Ухвала
від 06.03.2018 по справі 315/216/18
ГУЛЯЙПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 315/216/18

Номер провадження № 2/315/152/18

У Х В А Л А

06 березня 2018 року м. Гуляйполе

Суддя Гуляйпільського районного суду Запорізької області Ярош С.О., розглянувши позовну заяву Гуляйпільської районної державної адміністрації Запорізької області як органу опіки та піклування до ОСОБА_1, ОСОБА_2 про відібрання малолітньої дитини без позбавлення батьківських прав, -

В С Т А Н О В И В:

19.02.2018 року до суду звернулася Гуляйпільська районна державна адміністрація Запорізької області як орган опіки та піклування з позовом до ОСОБА_1, ОСОБА_2 про відібрання малолітньої дитини без позбавлення батьківських прав.

Позивач: Гуляйпільська районна державна адміністрація Запорізької області як орган опіки та піклування знаходиться за адресою: 70202, Запорізька область, м. Гуляйполе, вул. Н. Махна 50.

Відповідачі: ОСОБА_1, ОСОБА_2 зареєстровані та мешкають за адресою: 70202, Запорізька область, Гуляйпільський район, с. Гуляйпільське, вул. Центральна 22/1.

Позовна заява підсудна Гуляйпільському районному суду Запорізької області.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

Відповідно до ч.1 ст.187 ЦПК України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п'яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Предметом позову є відібрання малолітньої дитини у відповідачів без позбавлення батьківських прав, які ухиляються від виконання обов'язку по вихованню дитини, а залишення дитини у них є небезпечним для її життя, здоров'я і морального виховання.

Дана справа є справою, що виникає з сімейних відносин.

Відповідно до ч.4 ст.274 ЦПК України в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах: 1) що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів та поділ майна подружжя.

Так як дана справа у спорі виникає з сімейних відносин, а ч.4 ст.274 ЦПК України містить заборону розгляду таких справ в порядку спрощеного провадження, то дана справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

Відповідно до ч.1 ст.189 ЦПК України завданнями підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з'ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до ч.1 ст.196 ЦПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Відповідно до ч.1, 2 ст.199 ЦПК України у строк, встановлений судом, позивач має право подати відповідь на відзив, а відповідач - заперечення. Інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження, якщо судом не встановлено інший строк.

Таким чином відповідно до ч.1 ст.196 ЦПК України для виконання завдання підготовчого провадження необхідно призначити підготовче засідання у справі та роз`яснити відповідачам, що вони мають право надати суду відзив на позов.

Керуючись ст. ст. 187, 189, 196, 199, 274, 276 ЦПК України суд, -

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву Гуляйпільської районної державної адміністрації Запорізької області як органу опіки та піклування до ОСОБА_1, ОСОБА_2 про відібрання малолітньої дитини без позбавлення батьківських прав.

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом Гуляйпільської районної державної адміністрації Запорізької області як органу опіки та піклування до ОСОБА_1, ОСОБА_2 про відібрання малолітньої дитини без позбавлення батьківських прав.

Призначити цивільну справу за позовом Гуляйпільської районної державної адміністрації Запорізької області як органу опіки та піклування до ОСОБА_1, ОСОБА_2 про відібрання малолітньої дитини без позбавлення батьківських прав до розгляду в порядку загального позовного провадження в підготовчому судовому засіданні на 02.04.2018 року о 09:00 за участю сторін.

Роз`яснити відповідачам, що останні мають право у разі заперечення позову надати суду відзив на позов та докази, які підтверджують їх заперечення до початку підготовчого судового засідання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: https://gp.zp.court.gov.ua/sud0806.

Копію ухвали надіслати позивачу до відома.

Копію ухвали та копію позову з додатками надіслати відповідачам до відома.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Ярош С.О.

СудГуляйпільський районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення06.03.2018
Оприлюднено16.03.2018
Номер документу72738830
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —315/216/18

Ухвала від 13.06.2018

Цивільне

Гуляйпільський районний суд Запорізької області

Ярош С. О.

Рішення від 02.04.2018

Цивільне

Гуляйпільський районний суд Запорізької області

Ярош С. О.

Рішення від 02.04.2018

Цивільне

Гуляйпільський районний суд Запорізької області

Ярош С. О.

Ухвала від 06.03.2018

Цивільне

Гуляйпільський районний суд Запорізької області

Ярош С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні