Ухвала
від 22.02.2018 по справі 757/9770/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/9770/18-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 лютого 2018 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання прокурора відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України радника юстиції ОСОБА_4 про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

22 лютого 2018 року в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження № 12017110000000859 від 27.11.2017 року прокурора відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України радника юстиції ОСОБА_4 про проведення обшуку за фактичним місцем проживання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , за адресою: АДРЕСА_1 , право власності на яке зареєстроване за ОСОБА_8 .

В обґрунтування слідчий вказує на те, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється розслідування у кримінальному провадженні №12017110000000859 від 27.11.2017 за фактом заволодіння майном ТОВ«Інсем-Агро» в особливо великих розмірах за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в кінці 2017 року службові особи ТОВ «Аграріан 2016» код ЄДРПОУ 40497375, діючи в змові із невстановленими особами, шляхом підроблення та підміни товарно-транспортних накладних щодо постачання насіння соняшника та кукурудзи заволоділи майном ТОВ «Інсем-Агро» код ЄДРПОУ 40030690, а саме: насінням соняшника в розмірі 960 тон та кукурудзи в розмірі 700 тон, яке знаходилось на зберіганні у зерновому складі (елеваторі) ТОВ«Агротрейд 2000», чим спричинили ТОВ «Інсем-Агро» шкоду на суму 14млн. грн.

Зокрема, 12.09.2017 між ТОВ «Інсем-Агро» та ТОВ «Агротрейд 2000» укладено договір № 34 складського зберігання зерна на зерновому складі (елеваторі) розміщеному за адресою: Київська область, Білоцерківський район, селищна рада Терезинська, Автодорога Київ-Одеса, 82 км+500 м.

Встановлено, що до вчинення указаного злочину можуть бути причетні засновник ТОВ «Інсем-Агро» ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який вступив у злочинну змову із головним бухгалтером підприємства ТОВ «Аграріан-2016» ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та засновником і директором ТОВ «Аграріан-2016» ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , які всі фактично проживають у одному житловому приміщенні в АДРЕСА_1 .

Крім цього, установлено, що в житловому приміщення по місцю проживання ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 за адресою: АДРЕСА_1 можуть знаходитись первинні бухгалтерські та фінансово господарські документи «Аграріан-2016» що можуть свідчити про заволодіння чужим урожаєм, його зберігання та подальшої реалізації, а саме: угоди, договори, контракти, додатки та доповнення до них, специфікації, рахунки фактур, платіжні доручення, виписки банку з додатками, видаткові накладні, податкові накладні, товарно-транспортні накладні, доручення, акти прийому-передачі, реєстри отриманих та виданих податкових накладних, документи із вільними зразками підписів та почерку, комп`ютерна техніка, яка використовувалась як знаряддя учинення злочину, грошові кошти, що отримані від реалізації незаконно отриманого урожаю 2017, а також інші речі і документи, які можуть містити відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Згідно відомостей інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майно № 109346750 від 27.12.2017 право власності на квартиру за адресою: АДРЕСА_1 не зареєстроване.

В судовому засіданні слідчий клопотання з викладених у ньому підстав підтримав просив задовольнити.

Заслухавши пояснення слідчого в обґрунтування заявленого клопотання, вивчивши клопотання та дослідивши долучені до нього документи, приходжу до наступного висновку.

У відповідності до положень ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку, що є достатні підстави вважати, що у вказаному володінні особи, можуть знаходитись відшукувані речі, предмети та документи, які мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Разом з тим, клопотання в частині надання дозволу на проведення обшуку з метою вилучення майна, цінностей, в тому числі грошових котів, одержаних внаслідок реалізації незаконного отримання майна (урожаю 2017), а також інших речей і документів, які можуть містити відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, а також інші документи та речі, необхідні для всебічного, повного та неупередженого дослідження обставин кримінального правопорушення,задоволенню не підлягає, оскільки клопотання в цій частині є неконкретизованим, передчасним та у такому випадку слідчого буде наділено широкими повноваженнями на власний розсуд вирішувати походження виявленого майна, що може призвести до їх незаконного вилучення, що є порушенням ст. 6 Конвенції з прав людини (рішення Європейського суду з прав людини від 7 липня 2007 року у справі «Смирнов проти Росії», рішення ЄСПЛ від 15 липня 2003 року у справі «Ернст та інші проти Бельгії»).

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 108, 234, 235, 309 КПК України слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання прокурора відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України радника юстиції ОСОБА_4 про проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_9 та слідчим слідчої групи, яким доручено здійснення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні, на проведення обшуку за фактичним місцем проживання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , за адресою: АДРЕСА_1 , право власності на яке зареєстроване за ОСОБА_8 , з метою фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення документів, первинних бухгалтерських та фінансово господарських документів ТОВ «Аграріан-2016», а саме: угод, договорів оренди, суборенди, контрактів, додатків до них, специфікацій, рахунків фактур, платіжних доручень, виписок банку з додатками, видаткових накладних, податкових накладних, товарно-транспортних накладних, доручень, актів прийому-передачі, актів взаєморозрахунків, актів виконаних робіт, актів звірки, довідок, розрахунків, розрахунків калькуляції, прибуткових ордерів, реєстрів отриманих та виданих податкових накладних, документів страхування та надання фінансової допомоги, листування, чорнових записів, печаток, документів із вільними зразками підписів та почерку працівників ТОВ«Аграріан-2016», особових справ співробітників, наказів, журналів, штампів, кліше, системних блоків комп`ютерів, що використовувались для учинення злочину, моноблоків та ноутбуків, що використовувались для учинення злочину, магнітних носіїв інформації, флеш накопичувачів, серверів, електронних інформаційних систем або їх частини, сім-карток, речей, предметів та документів, що використовувались та використовуються особами причетними до вищевказаного кримінального правопорушення у своїй злочинній діяльності, документів із вільними зразками підписів та почерку ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

В решті вимог клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення22.02.2018
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу72849615
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/9770/18-к

Ухвала від 22.02.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Васильєва Н. П.

Ухвала від 22.02.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Васильєва Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні