Ухвала
від 15.03.2018 по справі 755/17730/17
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 755/17730/17

Ухвала

про залучення третьої особи

"15" березня 2018 р. Дніпровський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Виниченко Л.М.

за участі секретаря Гноілек М.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання представника позивача ОСОБА_1 ОСОБА_3 про залучення до участі у справі третьої особи,-

в с т а н о в и в:

В провадженні Дніпровського районного суду м. Києва знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Оріон-Транс , треті особи: ОСОБА_4, Приватне акціонерне товариство Страхова компанія Здорово , Публічне акціонерне товариство Діамантбанк про відшкодування шкоди завданої в результаті дорожньо-транспортної пригоди.

В судовому засіданні представник позивача ОСОБА_5 заявив клопотання про залучення до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Товариство з обмеженою відповідальністю Транспорт-Експрес 2 , з яким, згідно відзиву на позов, відповідачем у справі Товариством з обмеженою відповідальністю Оріон-Транс 02.12.2013 року було укладеного договір оренди транспортних засобів № 02/12, тому рішення у справі може вплинути на права і обов'язки вказаного товариства.

Представник позивача ОСОБА_6 підтримав клопотання представника позивача.

Представник відповідача ОСОБА_7 не заперечував проти задоволення клопотання.

Суд, вислухавши учасників судового засідання, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку, що клопотання представника позивача підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно заявлених вимог позивач просить стягнути з відповідача матеріальну шкоду завдану пошкодженням автомобіля в дорожньо-транспортній пригоді, яка відбулася 25 лютого 2014 року за участю автомобіля НОМЕР_1. Відповідачем поданий відзив на позов у якому зазначено про те, що на момент здійснення ДТП вказаний транспортний засіб перебував у законному користуванні ТОВ Транспорт-Експрес 2 (код ЄДОПОУ 37499532), на підтвердження чого надано копії Договору оренди транспортних засобів № 02/12 від 02.12.2013 року та акти приймання-передачі транспортних засобів (а.с. 24-26, 32-36).

Відповідно до ч. ч. 1, 3 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов'язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Суд, вислухавши думку учасників судового засідання, дослідивши матеріали справи, беручи до уваги предмет спору та зміст заявлених вимог, враховуючи вимоги положень ст. 53 ЦПК України, вважає, що до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору необхідно залучити Товариство з обмеженою відповідальністю Транспорт-Експрес 2 , яке на момент скоєння дорожньо-транспортної пригоди являлось орендарем транспортного засобу, за участю якого був пошкоджений автомобіль позивача, що є предметом спору, тому рішення у справі може вплинути на права та обов'язки зазначеної юридичної особи.

Керуючись ст. ст. 53, 181, 192 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 ОСОБА_3 про залучення до участі у справі третьої особи задовольнити.

Залучити до участі у справі № 755/17730/17 за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Оріон-Транс , треті особи: ОСОБА_4, Приватне акціонерне товариство Страхова компанія Здорово , Публічне акціонерне товариство Діамантбанк про відшкодування шкоди завданої в результаті дорожньо-транспортної пригоди у якості третьої особи , яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, Товариство з обмеженою відповідальністю Транспорт-Експрес 2 .

Третій особі направити копію ухвали, копію позову з додатками та викликати представника в судове засідання, яке відбудеться в приміщенні Дніпровського районного суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Сергієнка, 3, в залі суду № 3, 16 травня 2018 року о 14 год. 00 хв.

Третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю Транспорт-Експрес 2 у строк протягом десяти днів з дня отримання копії цієї ухвали має право подати пояснення щодо позову та/або відзиву, викласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову у порядку, передбаченому ст. ст. 181, 192 ЦПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя

Дата ухвалення рішення15.03.2018
Оприлюднено18.03.2018
Номер документу72788838
СудочинствоЦивільне
Сутьзалучення до участі у справі третьої особи

Судовий реєстр по справі —755/17730/17

Рішення від 06.11.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Виниченко Л. М.

Рішення від 06.11.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Виниченко Л. М.

Ухвала від 16.05.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Виниченко Л. М.

Ухвала від 15.03.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Виниченко Л. М.

Ухвала від 23.11.2017

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Виниченко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні