Ухвала
від 06.03.2018 по справі 127/3625/18
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/3625/18

Провадження №1-кс/127/1757/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 березня 2018 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , за участі секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання начальника Управління Служби безпеки України у Вінницькій області ОСОБА_3 про надання дозволу на витребування документів, -

ВСТАНОВИВ:

19 лютого 2018 року звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на витребування документів начальник Управління Служби безпеки України у Вінницькій області ОСОБА_4 .

Клопотання мотивовано тим, що управлінням у рамках контррозвідувальної справи №341, заведеної 13.10.2017, перевіряється інформація щодо діяльності на шкоду економічному потенціалу держави, що супроводжується виведенням бюджетних коштів та коштів підприємств Міноборони у «тіньовий» сектор економіки.

У ході роботи за справою встановлено, що документальні матеріали відносно фінансово-господарської діяльності, які мають значення для встановлення об`єктивної істини та можуть бути використані як доказ протиправної діяльності службових осіб державного підприємства знаходиться в ТОВ «Вінницьке інженерно-будівельне управління» (код ЄДРПОУ 32537973, м Вінниця, вул. 50-річчя Перемоги, 21), що підтверджується відповідними матеріалами СКП №341.

Враховуючи викладене, для перевірки та документування можливих обставин здійснення протиправних дій на шкоду економічному та екологічному потенціалу держави (проведення досліджень із залученням спеціалістів ДП«Держбудекспертизи»), попередження їх вчинення в подальшому, а також недопущення знищення документів, які можуть бути використані як докази у ході досудового розслідування, представник УСБУ у Вінницькій області звернувся до суду з вказаним клопотанням.

В судове засідання співробітника Управління СБ України у Вінницькій області ОСОБА_5 не з`явився. Надав заяву про розгляді клопотання у його відсутність. Клопотання підтримав та просив його задоволити.

Представник ТОВ «ВІБУ» в судове засідання не викликався, оскільки матеріали справи, які надаються в обґрунтування даного клопотання містять розшифровку методів та засобів контррозвідувальної діяльності.

Згідно до ст. 7 ч. 2 п. 5 Закону України Про контррозвідувальну діяльність для виконання визначених законом завдань та за наявності підстав, передбачених статтею 6 цього Закону, в ході контррозвідувальної діяльності органи, підрозділи та співробітники Служби безпеки України мають право: витребовувати, збирати і вивчати, за наявності визначених законом підстав, документи та відомості, що характеризують діяльність підприємств, установ, організацій, а також спосіб життя окремих осіб, джерела і розміри їх доходів для попередження і припинення розвідувальних, терористичних та інших протиправних посягань на державну безпеку України.

З постанови Пленуму Верховного суду України Про деякі питання застосування судами України законодавства при дачі дозволів конституційних прав і свобод людини і громадянина під час здійснення оперативно- розшукової діяльності, дізнання і досудового слідства №2 від 28.03.2008 року вбачається, що у випадках, передбачених ст. ст. 7 ч. 2 п. 5 Закону України Про контррозвідувальну діяльність за рішенням суду можуть витребувані документи та дані, що характеризують діяльність підприємств, установ, організацій, а також способів життя окремих осіб, підозрюваних у підготовці або вчиненні злочину, джерело та розміри їх доходів.

Слідчий суддя, дослідивши клопотання та матеріали контррозвідувальної справи №341, заведеної 13.10.2017 року, приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню, оскільки для перевірки та документування можливих обставин здійснення протиправних дій на шкоду економічному та екологічному потенціалу держави (проведення досліджень із залученням спеціалістів ДП«Держбудекспертизи»), попередження їх вчинення в подальшому, а також недопущення знищення документів, які можуть бути використані як докази у ході досудового розслідування, необхідно надати дозвіл на витребування у Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг оригіналів запитуваних документів, терміном на три місяці з моменту фактичного отримання Управлінням запитуваних документів.

На підставі наведеного, керуючись п. 5 ч. 2 ст. 7 Закону України Про контррозвідувальну діяльність, абз. 4 п. 2 Постанови Пленуму Верховного Суду України № 2 від 28.03.08 року, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати Управлінню Служби безпеки України у Вінницькій області дозвіл витребувати витребувати документи фінансово-господарських взаємовідносин ТОВ «Вінницьке інженерно-будівельне управління» (код ЄДРПОУ 32537973) з ДП МОУ «Вінницьке інженерно-будівельне управління» (код ЄДРПОУ 24967623, м. Вінниця, вул. Червоноармійська, 17), ТОВ «Тандем Будгруп» (код ЄДРПОУ 38512336, м. Одеса, вул. Люстдорфська дорога, 140а/2), ТОВ «Готліб ЛТД» (код ЄДРПОУ 36958313, попередня назва ТОВ «Екодит», Київська обл., смт. Баришівка, вул. Торфяна, 26), ТОВ «Альфа-Аверон» (код ЄДРПОУ 37723754, попередня назва ТОВ «Компанія «Сорбіт», Чернівецька обл., м. Чернівці, просп. Незалежності, 111), ТОВ «Реал-Гранд-Буд» (код ЄДРПОУ 37450960, попередня назва - ТОВ «Брокбудкепітал», м. Кропивницький (Кіровоград), вул. Покровська, 73), ТОВ «Шрим» (код ЄДРПОУ 41016939, м. Вінниця, вул. Стельмаха, 23), ТОВ «Кубера Дхана» (код ЄДРПОУ 40163424, м. Вінниця, вул. Стельмаха, 23), ФОП ОСОБА_6 (ІПН НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), ФОП ОСОБА_7 (ІПН НОМЕР_2 , АДРЕСА_2 ) з 01.01.2013 року по теперішній час, а саме:

- контракти (договори), у т/ч ген- та субпідряду, специфікації, калькуляції, додатки, зміни та доповнення до них;

- касові ордери (видаткові, прибуткові), товарно-транспортні документи, векселі, рахунки на придбання товарно-матеріальних цінностей;

- платіжні доручення на перерахування коштів;

- довіреності, відвантажувальні відомості, накладні, податкові накладні;

- оборотно-сальдові відомості; план рахунків; кореспонденція рахунків і субрахунків, на яких відображено оприбуткування і списання товарно-матеріальних цінностей; картки рахунків; аналіз рахунків; складські документи щодо оприбуткування і списання товарно-матеріальних цінностей; книга обліку розрахункових операцій; касова книга; книга обліку доходів і витрат;

- накази про прийняття працівників на роботу та їх звільнення;

- акти прийому-передачі товарно-матеріальних цінностей, виконаних робіт, наданих послуг;

- реєстр отриманих і виданих податкових накладних;

- проектно-кошторисна документація; довідки про вартість виконаних робіт (форма № КБ-3); акти виконаних робіт (форма № КБ-2).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення06.03.2018
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу72760524
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на витребування документів

Судовий реєстр по справі —127/3625/18

Ухвала від 06.03.2018

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні