Ухвала
від 14.03.2018 по справі 711/1916/18
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Придніпровський районний суд м.Черкаси

УХВАЛА

Номер провадження 1-кс/711/689/18

Справа № 711/1916/18

14 березня 2018 року

Слідчий суддя Придніпровського районного суду міста Черкаси ОСОБА_1 за участю:

секретар - ОСОБА_2 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні в приміщенні Придніпровського районного суду м. Черкаси клопотання заступника начальника відділу СУ ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором прокуратури Черкаської області ОСОБА_4 , про проведення обшуку нежилого приміщення в рамках кримінального провадження №12018250000000011,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду з клопотанням, в якому просить надати дозвіл на проведення обшуку в житловому приміщенні за місцем фактичного проживання ОСОБА_5 , а саме у домоволодінні АДРЕСА_1 , .

В обґрунтування клопотання зазначено, що досудове розслідування здійснюється за обставинами, відповідно до яких оперативним підрозділом УСБУ в Черкаській області задокументовану злочинну діяльність групи службових осіб з числа юридичних осіб приватного права та фізичних осіб, які організували на території Черкаської області протиправну фінансову схему по незаконному переведенню безготівкових коштів у готівку та формування фіктивного податкового кредиту з податку на додану вартість з метою виведення капіталів суб`єктів господарської діяльності реального сектору економіки в «тіньовий» обіг та подальшої легалізації грошових коштів, одержаних злочинним шляхом.

Під час проведення негласних розшукових заходів в рамках оперативно-розшукової справи встановлено, що організатором протиправної фінансової схеми по переведенню безготівкових коштів у готівку та формування фіктивного податкового кредиту СГД на території Черкаської області є директор ПП «Калда» - ОСОБА_6 , яка залучила до своєї протиправної діяльності інших осіб. Так під час оперативних заходів було встановлено, що в період з червня по грудень 2017 року ОСОБА_6 безпосередньо причетна до «конвертації» безготівкових коштів в готівку, шляхом оформлення безтоварних операцій з іншими суб`єктами господарської діяльності, які зацікавлені в отриманні готівки з метою ухилення від сплати податків, а також до створення фіктивних суб`єктів господарської діяльності з метою їх використання для конвертації безготівкових коштів у готівку. Зокрема, встановлено, що безпосередньо ОСОБА_6 із залученням бухгалтерів займається виготовленням документів з метою оформлення «безтоварних» операцій на замовлення різних суб`єктів господарської діяльності.

Внаслідок такої діяльності ОСОБА_6 фактично здійснюється привласнення бюджетних коштів, призначених для відшкодування податкового кредиту.

За даними обставинами 18.01.2018р. розпочато кримінальне провадження №12018250000000011 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 191 КК України.

По обставинам досудового розслідування до вчинення злочину причетна ОСОБА_5 , яка діючи за вказівками ОСОБА_6 , займається виготовленням документів з метою оформлення «безтоварних» операцій на замовлення різних суб`єктів господарської діяльності. При цьому, ОСОБА_5 працює головним бухгалтером ТОВ «Маклаут-Інвест» та фактично проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

За таких обставин, слідчий вважає, що на даний час є достатні підстави вважати, що в домоволодінні за місцем фактичного проживання ОСОБА_5 можуть знаходитись документи та речі, які свідчать про здійснення нею незаконної діяльності щодо формування незаконного податкового кредиту та конвертації безготівкових коштів в готівку, а саме: реєстраційні та установчі документи суб`єктів господарської діяльності ПП «КАЛДА», ТОВ «АЛЬЯНС-ТРАНСБУДСЕРВІС», ПП «РЕМПРОМБУД-99», ПП «БУДТРАНСЕКСПОРТ», ТОВ «ПЛАСПОРК», фінансово-бухгалтерська документація, стосовно діяльності вказаних суб`єктів господарської діяльності та їх печатки, а тому слідчий вважає за необхідне здійснити обшук в житловому приміщенні за такою адресою.

В судове засідання слідчий не з`явилась, проте надала суду заяву, в якій просила провести розгляд клопотання за її відсутності та задовольнити його на підставі обґрунтування, викладеного у клопотанні та з урахуванням доказів доданих до нього.

Перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, та, дослідивши докази по даних матеріалах, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Клопотання про надання дозволу на обшук відповідає вимогам ст. 234 КПК України.

Відповідно до положень ст.235 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

З доданих до клопотання матеріалів (рапорт о/у в АВС відділу КЗЕ УСБУ в Черкаській області, протокол за результатами проведення негласних розшукових заходів, інформація з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, т.і.) вбачається, що є достатньо підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення у сфері злочинів проти власності. Відшукувані речі та документи мають значення для досудового розслідування, оскільки є знаряддям злочину, і на момент розгляду клопотання є достатні дані, які вказують на те, що відшукуване майно може знаходитись у домоволодінні АДРЕСА_1 , - яке, згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно належить на праві приватної власності ОСОБА_7 та перебуває у користуванні ОСОБА_5 ..

Статтею 30 Конституції України кожному гарантується недоторканність житла, а обмеження цього право може здійснюватись виключно на підставі вмотивованого рішення суду. Отже, діючи в інтересах громадської безпеки для захисту суспільства від протиправної діяльності, пов`язаної з посяганням на суспільні відносини власності як основу економічної системи держави, вважаю за необхідне задовольнити клопотання слідчого.

На підставі вищевикладеного і керуючись ст.ст.234, 235 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку житлового приміщення, а саме домоволодіння АДРЕСА_1 , яке належить на праві приватної власності ОСОБА_7 та перебуває у користуванні ОСОБА_5 , з метою виявлення та вилучення реєстраційних та установчих документів суб`єктів господарської діяльності ПП «КАЛДА» (ЄДРПОУ 35955898), ТОВ «АЛЬЯНС-ТРАНСБУДСЕРВІС» (ЄДРПОУ 38161784), ПП «РЕМПРОМБУД-99» (ЄДРПОУ 30528820), ПП «БУДТРАНСЕКСПОРТ» (ЄДРПОУ 37930524), ТОВ «ПЛАСПОРК» (ЄДРПОУ 39416790), фінансово-бухгалтерська документація, стосовно діяльності вказаних суб`єктів господарської діяльності та їх печатки.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення і дозволяє проникнути до житлового приміщення один раз.

Строк дії ухвали до 14 квітня 2018 року.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.03.2018
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу72753866
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку нежилого приміщення в рамках кримінального провадження №12018250000000011

Судовий реєстр по справі —711/1916/18

Ухвала від 14.03.2018

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Дунаєв С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні