Ухвала
від 12.03.2018 по справі 817/2994/15
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

12 березня 2018 року м. РівнеСправа №817/2994/15

Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Щербакова В.В., за участю секретаря судового засідання Мидловець Л.О., сторін та інших осіб, які беруть участь у справі:

заявника: представник не прибув,

боржника: представник не прибув,

розглянувши заяву про заміну сторони у виконавчому листі, виданого Рівненським окружним адміністративним судом у адміністративній справі за позовом

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Кузнецовську Рівненської області

до Сільськогосподарського виробничого кооперативу ім.Шевченка

про стягнення капіталізованих платежів,

В С Т А Н О В И В :

02.02.2018 до Рівненського окружного адміністративного суду надійшла заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Рівненській області про заміну сторони у виконавчому листі, виданого Рівненським окружним адміністративним судом 20.10.2015 у адміністративній справі №817/2994/15 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Кузнецовську Рівненської області до Сільськогосподарського виробничого кооперативу ім.Шевченка про стягнення капіталізованих платежів.

Заява обґрунтована тим, що у зв`язку з реорганізацією, шляхом злиття Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та з метою усунення перешкод у примусовому виконанні судового рішення, є необхідність замінити стягувача його правонаступником.

Заявник у судове засідання не прибув, про дату, час і місце судового розгляду повідомлений належним чином.

Боржник у судове засідання не прибув, про причини неприбуття суд не повідомив, про дату, час і місце судового розгляду повідомлений належним чином.

З урахуванням вимог ч.4 ст.229 та ч.2 ст.379 КАС України, суд розглянув заявлені вимоги за відсутності осіб, які беруть участь у розгляді такої заяви, та без здійснення повного фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Дослідивши матеріали справи та додаткові докази, подані в обґрунтування заяви про заміну сторони виконавчого листа, суд вважає, що заявлені вимоги підлягають до задоволення повністю з огляду на наступне.

Судом встановлено, що постановою Рівненського окружного адміністративного суду від 23.09.2015 у справі №817/2994/15 позов задоволено повністю: стягнуто з Сільськогосподарського виробничого кооперативу ім.Шевченка на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м.Кузнецовську капіталізовані платежі в сумі 128980,65грн.

20.10.2015 за даним судовим рішенням було видано виконавчий лист, який звернуто до примусового виконання Володимирецького районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Рівненській області, проте 25.01.2018 Управлінню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Рівненській області повернуто виконавчий документ без прийняття до виконання, оскільки заявник не є стягувачем за виконавчим документом.

Відповідно до Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від 23.09.1999 № 1105-XIV та відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та осіб-підприємців та громадських формувань припинено діяльність Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Кузнецовську Рівненської області шляхом приєднання до робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України, тобто правонаступником всіх прав та обов'язків припиненої вищевказаної юридичної особи є Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Рівненській області.

Згідно з ч.5 ст.15 Закону України "Про виконавче провадження" від 02.06.2016 №1404-VIII, у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником.

Частиною 1 статті 379 КАС України визначено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Разом з тим, положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження (ч.4 ст.379 КАС України).

За таких обставин, з метою усунення перешкод у примусовому виконанні судового рішення, заяву про заміну сторони у виконавчому листі, слід задовольнити.

Керуючись статтями 241, 256, 294, 379 КАС України, суд

У Х В А Л И В :

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Рівненській області задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому листі, виданого Рівненським окружним адміністративним судом 20.10.2015 у справі №817/2994/15, Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Кузнецовську Рівненської області його правонаступником - Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Рівненській області (вул.Кавказька, 2, м.Рівне, 33028; ідентифікаційний код юридичної особи 41313357).

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання.

Ухвала може бути оскаржена протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд (пп.15.5 п.15 розділу VII "Перехідні положення" КАС України).

                    Суддя                                                                       Щербаков В.В.

          

                                                                       

Дата ухвалення рішення12.03.2018
Оприлюднено20.03.2018
Номер документу72773290
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —817/2994/15

Ухвала від 17.04.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

В.В. Щербаков

Ухвала від 12.03.2018

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Щербаков В.В.

Ухвала від 02.03.2018

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Щербаков В.В.

Ухвала від 12.02.2018

Адміністративне

Житомирський апеляційний адміністративний суд

Кузьменко Л.В.

Ухвала від 17.01.2018

Адміністративне

Житомирський апеляційний адміністративний суд

Кузьменко Л.В.

Ухвала від 06.12.2017

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Щербаков В.В.

Ухвала від 22.09.2017

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Щербаков В.В.

Ухвала від 05.10.2017

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Щербаков В.В.

Постанова від 23.09.2015

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шарапа В.М.

Ухвала від 08.09.2015

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шарапа В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні