Ухвала
від 26.02.2018 по справі 569/2773/18
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/2773/18

У Х В А Л А

26 лютого 2018 року м. Рівне

Рівненський міський суд Рівненської області в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

слідчих ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ,

прокурора ОСОБА_5 ,

володільця майна ОСОБА_6 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання старшого слідчого з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області ОСОБА_3 про арешт майна,-

В С Т А Н О В И В:

До слідчого судді Рівненського міського суду надійшло клопотання старшого слідчого з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУФР ГУ ДФС у Рівненській області ОСОБА_3 , яке погоджено прокурором прокуратури Рівненської області ОСОБА_7 про арешт майна.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що службові особи ТОВ «Захід Агробізнес» (код ЄДРПОУ 37022936, податкова адреса: м. Рівне, вул. Князя Володимира, 75) внаслідок проведення операцій, що мають ознаки безтоварності з ТОВ «Компанія «Інтертрейд» (код ЄДРПОУ 40012776), ТОВ «Меридіан Компані» (код ЄДРПОУ 39991710), ТОВ «Трейл-Блейзерс» (код ЄДРПОУ 40263185), ТОВ «Контент Логістикс» (код ЄДРПОУ 40061336), ТОВ «Діоніс-Транс» (код ЄДРПОУ 40322250), ТОВ «Ті Джи Трейд» (код ЄДРПОУ 40061198), ТОВ «НК Трейд» (код ЄДРПОУ 39475987), ТОВ «Альдарекс» (код ЄДРПОУ ЄДРПОУ 41014491), «ПСП-Сервіс» (код ЄДРПОУ 40411172), ТОВ «Жулторг» (код ЄДРПОУ 40623642) та ТОВ «Трейден Фортгруп» (код ЄДРПОУ 41051727), ПрАТ «Рівне-Борошно» (код ЄДРПОУ 31435947) в період з 01.01.2016 по 30.11.2017, також відображення по обліках підприємства фінансові операції, що мають ознаки безтоварності з ПП «П`ять Зірок-Рівне» (код ЄДРПОУ 37737348), ТОВ «Грандмайстер» (код ЄДРПОУ 35658872), ФОП ОСОБА_8 (РНОКПП НОМЕР_1 ), ФОП ОСОБА_9 (РНОКПП НОМЕР_2 ), ФОП ОСОБА_10 (РНОКПП НОМЕР_3 ), ФОП ОСОБА_11 (РНОКПП НОМЕР_4 ), ФОП ОСОБА_12 (РНОКПП НОМЕР_5 ), ФОП ОСОБА_13 (РНОКПП НОМЕР_6 ), ФОП ОСОБА_14 (РНОКПП НОМЕР_7 ) у період 2017-2018рр., нанесли державному бюджету збитків у вигляді несплати податків в особливо великих розмірах.

У матеріалах кримінального провадження наявне дослідження фінансово-господарської діяльності ТОВ «Захід Агробізнес» №1/17-00-16-16/37022936 від 04.01.2018, проведене з метою встановлення сум ймовірних завданих державі збитків під час здійснення фінансово-господарської діяльності ТОВ «Захід Агробізнес» з вищевказаними суб`єктами господарської діяльності протягом 2016-2017 років, за результатами якого встановлено нанесені товариством збитки державі у розмірі 5 830 255 грн.

Таким чином, у діях службові особи ТОВ «Захід Агробізнес» вбачаються ознаки ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, відповідальність за що передбачена ч.3 ст.212 КК України.

В матеріалах кримінального провадження є відомості про те, що ТОВ «Захід Агробізнес» відобразило проведення господарських операцій зі вказаними суб`єктами господарської діяльності, які мають ознаки порушення податкового законодавства. Попередньо встановлено, що такі операції відображені лише документально у бухгалтерському та податковому обліку товариства без реального руху активів, метою яких мінімізації податкових зобов`язань.

Допитано співробітника оперативного підрозділу, який проводив аналіз господарської діяльності ТОВ «Захід Агробізнес» в межах ЗУ «Про ОРД». З показань останнього встановлено, що у вищевказаних суб`єктів господарської діяльності, які мають ознаки фіктивності відсутні засоби для здійснення самостійної фінансово-господарської діяльності, а саме: офісні та складські приміщення, транспортні засоби, комп`ютерна техніка, наймані працівники, що вказує лише на документальне оформлення господарських операцій. Також у діяльності останніх відслідковується пересорт продукції (невідповідність обсягів придбаної продукції до обсягів реалізованої.

Крім цього, встановлено, що ФОП ОСОБА_8 , ФОП ОСОБА_9 , ФОП ОСОБА_10 , ФОП ОСОБА_11 , ФОП ОСОБА_12 , ФОП ОСОБА_13 , ФОП ОСОБА_14 являються представниками ТОВ «Захід Агробізнес» у регіонах України. Останнє проводить з вказаними підприємцями фінансово-господарські операції, предметом яких являється надання останніми послуг з посередництва при реалізації ТМЦ та послуг з обробітку земель, однак вказані фінансово-господарські операції фактично проводяться силами підприємства, а вказаних ФОП ТОВ «Захід Агробізнес» використовує в якості механізму ухилення від сплати податку на прибуток підприємства, цим самим штучно формуючи витрати та занижуючи об`єкт оподаткування.

Співробітник ОУ ДФС у Рівненській області вказує, що чорнові записи, чорнова бухгалтерія, комп`ютерна техніка, засоби електронного зв`язку, фінансово-господарські документи та інші предмети і речі що свідчать про умисне ухилення від сплати податків службовими особами ТОВ «Захід Агробізнес», іншими особами, які мають істотне значення для встановлення істини по кримінальному провадженні, документи (на паперових та електронних носіях), предмети, печатки та штампи, які можуть свідчити про вчинення злочину, незаповнені документи із відтисками печаток та штампів, чекові книжки, платіжні картки та інші платіжні документи, а також засоби доступу до банківських рахунків, які використовуються в злочинній схемі, документи з ознаками підробки, щодо придбання та подальшої реалізації товарно-матеріальних цінностей та інші документи з ознаками підробки, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженні знаходяться за адресою розміщення офісного приміщення ТОВ «Захід Агробізнес» - м.Рівне, вул. Курчатова, 18-С.

15.02.2018 отримано ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду №569/2267/18 про надання дозволу на проведення обшуку за адресою м.Рівне, вул. Курчатова, 18-С - адреса знаходження офісних приміщень ТОВ «Захід Агробізнес».

21.02.2018 на підставі вищевказаної ухвали слідчого судді Рівненського міського суду, проведено обшук за адресою АДРЕСА_1 адреса знаходження офісних, складських, інших приміщень ТОВ «Захід Агробізнес», у ході якого, згідно протоколу обшуку від 21.02.2018, виявлено та вилучено: чорнові записи, документи та речі.

Згідно інформаційної довідки з Реєстру прав на нерухоме майно від 22.01.2018 №111300897 нерухоме майно за адресою, АДРЕСА_1 , на праві приватної власності належить гр. ОСОБА_15 .

Перераховані документи у пунктах 1-14 та речі у пунктах 1-13 вилучені в одному з офісів приміщення по адресі АДРЕСА_1 , а саме у приміщені, що орендує ПП «Лутум». Згідно пред`явленого договору оренди, директором якого значиться гр. ОСОБА_6 . Останній також значиться на посаді юрисконсульта ТОВ «Захід Агробізнес».

В ході обшуку ОСОБА_6 не надав належних пояснень та документального підтвердження того, яким чином документи та речі щодо господарської діяльності вказаних підприємців знаходяться в офісі.

З метою підтвердження та чи спростування версії щодо проведення незаконної діяльності третіми особами від імені фізичних осіб приватних підприємців вказаних у встановлених документах, встановлення власників печаток та осіб підписи яких виконані на факсиміле, обставин щодо законності перебування таких документів та речей у приміщенні де вони були знайдені, слідчим в ході обшуку вирішено питання щодо вилучення вказаних документів.

Оскільки вилучені резервуари для зберігання пального, обладнання, технологічне устаткування насосна станція, зливний та наливний комплекс, які забезпечують зберігання, злив пального, використовувались ТОВ «Захід Агробізнес» для зберігання та реалізації паливно-мастильних матеріалів, які містять ознаки незаконно виготовлених, то вказане майно виготовлене, використане як засоби для вчинення кримінального правопорушення зберігання та реалізації паливно-мастильних матеріалів, які містять ознаки незаконно виготовлених, та зберегли на собі його сліди; є предметом кримінального правопорушення, у тому числі пов`язаного з їх незаконним обігом реалізацією незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів, таким чином існує сукупність підстав, розумних підозр вважати, що вказане майно є доказом злочину, підлягає конфіскації майна.

Також є достатні підстави вважати, що вилучені за адресою АДРЕСА_1 , документи та печатки щодо проведення господарської діяльності ФОП ОСОБА_8 , ФОП ОСОБА_9 , ФОП ОСОБА_10 , ФОП ОСОБА_11 , ФОП ОСОБА_12 , ФОП ОСОБА_13 , ФОП ОСОБА_14 , службові особи ТОВ «Захід Агробізнес» використовують в якості механізму ухилення від сплати податку на прибуток підприємства, цим самим штучно формуючи витрати та занижуючи об`єкт оподаткування. Вилучені документи та речі є матеріальними об`єктами, які містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, у вилучених документах, містяться відомості, фактичні дані, на підставі яких встановлюється наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню, зокрема документи та печатки щодо реєстрації та ведення господарської діяльності невстановленими особами від імені ФОП ОСОБА_8 , ФОП ОСОБА_9 , ФОП ОСОБА_10 , ФОП ОСОБА_11 , ФОП ОСОБА_12 , ФОП ОСОБА_13 , ФОП ОСОБА_14 , ФОП ОСОБА_16 , та ФОП ОСОБА_17 , використання таких підприємців у схемі ухилення від сплати податків ТОВ «Захід Агробізнес», та які можуть бути причетні до вчинення злочину, інше, та відомості, що містяться в даних документах буде використана при допитах, документальних перевірках, при проведенні почеркознавчої, судово-економічної, товарознавчої та інших криміналістичних експертиз, пред`явлення документів під час проведення слідчих дій, інших слідчих, процесуальних діях, таким чином існує сукупність підстав, розумних підозр вважати, що вказані документи є доказом злочину.

Таким чином, у ході досудового розслідування виникла необхідність у накладенні арешту на документи виписані від імені ФОП ОСОБА_8 , ФОП ОСОБА_9 , ФОП ОСОБА_10 , ФОП ОСОБА_11 , ФОП ОСОБА_12 , ФОП ОСОБА_13 , ФОП ОСОБА_14 , ФОП ОСОБА_16 , та ФОП ОСОБА_17 , та печатки виготовлені від імені вказаних СГД.

Слідчий вказує, що незастосування заходу забезпечення кримінального провадження (арешт майна) з забороною розпоряджатися ним може привести до настання наслідків, які можуть перешкодити вказаному кримінальному провадженню, а тому з метою досягнення дієвості вищевказаного кримінального провадження, виникла необхідність у накладенні арешту на вищевказане майно, до прийняття процесуального рішення у вказаному кримінальному провадженні.

Тому є достатні підстави вважати, що вилучені за адресою АДРЕСА_1 , документи та речі (печатки) ТОВ «Захід Агробізнес» - є матеріальними об`єктами, які зберегли на собі сліди вчинення кримінального правопорушення, або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, є предметами, що були об`єктом кримінально протиправних дій, та можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюється під час здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні, і мають суттєве значення для встановлення об`єктивних обставин у кримінальному провадженні, а саме використані як докази, які слугуватимуть підтвердженням або спростуванням факту незаконного виготовлення, придбання, зберігання з метою збуту та збуту незаконного виготовлених паливно-мастильних матеріалів, необхідні для надання їх в якості об`єкта дослідження для проведення фізико-хімічної, інших експертиз, досліджень, і не застосування арешту може призвести до зникнення, втрати або пошкодження знаряддя вчинення злочину, документів або настання інших наслідків, які можуть перешкодити у кримінальному провадженні, тому слідчий просить клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчі та прокурор клопотання підтримали, просили суд його задовольнити.

Володілець майна ОСОБА_6 , в судовому засіданні заперечив щодо клопотання, просив суд відмовити у його задоволенні, оскільки слідчим під час проведення обшуку в ТОВ «Захід Агробізнес» було також безпідставно проведено обшук у ПП «Лутум» та вилучено майно останнього.

Заслухавши учасників розгляду в судовому засіданні, дослідивши надані матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання підлягає до задоволення.

Судом встановлено, що у проваджені СУФР ГУ ДФС у Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 32018180000000005, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

21.02.2018 на підставі ухвали слідчого судді Рівненського міського суду, проведено обшук за адресою м. Рівне, вул. Курчатова, 18-С адреса знаходження офісних, складських, інших приміщень ТОВ «Захід Агробізнес», у ході якого, згідно протоколу обшуку від 21.02.2018, виявлено та вилучено:

Чорнові записи :

1.блокнот коричневого кольору з написом «Захід Агробізнес», наявні рукописні записи невстановлених осіб, на 183арк

2.блокнот зеленого кольору з написом «Bayer», наявні рукописні записи невстановлених осіб, на 106 арк

3.- блокнот темно-зеленого кольору з написом «2011, Украгро», наявні рукописні записи невстановлених осіб, на 76 арк.

4.блокнот зеленого та світло-коричневого кольору, наявні рукописні записи невстановлених осіб, на 82 арк.

5.аркуші паперу формату А4, на яких нанесена інформація, щодо переліку менеджерів та інші рукописні записи, фотокопія друкованого тексту «Варіант-пропозиція», всього 8-м аркушів.

6.блокнот зеленого кольору з написом «2017 Захід Агробізнес», наявні рукописні записи невстановлених осіб, на 184 арк.

7.блокнот з написом «2018 Захід Агробізнес», наявні рукописні записи невстановлених осіб, на 184 арк.

Документи:

1.папка темно-червоного кольору з написом «ФОП ОСОБА_8 2016р.», в якій знаходяться документи, що свідчать про проведення господарської діяльності фізичною особою приватним підприємцем ОСОБА_8 (код НОМЕР_1 ) за період 2016 рік, а саме договори, акти приймання-передачі виконаних робіт, акти надання послуг, виписки з банківських рахунків підприємця, у папці пронумеровано 359 аркушів.

2.папка темно-червоного кольору з написом «ФОП ОСОБА_8 2017р.», в якій знаходяться документи, що свідчать про проведення господарської діяльності фізичною особою приватним підприємцем ОСОБА_8 (код НОМЕР_1 ) за період 2017 рік, а саме договори, акти приймання-передачі виконаних робіт, акти надання послуг, виписки з банківських рахунків підприємця, у папці пронумеровано 353 аркушів.

3.папка зеленого кольору з написом «ФОП ОСОБА_12 2017р., 2018р.», в якій знаходяться документи, що свідчать про проведення господарської діяльності фізичною особою приватним підприємцем ОСОБА_12 (код НОМЕР_5 ) за період 2018 рік, а саме договори, акти приймання-передачі виконаних робіт, акти надання послуг, виписки з банківських рахунків підприємця, у папці пронумеровано 26 аркушів.

4.папка зеленого кольору з написом «ФОП ОСОБА_10 2015р, 2016р., 2017р.», в якій знаходяться документи, що свідчать про проведення господарської діяльності фізичною особою приватним підприємцем ОСОБА_10 (код НОМЕР_3 ) за період 2015-2018 роки, а саме договори, акти приймання-передачі виконаних робіт, акти надання послуг, виписки з банківських рахунків підприємця, у папці пронумеровано 343 аркуша.

5.папка рожевого кольору з написом «Звітність по підприємцях 2017р, 2018р., 2019р.», в якій знаходяться податкові декларації фізичних осіб приватних підприємців ОСОБА_11 , ОСОБА_16 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , у папці пронумеровано 86 аркуша.

6.папка чорного кольору з написом «ФОП ОСОБА_16 », в якій знаходяться документи, що свідчать про проведення господарської діяльності фізичною особою приватним підприємцем ОСОБА_16 (код НОМЕР_8 ) за період 2017 року, у папці пронумеровано 130 аркушів, та СD-диск.

7.папка чорного кольору з написом «ФОП ОСОБА_18 », в якій знаходяться документи, що свідчать про проведення господарської діяльності фізичною особою приватним підприємцем ОСОБА_18 (код НОМЕР_9 ) за період 2017 року, у папці пронумеровано 28 аркушів.

8.папка синього кольору з написом «ФОП ОСОБА_12 », в якій знаходяться документи, що свідчать про проведення господарської діяльності фізичною особою приватним підприємцем ОСОБА_12 (код НОМЕР_5 ) за період 2017 року, у папці пронумеровано 69 аркушів.

9.папка синього кольору з написом «ФОП ОСОБА_10 », в якій знаходяться документи, що свідчать про проведення господарської діяльності фізичною особою приватним підприємцем ОСОБА_10 (код НОМЕР_3 ), у папці пронумеровано 68 аркушів.

10.папка синього кольору з написом «ФОП ОСОБА_13 », в якій знаходяться документи, що свідчать про проведення господарської діяльності фізичною особою приватним підприємцем ОСОБА_13 (код НОМЕР_10 ) за період 2017 року, у папці пронумеровано 59 аркушів.

11.папка синього кольору з написом «ФОП ОСОБА_11 », в якій знаходяться документи, що свідчать про проведення господарської діяльності фізичною особою приватним підприємцем ОСОБА_11 (код НОМЕР_4 ) за період 2017 року, у папці пронумеровано 142 аркушів;

12.папка синього кольору з написом «ФОП ОСОБА_8 », в якій знаходяться документи, що свідчать про проведення господарської діяльності фізичною особою приватним підприємцем ОСОБА_8 (код НОМЕР_1 ) за період 2017 року, у папці пронумеровано 127 аркушів;

13.папка синього кольору з написом «ФОП ОСОБА_9 », в якій знаходяться документи, що свідчать про проведення господарської діяльності фізичною особою приватним підприємцем ОСОБА_9 (код НОМЕР_2 ) за період 2017 року, у папці пронумеровано 86 аркушів;

14.папка синього кольору з написом «ФОП ОСОБА_14 », в якій знаходяться документи, що свідчать про проведення господарської діяльності фізичною особою приватним підприємцем ОСОБА_14 (код НОМЕР_7 ) за період 2017 року, у папці пронумеровано 26 аркушів;

Речі:

1.Дев`ять печаток факсиміле з відтисками підписів невстановлених осіб;

2.кругла печатка, яка має відтиск ФОП ОСОБА_11 (код НОМЕР_4 );

3.кругла печатка, яка має відтиск ФОП ОСОБА_16 (код НОМЕР_8 );

4.кругла печатка, яка має відтиск ФОП ОСОБА_10 (код НОМЕР_3 );

5.кругла печатка, яка має відтиск ФОП ОСОБА_13 (код НОМЕР_10 );

6.кругла печатка, яка має відтиск ФОП ОСОБА_17 ;

7.кругла печатка, яка має відтиск ФОП ОСОБА_12 (код НОМЕР_5 );

8.кругла печатка, яка має відтиск ФОП ОСОБА_8 (код НОМЕР_1 );

9.кругла печатка, яка має відтиск ФОП ОСОБА_18 (код НОМЕР_9 );

10.кругла печатка, яка має відтиск «ТОВ «Маяк Полісся»;

11.кругла печатка, яка має відтиск «для договорів №1» ТОВ «Щолково агрохім Україна»;

12.кругла печатка, яка має відтиск «ТОВ «Схід Агробізнес» №1»;

13.кругла печатка, яка має відтиск «ТОВ «Схід Агробізнес»;

Документи надані добровільно в ході обшуку:

1.виписки по відкритим рахунках ТОВ «Захід Агробізнес» відкритих у банківських установах АТ «ОТП Банк», ПАТ «Приватбанк», ПАТ «Креді Агріколь Банк»

2.папка червоного кольору у якій знаходяться документи в оригіналах щодо проведених господарських операцій ТОВ «Захід Агробізнес» з ТОВ «Тандем Транс Сервіс», ТОВ «Меридіан Компані», ТОВ «Контент Логістикс», ТОВ «Діоніс Транс», ТОВ «Ті Джи Трейд», ТОВ «НК Трейд», ТОВ «Трейл-Блейзерс» та статутні документи ТОВ «Захід Агробізнес», за період 2016-2017роки. Всього пронумеровано у папці 524 аркуша;

3.папка чорного кольору у якій знаходяться документи в оригіналах щодо проведених господарських операцій ТОВ «Захід Агробізнес» з ПрАТ «Рівне Борошно», ФОП ОСОБА_8 , ФОП ОСОБА_10 , за період 2017року. Всього пронумеровано у папці 327 аркуша;

4.папка зеленого кольору у якій знаходяться документи в оригіналах щодо проведених господарських операцій ТОВ «Захід Агробізнес» з ПП «П`ять Зірок-Рівне» (код ЄДРПОУ 37737348), ТОВ «ПСП-Сервіс» (код ЄДРПОУ 40411172), ФОП ОСОБА_10 (РНОКПП НОМЕР_3 ), ФОП ОСОБА_16 , ФОП ОСОБА_11 (РНОКПП НОМЕР_4 ), ТОВ «Альдарекс» (код ЄДРПОУ ЄДРПОУ 41014491), ТОВ «Тандемтрансервіс», ФОП ОСОБА_12 (РНОКПП НОМЕР_5 ), ФОП ОСОБА_14 (РНОКПП НОМЕР_7 ), ФОП ОСОБА_9 (РНОКПП НОМЕР_2 ) та ФОП ОСОБА_8 (РНОКПП НОМЕР_1 ) за період 2017роки. Всього пронумеровано у папці 229 аркуша;

Накладення арешту на вищевказане майно, яке є речовими доказами, дасть можливість проведенню ряду експертиз. Крім того містить відомості, які можуть бути використані як доказ факту та обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

Згідно ч. 1 ст. 98 КПК України речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Як убачається із п. 7 ч. 2 ст. 131 КПК України, що заходом забезпечення кримінального провадження для досягнення його дієвості є арешт майна.

Частиною 2 ст. 167 КПК України регламентовано, що тимчасово вилученим може бути майно у вигляді речей, документів, грошей тощо, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони підшукані, виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та (або) зберегли на собі його сліди, надані особі з метою схилити її до вчинення кримінального правопорушення, фінансування та (або) матеріального забезпечення кримінального правопорушення чи як винагорода за його вчинення, є предметом кримінального правопорушення, пов`язаного з їх незаконним обігом, набуті в результаті вчинення кримінального правопорушення, доходи від них, або на які було спрямоване кримінальне правопорушення.

Згідно ч. 1ст. 170 КПК Україниарештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існують достатні підстави вважати, що воно є предметом, засобом чи знаряддям вчинення злочину, доказом злочину, набуте злочинним шляхом, доходом від вчиненого злочину, отримане за рахунок доходів від вчиненого злочину або може бути конфісковане у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого чи юридичної особи, до якої може бути застосовано заходи кримінально-правового характеру, або може підлягати спеціальній конфіскації щодо третіх осіб, юридичної особи або для забезпечення цивільного позову. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження.

Частиною 2ст. 170 КПК Українипередбачено, що метою забезпечення арешту майна є збереження речових доказів; спеціальної конфіскації; конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи; відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

Згідно ч. 3ст. 170 КПК України, у випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним устатті 98 цього Кодексу.

Враховуючи те, що незастосування заходу забезпечення кримінального провадження (арешт майна) з забороною розпоряджатися ним може привести до настання наслідків, які можуть перешкодити кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 212 КК України, а тому з метою досягнення дієвості вищевказаного кримінального провадження, слідчий суддя дійшов висновку про наявність достатніх підстав для накладення арешту на вищевказане майно, до прийняття процесуального рішення у вказаному кримінальному провадженні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 131, 167, 170-173, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Накласти арешт на майно, а саме:

1.папка темно-червоного кольору з написом «ФОП ОСОБА_8 2016р.», в якій знаходяться документи, що свідчать про проведення господарської діяльності фізичною особою приватним підприємцем ОСОБА_8 (код НОМЕР_1 ) за період 2016 рік, а саме договори, акти приймання-передачі виконаних робіт, акти надання послуг, виписки з банківських рахунків підприємця, у папці пронумеровано 359 аркушів.

2.папка темно-червоного кольору з написом «ФОП ОСОБА_8 2017р.», в якій знаходяться документи, що свідчать про проведення господарської діяльності фізичною особою приватним підприємцем ОСОБА_8 (код НОМЕР_1 ) за період 2017 рік, а саме договори, акти приймання-передачі виконаних робіт, акти надання послуг, виписки з банківських рахунків підприємця, у папці пронумеровано 353 аркушів.

3.папка зеленого кольору з написом «ФОП ОСОБА_12 2017р., 2018р.», в якій знаходяться документи, що свідчать про проведення господарської діяльності фізичною особою приватним підприємцем ОСОБА_12 (код НОМЕР_5 ) за період 2018 рік, а саме договори, акти приймання-передачі виконаних робіт, акти надання послуг, виписки з банківських рахунків підприємця, у папці пронумеровано 26 аркушів.

4.папка зеленого кольору з написом «ФОП ОСОБА_10 2015р, 2016р., 2017р.», в якій знаходяться документи, що свідчать про проведення господарської діяльності фізичною особою приватним підприємцем ОСОБА_10 (код НОМЕР_3 ) за період 2015-2018 роки, а саме договори, акти приймання-передачі виконаних робіт, акти надання послуг, виписки з банківських рахунків підприємця, у папці пронумеровано 343 аркуша.

5.папка рожевого кольору з написом «Звітність по підприємцях 2017р, 2018р., 2019р.», в якій знаходяться податкові декларації фізичних осіб приватних підприємців ОСОБА_11 , ОСОБА_16 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , у папці пронумеровано 86 аркуша.

6.папка чорного кольору з написом «ФОП ОСОБА_16 », в якій знаходяться документи, що свідчать про проведення господарської діяльності фізичною особою приватним підприємцем ОСОБА_16 (код НОМЕР_8 ) за період 2017 року, у папці пронумеровано 130 аркушів, та СD-диск.

7.папка чорного кольору з написом «ФОП ОСОБА_18 », в якій знаходяться документи, що свідчать про проведення господарської діяльності фізичною особою приватним підприємцем ОСОБА_18 (код НОМЕР_9 ) за період 2017 року, у папці пронумеровано 28 аркушів.

8.папка синього кольору з написом «ФОП ОСОБА_12 », в якій знаходяться документи, що свідчать про проведення господарської діяльності фізичною особою приватним підприємцем ОСОБА_12 (код НОМЕР_5 ) за період 2017 року, у папці пронумеровано 69 аркушів.

9.папка синього кольору з написом «ФОП ОСОБА_10 », в якій знаходяться документи, що свідчать про проведення господарської діяльності фізичною особою приватним підприємцем ОСОБА_10 (код НОМЕР_3 ), у папці пронумеровано 68 аркушів.

10.папка синього кольору з написом «ФОП ОСОБА_13 », в якій знаходяться документи, що свідчать про проведення господарської діяльності фізичною особою приватним підприємцем ОСОБА_13 (код НОМЕР_10 ) за період 2017 року, у папці пронумеровано 59 аркушів.

11.папка синього кольору з написом «ФОП ОСОБА_11 », в якій знаходяться документи, що свідчать про проведення господарської діяльності фізичною особою приватним підприємцем ОСОБА_11 (код НОМЕР_4 ) за період 2017 року, у папці пронумеровано 142 аркушів;

12.папка синього кольору з написом «ФОП ОСОБА_8 », в якій знаходяться документи, що свідчать про проведення господарської діяльності фізичною особою приватним підприємцем ОСОБА_8 (код НОМЕР_1 ) за період 2017 року, у папці пронумеровано 127 аркушів;

13.папка синього кольору з написом «ФОП ОСОБА_9 », в якій знаходяться документи, що свідчать про проведення господарської діяльності фізичною особою приватним підприємцем ОСОБА_9 (код НОМЕР_2 ) за період 2017 року, у папці пронумеровано 86 аркушів;

14.папка синього кольору з написом «ФОП ОСОБА_14 », в якій знаходяться документи, що свідчать про проведення господарської діяльності фізичною особою приватним підприємцем ОСОБА_14 (код НОМЕР_7 ) за період 2017 року, у папці пронумеровано 26 аркушів;

15.Дев`ять печаток факсиміле з відтисками підписів невстановлених осіб;

16.кругла печатка, яка має відтиск ФОП ОСОБА_11 (код НОМЕР_4 );

17.кругла печатка, яка має відтиск ФОП ОСОБА_16 (код НОМЕР_8 );

18.кругла печатка, яка має відтиск ФОП ОСОБА_10 (код НОМЕР_3 );

19.кругла печатка, яка має відтиск ФОП ОСОБА_13 (код НОМЕР_10 );

20.кругла печатка, яка має відтиск ФОП ОСОБА_17 ;

21.кругла печатка, яка має відтиск ФОП ОСОБА_12 (код НОМЕР_5 );

22.кругла печатка, яка має відтиск ФОП ОСОБА_8 (код НОМЕР_1 );

23.кругла печатка, яка має відтиск ФОП ОСОБА_18 (код НОМЕР_9 );

24.кругла печатка, яка має відтиск «ТОВ «Маяк Полісся»;

25.кругла печатка, яка має відтиск «для договорів №1» ТОВ «Щолково агрохім Україна»;

26.кругла печатка, яка має відтиск «ТОВ «Схід Агробізнес» №1»;

27.кругла печатка, яка має відтиск «ТОВ «Схід Агробізнес»;

та які вилучені у ході проведеного обшуку нежитлового приміщення за адресою АДРЕСА_1 , згідно протоколу обшуку від 21.02.2018.

Ухвала про арешт майна виконується негайно слідчим, прокурором.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга протягом п`яти днів до Апеляційного суду Рівненської області.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.02.2018
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу72757774
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна

Судовий реєстр по справі —569/2773/18

Ухвала від 18.04.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Рівненської області

Єремейчук С. В.

Ухвала від 18.04.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Рівненської області

Єремейчук С. В.

Ухвала від 04.04.2018

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 26.02.2018

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 26.02.2018

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні