до Комунального закладу “Обласний притулок для дітей “Світанок” Служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації” про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) шляхом опечатування (опломбування) всіх дверей (воріт), будівель, приміщень, території, відключення джерел електропостачання (або інших електромереж, електроприладів, пристроїв, обладнання і установок) до повного усунення вимог законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки та у сфері цивільного захисту, вказаних у Акті перевірки №142 від 20.11.2017р.

Ухвалою Одеського окружного адміністративного суду від 19.12.2017р., з урахуванням того, що 15.12.2017р. набув чинності Закон України “Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів” №2147-VIII від 03.10.2017р., котрим положення КАС України викладено в новій редакції, вирішено розгляд даної адміністративної справи, проводити в порядку загального позовного провадження.

Ухвалою суду від 10.01.2018р. у справі №815/6240/17 призначено підготовче засідання.

Ухвалою Одеського окружного адміністративного суду від 01.02.2018р., на задоволення клопотань повноважних представників позивача - Головного управління ДСНС України в Одеській області, та відповідача - Комунального закладу “Обласний притулок для дітей “Світанок” Служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації” (від 30.01.2018р. вхід.№2682/18, вхід.№2680/18 відповідно) про надання часу для примирення, зупинено провадження у справі №815/6240/17.

Ухвалою суду від 27.02.2018р., у зв'язку з усуненням обставин, котрі слугували підставою для зупинення провадження у даній справи, поновлено провадження у справі №815/6240/17.

23.02.2018р. до суду надійшла заява (вхід.№5339/18), за підписом повноважних представників позивача - Головного управління ДСНС України в Одеській області, та відповідача - Комунального закладу “Обласний притулок для дітей “Світанок” Служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації”, щодо закриття провадження у справі, з огляду на досягнення сторонами примирення.

Відповідно до ч.6 ст.7 КАС України у разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону), а за відсутності такого закону суд виходить із конституційних принципів і загальних засад права (аналогія права).

Згідно з п.10 ч.1 ст.4 КАС України письмове провадження - розгляд і вирішення адміністративної справи або окремого процесуального питання в суді першої, апеляційної чи касаційної інстанції без повідомлення та (або) виклику учасників справи та проведення судового засідання на підставі матеріалів справи у випадках, встановлених цим Кодексом;

Відповідно до ч.3 ст.194 КАС України учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі учасники справи, судовий розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження на підставі наявних у суду матеріалів.

Таким чином, беручи до уваги вищевикладене, а також те, що повноважні представники сторін звернулись до суду з клопотаннями (від 06.03.2018р. вхід.№6293/18, від 12.03.2018р. вхід.№6752/18) про розгляд справи в порядку письмового провадження, судом, з урахуванням приписів ч.3 ст.194 КАС України, ухвалено рішення щодо розгляду заяви позивача – Головного управління ДСНС України в Одеській області, та відповідача - Комунального закладу “Обласний притулок для дітей “Світанок” Служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації” (від 23.02.2018р. вхід.№5339/18) в порядку письмового провадження.

Зокрема, судом встановлено, що в межах спірних правовідносин між позивачем – Головним управлінням ДСНС України в Одеській області, та відповідачем - Комунальним закладом “Обласний притулок для дітей “Світанок” Служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації” досягнуто примирення, про що свідчить наявна у матеріалах справи заява від 23.02.2018р. вхід.№5339/18, згідно якої строни домовились про наступне: Комунальний заклад «Обласного притулку для дітей «Світанок» служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації, зобов'язуються: вжити вичерпних заходів забезпечення комунального закладу «Обласного притулку для дітей «Світанок» служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації у Акті №142 від 20.11.2017року, у тому числі фінансування тощо; покласти відповідальність за пожежну, техногенну безпеку та цивільний захист на час дії угоди про примирення на завідувача Комунального закладу «Обласний притулок для дітей «Світанок» служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації; повністю усунути порушення вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної, пожежної безпеки та цивільного захисту, які загрожують життю та здоров'ю людей зазначених в Акт №142 від 20.11.2017року до 01.09.2018року; до 01.09.2018року звернутися до Головного управління ДСНС України в Одеській області з клопотанням про проведення позапланової перевірки додержання (виконання) вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту та виконання вимог попередніх приписів на об'єкті комунального закладу «Обласний притулок для дітей «Світанок» служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації», який розташований за адресою: 65033, Одеська область, місто Одеса, вул. Василя Стуса,2-Б. Головне управління ДСНС України в Одеській області зобов'язується на підставі клопотання комунального закладу «Обласний притулок для дітей «Світанок» служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації» здійснити позапланову перевірку додержання (виконання) вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту та виконання вимог попередніх приписів на об'єкті комунального закладу «Обласний притулок для дітей «Світанок» служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації», який розташований за адресою: 65033, Одеська область, місто Одеса, вул.Василя Стуса,2-Б протягом 5 робочих днів з дня надходження клопотання (заяви) на проведення позапланової перевірки.

Відповідно до умов цієї угоди про примирення сторони дійшли згоди щодо повного та остаточного врегулювання претензій, які були предметом судового розгляду у справі №815/6240/17.

Сторони мають належне уявлення про сутність цієї угоди про примирення і всіх її елементів. Не існує ніяких факторів, які могли б вплинути на їх уявлення про мету цієї угоди про примирення. Сторони підтверджують, що вищевикладені умови відповідають їх волевиявленню і породжують настання бажаних наслідків, які відповідають їх дійсним інтересам. Сторони погоджуються, що їх волевиявлення, викладене в цій угоді про примирення, є вільним та здійсненним без будь-якого примусу.

Згідно з ч. 5 ст. 47 КАС України сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії судового процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

Відповідно до ч.ч. 1, 3, 4, 5 ст. 190 КАС України, сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обовязків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції субєкта владних повноважень.

Умови примирення сторони викладають у заяві про примирення сторін. Заява про примирення сторін може бути викладена у формі єдиного документа, підписаного сторонами, або у формі окремих документів: заяви однієї сторони про умови примирення та письмової згоди іншої сторони з умовами примирення.

До ухвалення судового рішення у звязку з примиренням сторін суд розяснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін у праві вчинити відповідні дії.

Умови примирення сторін затверджуються ухвалою суду. Затверджуючи умови примирення сторін, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Таким чином, з урахуванням дослідження, викладених позивачем – Головним управлінням ДСНС України в Одеській області, та відповідачем - Комунальним закладом “Обласний притулок для дітей “Світанок” Служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації” у заяві (від 23.02.2018р. вхід.№5339/18) про примирення сторін у справі №815/6240/17, умов примирення, судом встановлено, що умови примирення не суперечать чинному законодавству, та не порушують чиї-небудь права, свободи або охоронювані законом інтереси.

Згідно з п.3 ч.1 ст.238 КАС України суд закриває провадження у справі якщо сторони досягли примирення.

Відтак, беручи до уваги вищевикладене, а також те, що, викладені сторонами у заяві (від 23.02.2018р. вхід.№5339/18) умови примирення не суперечать чинному законодавству, та не порушують чиї-небудь права, свободи або охоронювані законом інтереси, суд вважає за можливе заяву позивача – Головного управління ДСНС України в Одеській області, та відповідача - Комунального закладу “Обласний притулок для дітей “Світанок” Служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації” (від 23.02.2018р. вхід.№5339/18) задовольнити, та закрити провадження у справі №815/6240/17 за позовом Головного управління ДСНС України в Одеській області до Комунального закладу “Обласний притулок для дітей “Світанок” Служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації” про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) шляхом опечатування (опломбування) всіх дверей (воріт), будівель, приміщень, території, відключення джерел електропостачання (або інших електромереж, електроприладів, пристроїв, обладнання і установок) до повного усунення вимог законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки та у сфері цивільного захисту, вказаних у Акті перевірки №142 від 20.11.2017р., відповідно до приписів п.3 ч.1 ст.238 КАС України.

Керуючись п.10 ч.1 ст.4, ч.6 ст.7, ч.9 ст.205, п.3 ч.1 ст.238, ст.ст.140,243,248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Заяву позивача – Головного управління ДСНС України в Одеській області, та відповідача - Комунального закладу “Обласний притулок для дітей “Світанок” Служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації” (від 23.02.2018р. вхід.№5339/18) про примирення сторін у справі №815/6240/17, задовольнити.

2. Затвердити умови примирення сторін по справі за адміністративним позовом Головного управління ДСНС України в Одеській області (65091, м. Одеса, вул. Прохорівська, 6, код ЄДРПОУ 38643633) до Комунального закладу “Обласний притулок для дітей “Світанок” Служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації” (65033, Одеська область, місто Одеса, вул.Василя Стуса,2-Б, код ЄДРПОУ 25832150) про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) шляхом опечатування (опломбування) всіх дверей (воріт), будівель, приміщень, території, відключення джерел електропостачання (або інших електромереж, електроприладів, пристроїв, обладнання і установок) до повного усунення вимог законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки та у сфері цивільного захисту, вказаних у Акті перевірки №142 від 20.11.2017р., а саме:

- Комунальний заклад «Обласного притулку для дітей «Світанок» служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації, зобов'язуються: вжити вичерпних заходів забезпечення комунального закладу «Обласного притулку для дітей «Світанок» служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації у Акті №142 від 20.11.2017року, у тому числі фінансування тощо; покласти відповідальність за пожежну, техногенну безпеку та цивільний захист на час дії угоди про примирення на завідувача Комунального закладу «Обласний притулок для дітей «Світанок» служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації; повністю усунути порушення вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної, пожежної безпеки та цивільного захисту, які загрожують життю та здоров'ю людей зазначених в Акт №142 від 20.11.2017року до 01.09.2018року; до 01.09.2018року звернутися до Головного управління ДСНС України в Одеській області з клопотанням про проведення позапланової перевірки додержання (виконання) вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту та виконання вимог попередніх приписів на об'єкті комунального закладу «Обласний притулок для дітей «Світанок» служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації», який розташований за адресою: 65033, Одеська область, місто Одеса, вул. Василя Стуса,2-Б;

- Головне управління ДСНС України в Одеській області зобов'язується: на підставі клопотання комунального закладу «Обласний притулок для дітей «Світанок» служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації» здійснити позапланову перевірку додержання (виконання) вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту та виконання вимог попередніх приписів на об'єкті комунального закладу «Обласний притулок для дітей «Світанок» служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації», який розташований за адресою: 65033, Одеська область, місто Одеса, вул.Василя Стуса,2-Б протягом 5 робочих днів з дня надходження клопотання (заяви) на проведення позапланової перевірки.

3. Закрити провадження у справі №815/6240/17 за позовом Головного управління ДСНС України в Одеській області до Комунального закладу “Обласний притулок для дітей “Світанок” Служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації” про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) шляхом опечатування (опломбування) всіх дверей (воріт), будівель, приміщень, території, відключення джерел електропостачання (або інших електромереж, електроприладів, пристроїв, обладнання і установок) до повного усунення вимог законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки та у сфері цивільного захисту, вказаних у Акті перевірки №142 від 20.11.2017р.

4. Розяснити сторонам, що ухвала про затвердження умов примирення виконується сторонами в порядку і строки, які нею визначені. Ухвала про затвердження умов примирення є виконавчим документом. У разі невиконання ухвали суду про затвердження умов примирення вона може бути подана для її примусового виконання в порядку, визначеному законодавством для виконання судових рішень.

Повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена до Одеського апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги до Одеського окружного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя Харченко Ю.В.

.

Дата ухвалення рішення14.03.2018
Оприлюднено20.03.2018
Номер документу72732870
СудочинствоАдміністративне
Сутьпримирення сторін у справі №815/6240/17

Судовий реєстр по справі —815/6240/17

Ухвала від 28.11.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Харченко Ю. В.

Ухвала від 21.11.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Харченко Ю. В.

Ухвала від 06.07.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Харченко Ю. В.

Ухвала від 14.03.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Харченко Ю. В.

Ухвала від 27.02.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Харченко Ю. В.

Ухвала від 01.02.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Харченко Ю. В.

Ухвала від 10.01.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Харченко Ю. В.

Ухвала від 19.12.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Харченко Ю. В.

Ухвала від 11.12.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Харченко Ю. В.

Ухвала від 05.12.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Харченко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні