Ухвала
від 14.03.2018 по справі 132/773/18
КАЛИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 132/773/18

Провадження № 1-кс/132/165/18

Ухвала

про тимчасовий доступ до речей та документів

14.03.2018 Калинівський районний суд Вінницької області

Слідчий суддя Калинівського районного суду Вінницької області Аліменко Ю.О.,

розглянувши клопотання слідчого СВ Калинівського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області ОСОБА_1 від 12.03.2018 року по кримінальному провадженню №42018021160000008 від 22.02.2018 про вчинене правопорушення, передбачене ч.2 ст. 191 КК України, погоджене прокурором Калинівської місцевої прокуратури ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до речей і документів,-

ВСТАНОВИВ :

12 березня 2018 року слідчий СВ Калинівського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області ОСОБА_1 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ з можливістю вилучення документів на підставі яких Калинівська районна адміністрація перерахувала на рахунок ТОВ Поділляекострім №26009055330138, як виконавця (підрядника) бюджетні кошти з метою виконання останнім робіт, що свідчить про проведення робіт у домогосподарстві по вул. Космонавтів,20, в с. Павлівка Калинівського району Вінницької області, які на даний час знаходяться у Калинівській районній адміністрації за адресою за адресою: вул. В.Нестерчука, 19, м. Калинівка, Вінницька область.

Клопотання обґрунтовано тим, що до Калинівської місцевої прокуратури надійшло звернення народного депутати України ОСОБА_3 щодо незаконного заволодіння шляхом зловживання службовими особами Павлівської сільської ради та Калинівської РДА своїм службовим становищем коштами, що були виділені державою на відновлення пошкоджених внаслідок вибухів на складах в/ч А1119 26 вересня 2017 року житлових будинків в с.Павлівка, Калинівського району Вінницької області.

За результатами виконання робіт, замовником та підрядником складено акти виконаних робіт за грудень 2017 року, які були підписані замовником та виконавцем, в результаті чого виконавцю перераховано кошти. Однак, під час огляду місця події за адресою с. Павлівка вул. Космонавтів,20 роботи на даний час виконанні не у повному обсязі, а саме відсутні підвіконники, наявні невиконанні облицювальні роботи, відповідно до чого вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України. Сума завданого збитку встановлюється.

З даним фактом 22.02.2018 Калинівською місцевою прокуратурою відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.191 КК України.

В ході досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі до документів на підставі яких Калинівська районна адміністрація перерахувала на розрахунковий рахунок ТОВ Поділляекострім №26009055330138, як виконавця (підрядника) бюджетні кошти з метою виконання останнім робіт, а саме: договірної документації (договорів підряду та додатків до них, додаткових угод тощо), а також проектно - кошторисної документації, звітної документації (форми КБ - 2 в, КБ-3, відомості про списання матеріалів, журналу виконаних робіт, акти огляду прихованих робіт, актів випробувань) на виконання підрядних робіт, договорів на здійснення авторського нагляду, актів приймання виконаних робіт, підсумкових відомостей ресурсів, платіжних доручень та іншої документації, що свідчить про проведення робіт у домогосподарстві по вул. Космонавтів,20, в с. Павлівка Калинівського району Вінницької області.

У поданій письмовій заяві слідчий СВ Калинівського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області ОСОБА_1 підтримав заявлене ним клопотання, просить розглядати клопотання без його участі та без фіксації процесуальних дій за допомогою технічних засобів.

Повноважний представник особи, у володінні якої знаходиться така інформація, повідомлений про розгляд даного клопотання, про що свідчить розписка про отримання судової повістки, проте до суду не з'явився, поважність причин неявки та причини неприбуття не повідомив, у зв'язку із чим суд, на підставі ч.4 ст.163 КПК України ухвалив проводити розгляд клопотання у відсутність представника Калинівської районної адміністрації.

Відповідно до ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх. Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Вважаю, що клопотання слідчого СВ Калинівського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області ОСОБА_1 підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Так, сторона обвинувачення довела суду наявність достатніх підстав вважати, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання відомостей, котрі є необхідними для забезпечення швидкого розслідування, є потреба в доступі з можливістю вилучення документів на підставі яких Калинівська районна адміністрація перерахувала на рахунок ТОВ Поділляекострім №26009055330138, як виконавця (підрядника) бюджетні кошти з метою виконання останнім робіт, що свідчить про проведення робіт у домогосподарстві по вул. Космонавтів,20, в с. Павлівка Калинівського району Вінницької області, які на даний час знаходяться у Калинівській районній адміністрації за адресою за адресою: вул. В.Нестерчука, 19, м. Калинівка, Вінницька область.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 110, 159, 163-165 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Калинівського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області ОСОБА_1 від 12 березня 2018 року задовольнити.

Надати тимчасовий доступ з можливістю вилучення документів на підставі яких Калинівська районна адміністрація перерахувала на рахунок ТОВ Поділляекострім №26009055330138, як виконавця (підрядника) бюджетні кошти з метою виконання останнім робіт, а саме: договірної документації (договорів підряду та додатків до них, додаткових угод тощо), а також проектно - кошторисної документації, звітної документації (форми КБ - 2 в, КБ-3, відомості про списання матеріалів, журналу виконаних робіт, акти огляду прихованих робіт, актів випробувань) на виконання підрядних робіт, договорів на здійснення авторського нагляду, актів приймання виконаних робіт, підсумкових відомостей ресурсів, платіжних доручень та іншої документації, що свідчить про проведення робіт у домогосподарстві по вул. Космонавтів,20, в с. Павлівка Калинівського району Вінницької області, які на даний час знаходяться у Калинівській районній адміністрації за адресою за адресою: вул. В.Нестерчука, 19, м. Калинівка, Вінницька область.

Дозволити вилучити завірені належним чином копії вказаних документів.

Проведення тимчасового доступу дозволити дільничному офіцеру поліції Калинівського ВП ГУНП України у Вінницькій області, капітану поліції ОСОБА_4 ( посвідчення працівника поліції ВНП №002783, спеціальний жетон № 0109707).

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала підлягає обов'язковому виконанню.

Відповідно до ч.1 ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: Аліменко Ю.О.

Дата ухвалення рішення14.03.2018
Оприлюднено17.03.2018
Номер документу72758708
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —132/773/18

Ухвала від 29.09.2021

Кримінальне

Калинівський районний суд Вінницької області

Аліменко Ю. О.

Ухвала від 11.08.2021

Кримінальне

Калинівський районний суд Вінницької області

Аліменко Ю. О.

Ухвала від 30.09.2020

Кримінальне

Калинівський районний суд Вінницької області

Аліменко Ю. О.

Ухвала від 15.08.2019

Кримінальне

Калинівський районний суд Вінницької області

Аліменко Ю. О.

Ухвала від 14.03.2018

Кримінальне

Калинівський районний суд Вінницької області

Аліменко Ю. О.

Ухвала від 14.03.2018

Кримінальне

Калинівський районний суд Вінницької області

Аліменко Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні