Постанова
від 30.12.2009 по справі 3-1270-09
ПІДВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

СПРАВА № 3 - 1270 /09

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 грудня 2009 року Суддя Підволочись кого районного суду Тернопіл ьської області Комендат Р .Т., розглянувши матеріали, які надійшли від ВДАІ Підволочи ського району УДАІ УМВС Укра їни в Тернопільській області про притягнення до адмініст ративної відповідальності

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканця АДРЕСА_1 громад янина України, тимчасово неп рацюючого, який 08 квітня 2009 рок у притягувався до адміністра тивної відповідальності за ч . 1 ст. 130 Кодексу України про адм іністративні правопорушенн я і із застосуванням стягнен ня - 2550 грн. штрафу, -

за ч. 2 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопо рушення, -

В С Т А Н О В И В:

17 листопада 2009 року о 20 годин і 45 хвилин в селищі Підволочис ьку по вулиці П. Мстислава Тер нопільської області, гр. ОС ОБА_1, керуючи транспортним засобом марки “Мінск”, держа вний реєстраційний номерний знак якого відсутній, з явним и ознаками алкогольного сп'я ніння (різкий запах алкоголю з рота), ухилився від проходже ння огляду на стан сп'яніння, ч им порушив п. 2.5 Правил дорожнь ого руху України.

В судове засідання правопо рушник ОСОБА_1 не з'явився , по невідомій суду причині, хо ч про день і час розгляду спра ви був повідомлений судом св оєчасно та належним чином.

Вина ОСОБА_1 у вчиненні п равопорушення доведена проа налізованими та оціненими су дом письмовими доказами, а са ме:

- протоколом про адміністра тивне правопорушення серії В О № 056569 від 17 листопада 2009 року, зг ідно якого 17 листопада 2009 року о 20 годині 45 хвилин в селищі Під волочиську по вулиці П. Мстис лава Тернопільської області , гр. ОСОБА_1, керуючи трансп ортним засобом марки “Мінск” , державний реєстраційний но мерний знак якого відсутній, з явними ознаками алкогольн ого сп'яніння (різкий запах ал коголю з рота), ухилився від пр оходження огляду на стан сп'я ніння, чим порушив п. 2.5 Правил д орожнього руху України, його дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 130 К одексу України про адміністр ативні правопорушення.

За вказаних обставин, суд п риходить до переконання про наявність в діях гр. ОСОБА_1 складу адміністративного п равопорушення, передбаченог о ч. 2 ст. 130 Кодексу України про а дміністративні правопоруше ння, оскільки він повторно пр отягом керував транспортним засобом в стані алкогольног о сп'яніння, за що був підданий адміністративному стягненн ю, про що свідчить постанова П ідволочиського районного су ду № 3 - 315 /09 від 08 квітня 2009 року, т ому його слід притягнути до а дміністративної відповідал ьності за вказаною статтею, н аклавши на нього адміністрат ивне стягнення в межах її сан кції.

Накладаючи адміністратив не стягнення за вказане адмі ністративне правопорушення , суд враховує характер вчине ного ОСОБА_1 правопорушен ня, яке відноситься до грубих порушень ПДР України як таке , що безпосередньо впливає на безпеку дорожнього руху та ї ї учасників, обставини, що пом ' якшують відповідальність судом не виявлені, обставини , що обтяжують відповідальні сть: гр. ОСОБА_1 повторно пр отягом року вчинив аналогічн е правопорушення, за що підда вався адміністративному стя гненню, на шлях виправлення н е став,

Враховуючи наведене та з ме тою виховання особи, яка вчин ила адміністративне правопо рушення, а також запобіганню вчинення нових правопорушен ь, суд приходить до висновку, щ о на гр. ОСОБА_1 слід наклас ти адміністративне стягненн я у виді позбавлення права ке рування транспортними засоб ами, що буде достатнім для йог о виправлення.

Керуючись ст. ст. 33, 283-284, 294 Кодек су України про адміністратив ні правопорушення, -

П О С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні адміністративног о правопорушення, передбачен ого ч. 2 ст. 130 Кодексу України пр о адміністративні правопору шення та накласти на нього ад міністративне стягнення - п озбавлення права керування т ранспортними засобами строк ом на 2 (два) роки.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку на її оскарження.

На постанову може бути пода на апеляційна скарга, внесен о протест прокурора до апеля ційного суду Тернопільської області через Підволочиськи й районний суд протягом деся ти днів з дня її винесення.

Суддя підпис Р. Т. Комендат

копія вірна:

Голова Підволочиського

районного суду Р.Т. Коме ндат

СудПідволочиський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення30.12.2009
Оприлюднено20.05.2011
Номер документу7280151
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —3-1270-09

Постанова від 14.05.2009

Адмінправопорушення

Кіровський районний суд м.Донецька

Коваленко Г.С.

Постанова від 23.12.2009

Адмінправопорушення

Краснолиманський міський суд Донецької області

Мороз Ліна Іванівна

Постанова від 28.08.2009

Адмінправопорушення

Бородянський районний суд Київської області

Стасенко Геннадій Вікторович

Постанова від 30.12.2009

Адмінправопорушення

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Комендат Роман Тарасович

Постанова від 16.12.2009

Адмінправопорушення

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Пустовар Оксана Савеліївна

Постанова від 30.06.2009

Адмінправопорушення

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Нерушак Л.В.

Постанова від 27.04.2009

Адмінправопорушення

Голопристанський районний суд Херсонської області

Матюшко О.І.

Постанова від 12.06.2009

Адмінправопорушення

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Боровікова А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні